Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"Εστησαν" στον τοίχο τον Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Σε έντονο κλίμα συνεδρίασε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, την Τετάρτη, μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, από το Βερολίνο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ “βομβάρδισαν” με ερωτήσεις τον υπουργό, εκφράζοντας την ανησυχία τους τόσο για την αδυναμία μεταξύ υπουργών να συντονιστούν, όσο και για την κατάσταση,...



στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά, σε σχέση πάντα με τις υπαγορεύσεις του Μνημονίου.

Ξεκαθαρίζοντας πως δε θα γίνουν εκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε, ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσε όμως ότι δε γίνεται και να μην τη ζητήσει.

“Διακρίνω έναν εκνευρισμό”, είπε ο υπουργός, διακρίνοντας την αγωνία των βουλευτών, από τις ερωτήσεις τους.

“Δεν είμαστε εκνευρισμένοι. Ανησυχούμε. Εδώ βλέπουμε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν και εμείς πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι;”, απάντησαν σύμφωνα με το “Βήμα” ορισμένοι από αυτούς.

Ο υπουργός τους εξήγησε πως το πρόγραμμα του μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά βγαίνει, ενώ είπε ότι δεν μπορεί κανένας να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν κάποιοι κρίσιμοι τομείς όπως πχ η ανάπτυξη.

“Γιώργο, είναι η πρώτη φορά που δεν σε βλέπω υπερβολικά σίγουρο και ανησυχώ”, είπε στον υπουργό Οικονομικών η κυρία Βάσω Παπανδρέου, η οποία επανέλαβε την εκτίμησή της, ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δε θα “βγει”.

Ο βουλευτής Αχαίας, Κ. Σπηλιόπουλος, σημείωσε ότι με το κλίμα προσδοκιών που δημιουργήθηκε για επιπλέον στήριξη της Ελλάδας μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αν πάρουμε κάτι ενδιάμεσο θα αντιδράσουν οι αγορές. "Θα μπορέσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει νέο κύμα πιέσεων;”, ρώτησε.

“Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αποσπασματικά. Δεν ξέρουμε πια τι να λέμε στον κόσμο. Όλο υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και συνεχώς ανακοινώνουμε διάφορα. Επιπλέον δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά τρομάζω”, απάντησε ο βουλευτής Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: