Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μ.Χρυσοχοΐδης: Προανήγγειλε πακέτο 10 δισ. ευρώ


Τους άξονες του σχεδίου για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας παρουσίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ προανήγγειλε την υλοποίηση ενός μεγάλου πακέτου στήριξης, που θα ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, το οποίο θα ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά, θα παρέχει κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις και θα δίνει έμφαση στα έργα δημόσιων υποδομών...



Έμφαση επίσης θα δοθεί στην ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, του τουρισμού, των κατασκευών και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε τα προβλήματα του αναπτυξιακού μοντέλου που καταρρέει, που συνέθετε ένα «πλέγμα παρασιτικών συμφερόντων». Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο επιδιώξει την εφαρμογή κανόνων που σέβονται, αξιοποιούν το δημόσιο χρήμα, δίνουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, με στόχο την ανάπτυξη, τις δουλειές και τον πλούτο.

Επανέλαβε μάλιστα ότι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα διοχετεύσει στην αγορά 1,2 δισ. ευρώ, ενώ στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα συμβάλλει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, μέσω του οποίου θα γίνει για πρώτη φορά προκήρυξη στις 15 Μαρτίου, και θα παράσχει ενισχύσεις ύψους 2,15 δισ. ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο μιχαλακησ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ.ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΕ.........