Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νομικό θρίλερ με τον αστυνομικό – hippy!


Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τη γερμανική δικαιοσύνη, στον Βρετανό αστυνομικό που είχε διεισδύσει σε ομάδες ακτιβιστών στη Γερμανία και παρακολουθούσε τη δράση τους.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο αστυνομικός έχει ποινικές ευθύνες, καθώς προκαλούσε επεισόδια σε διαδηλώσεις...



Ο Μαρκ Κένεντι, ο οποίος εισχώρησε στις ακτιβιστικές οργανώσεις ως Μαρκ Στόουν, κατηγορείται από τους Γερμανούς για τη διάπραξη δύο αδικημάτων.

Ο ίδιος παραδέχθηκε εμπρησμό κοντέινερ, σε διαδήλωση στο Βερολίνο, προκειμένου να προκαλέσει επεισόδια και συλλήψεις.

Ωστόσο δεν τιμωρήθηκε καθώς οι αρχές της χώρας γνώριζαν την ιδιότητά του.

Η αποστολή του Κένεντι, ήταν να καταφέρει να εισχωρήσει και να γίνει μέλος κινήματος ακτιβιστών οικολόγων, ενώ ως μυστικός αστυνομικός εργαζόταν για τρεις διαφορετικές γερμανικές πολιτείες και για αυτό έκανε πέντε ταξίδια στη χώρα, από το 2004 μέχρι το 2009.

Το περιοδικό Spiegel, υποστηρίζει ότι δεν έδρασε μόνο ως πληροφοριοδότης αλλά και ως προβοκάτορας, υπονομεύοντας τη δράση των οργανώσεων εκ των έσω.

Ο Βρετανός ζούσε με διάφορα μέλη του "μαύρου μπλοκ" και κινήθηκε σε συνολικά 22 χώρες στην Ευρώπη, ανάμεσά τους η Ιταλία, η Ισλανδία και η Ισπανία.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως για καθαρά λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να αποκαλύψει τις συνθήκες συνεργασίας με μυστικούς αστυνομικούς άλλων χωρών.

Όμως, το γεγονός πως ο Κένεντι δούλεψε για τρεις πολιτείες της Γερμανίας κάνει το Spiegel να υποστηρίζει ότι ο Βρετανός εργαζόταν με συμβόλαιο, κατά μία έννοια, κατευθείαν από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ένας ακόμα γερμανικός νόμος που παραβιάστηκε από τον Κένεντι, ήταν αυτός που απαγορεύει ρητώς σε αστυνομικούς να δημιουργούν ερωτικές σχέσεις με άτομα τα οποία παρακολουθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: