ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Βασική αρχή του σύγχρονου πολέμου δεν είναι να εξολοθρεύσεις τον αντίπαλο σκοτώνοντας τον, αλλά να αχρηστεύσεις τον αντίπαλο, να τον καταστήσεις ανίκανο και να τον τρέψεις σε φυγή.
Ένα από τα όπλα, που ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο (το αναπτύσσει ο στρατός των ΗΠΑ)...
αλλά σύντομα θα χρησιμοποιηθεί ευρέως, είναι ο Ηλεκτρομαγνητικός παλμός! Σκέψη είναι να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε μεγάλες διαδηλώσεις και χωρίς τη χρήση χημικών ή βίας σώμα με σώμα (ΜΑΤ) οι διαδηλωτές να απωθούνται.
Από μεγάλη απόσταση ο χειριστής του οχήματος που φέρει την ηλεκτρομαγνητική συσκευή, “κλειδώνει” τους “αντιπάλους”. Με ένα joystick μπορεί να στρέψει σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί το μηχάνημα και πατώντας τη σκανδάλη να εξαπολύσει τεράστια ποσότητα θερμότητας κατά των διαδηλωτών.
Η βασική αρχή λειτουργίας της συσκευής, ομοιάζει με αυτή, ενός... φούρνου μικροκυμάτων. Εξαπολύει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, εκατονταπλάσιας βέβαια έντασης με ενός φούρνου. Οι άνθρωποι αμέσως νιώθουν ένα πυρακτωμένο αέρα να φυσάει και να αγγίζει κάθε σημείο του κορμιού τους. Δεν το αντέχουν και φεύγουν. Εάν ωστόσο βρεθεί και κάποιος πιο τολμηρός, τότε έχει σίγουρα εγκαύματα.
Το νέο όπλο αυτό που το κατατάσσουν στα “μη θανατηφόρα” προσβάλλει και καίει την εξωτερική στιβάδα του ανθρωπίνου δέρματος. Δεν προκαλεί εσωτερικές βλάβες αλλά τρομερό πόνο (σαν κάψιμο) επιφανειακά: “Φανταστείτε πως νιώθετε όταν ανοίγεται το φούρνο του σπιτιού σας να δείτε το φαγητό. Το καυτό κύμα αέρα σας κάνει να οπισθοχωρείτε αυθόρμητα. Έτσι αλλά με μεγαλύτερη φυσικά ένταση νιώθει ο στόχος” τονίζει η Δρ Νταιάνα Λορί, επιστήμονας του ADS (active denial system).
Βέβαια η χρήση του όπλου θεωρητικά είναι απαγορευμένη από τη συνθήκη της Γενεύης, η οποία είναι σαφής: “ Οποιοδήποτε όπλο είναι σχεδιασμένο για να προκαλεί πόνο, χωρίς όμως να αφήνει σημάδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βασανιστήρια ως εκ τούτου, απαγορεύεται” αυτά όμως είναι ψηλά γράμματα...
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011
Σοκ: Υπερσύγχρονο όπλο κατά διαδηλωτών
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου