Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις Αλογοσκούφη – Παπαντωνίου για Siemens


Ως αυθαίρετη και προς εξυπηρέτηση προφανών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της προκαταρκτικής επιτροπής, για το θέμα της Siemens.

Σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που διέπει τις εισηγμένες εταιρείες,...



ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομίας, ουδεμία εξουσία είχε ή μπορούσε να ασκήσει σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ, πλην της εκπροσώπησης του ελληνικού δημοσίου, ως μετόχου στις γενικές συνελεύσεις του οργανισμού.

Ουδέποτε περιελήφθη θέμα Siemens σε οποιαδήποτε γενική συνέλευση, αναφέρει ο πρώην υπουργός, ούτε υπέγραψε ή χειρίστηκε σχετική σύμβαση ώστε να τεκμηριώνεται σχετική πράξη ή παράλειψή του, από την εξεταστική επιτροπή. Αναφορικά με τον ορισμό εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού επικεφαλής της επιτροπής για το βρώμικο χρήμα, ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει ότι έγινε μετά από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Θεωρεί, τέλος, ως "εφεύρημα της τελευταίας στιγμής τα περί δήθεν συγκάλυψης, όταν η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ανάλογη ρύθμιση, ενώ συμπληρώνει ότι κατά την εξέτασή του από την επιτροπή δεν ρωτήθηκε καν για το θέμα αυτό. "Δεν είναι νοητό να επιχειρείται να δημιουργούνται εκ των υστέρων σκιές για νόμους που συζητήθηκαν ευρέως και ψηφίσθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων", καταλήγει ο πρώην υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση Siemens, σε καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. "Ζούμε ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, όπου συσχετίζονται πρόσωπα με άσχετα θέματα, χωρίς καμία τεκμηρίωση" αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ.Παπαντωνίου και συμπληρώνει ότι "η διαδικασία αυτή όχι μόνο δεν πείθει τον λαό ότι προχωρά η εξυγίανση του δημόσιου βίου για ό,τι και όποιους αφορά, αλλά αντίστροφα επιβαρύνει το ήδη θολό τοπίο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: