Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δια βίου μάθηση για 6 στους 10 πολίτες


Η πλειονότητα των πολιτών, σχεδόν έξι στους δέκα, έχουν συμμετάσχει σε κάποια διαδικασία δια βίου μάθησης όπως προκύπτει από έρευνα της Ρublic Ιssue για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

Το 44% δηλώνει ότι συμμετείχε για επαγγελματικούς λόγους...



Την ίδια ώρα, το 46% δεν εκδηλώνει καμία επιθυμία για μάθηση, ενώ το 72% των πολιτών συμφωνεί με την άποψη ότι είναι ευθύνη του κράτους να τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους.

Υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής εμφανίζουν όσοι είναι έως 34 ετών, όσοι διαθέτουν ανώτερη μόρφωση, (72%) οι μισθωτοί του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (71% και 64% αντίστοιχα), οι αυτοτοποθετούμενοι ιδεολογικά στην Αριστερά (63%) ή στην Κεντροαριστερά (66%), οι κάτοικοι των αστικών περιοχών και όσοι αξιολογούν θετικά το προσωπικό τους εισόδημα.

Η συμμετοχή το τελευταίο έτος σε κάποια διαδικασία μη τυπικής Δια βίου Μάθησης καταγράφεται στο 26% ενώ για την άτυπη Δια Βίου Μάθηση στο 86%.

Το 54% εκδηλώνει την επιθυμία να μάθει «κάτι». Επιθυμία για μάθηση: Νέες τεχνολογίες, ξένη γλώσσα, τέχνη ή χειροτεχνία

Η έρευνα διεξήχθη από τις 23 Δεκεμβρίου 2010 έως και τις 18 Ιανουαρίου του 2011 σε 3.050 άτομα.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, συγκαλείται στο ΥΠΠΑΙΔ η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης «το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης».

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: