Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γιώργος Λιαγκας για όλους και για όλα


Παρά το ότι το Πρωινό mou εξακολουθεί να είναι πρώτο στο σύνολο, πολλές φορές και στα νεανικά κοινά, στα οποία μέχρι σήμερα η Ελένη Μενεγάκη κατείχε τα πρωτεία, ο Γιώργος Λιάγκας δεν εφησυχάζει.

Πώς ένιωσε όταν συνειδητοποίησε ότι το πρωινό του Mega είναι πρώτο και στο σύνολο και συχνά και στα νεανικά; «Αφενός χάρηκα, αφετέρου ενεργοποιήθηκα περισσότερο. Είναι εύκολο να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση και δύσκολο να παραμένεις»....



Σε συνέντευξή του, ο Γιώργος Λιάγκας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να χάσει βάρος. «Η εικόνα μου δεν μου άρεσε και γι’ αυτό θέλησα να αδυνατίσω. Υπήρξαν και πολλά μηνύματα θεατών ότι πάχυνα. Έπρεπε όμως να χάσω βάρος και για λόγους υγείας».

Έδωσε, δε, την δική του εξήγηση σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του πρωινού που παρουσιάζει με την σύζυγό του: «Είναι ένα πρωινό, μοντέρνο άμεσο, φρέσκο κι έχει καλή αισθητική, άποψη και πολλά θέματα από μια ομάδα που δουλεύει σκληρά. Κι ακόμα, έχει ανθρώπους μπροστά από τις κάμερες που έχουν δέσει μεταξύ τους, είναι άνετοι, κάνουν πλάκα κι αυτό το εισπράττει ο τηλεθεατής. Αυτό είναι το Πρωινό mou. Με την Φαίη δεν έχουν επιδιώξει να προβάλλουμε την προσωπική μας ζωή. Δεν έχουμε κάνει ούτε μια κοινή φωτογράφιση, για κανένα έντυπο, παρότι όλα μας το έχουν ζητήσει. Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος επειδή η εκπομπή πάει καλά. Την προσωπική μου ισορροπία δεν την διαμορφώνω ανάλογα με την επιτυχία ή την αποτυχία μιας εκπομπής. Δεν αισθάνομαι ότι καταξιώνομαι έτσι. Για μένα καταξίωση είναι ότι κατάφερα να δημιουργήσω μια όμορφη οικογένεια και ότι περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Κι αυτό είναι πιο σημαντικό από το οτιδήποτε».

Ήταν κατηγορηματικός επίσης στην ερώτηση, εάν θα έκανε πρωινό χωρίς την Φαίη: «Όχι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περισσότερο για παρουσιάστριες, γιατί απευθύνεται περισσότερο σε τηλε- θεάτριες. Αυτό δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις».

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό πριν από λίγο καιρό, όταν συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν εκλογές, οπότε ζήτησε να μην είναι υποψήφιος. Η πολιτική ωστόσο είναι κάτι που εξακολουθεί να τον ενδιαφέρει: «Δεν έχει σταματήσει να με ενδιαφέρει η πολιτική. Θεωρώ ότι όταν σταματήσει να υπάρχει, η πάψει να με ενδιαφέρει το κομμάτι της δημοσιογραφίας, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες, θα πολιτευθώ ξανά. Τώρα, δεν έχω τον χρόνο να το κάνω. Γι’ αυτό πέρυσι, μόλις προκηρύχτηκαν εκλογές, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι καλύτερα να μην μπει κανείς στην διαδικασία για το εάν θα είμαι ή όχι υποψήφιος. Κάποια στιγμή θα με ενδιέφερε όμως να ασχοληθώ με τα κοινά και όχι απαραίτητα από την θέση βουλευτή ή δημάρχου και τα λοιπά, αλλά υπό την έννοια της προσφοράς στον κόσμο».

Όσο για το «σακάκι» της ενημέρωσης; «Μου λείπει πολύ η ενημέρωση, αλλά προς το παρόν απολαμβάνω το ταξίδι μου στην ψυχαγωγία. Κάποια στιγμή πάντως θα το ξαναφορέσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: