Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αύριο επιστρέφουν οι Έλληνες από την Αίγυπτο - Τρία C-130 θα αναχωρήσουν για Αίγυπτο


Το πρωί της Τρίτης, θα αναχωρήσουν τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για την Αλεξάνδρεια, ώστε να μεταφερθούν οι Έλληνες πολίτες της Αιγύπτου που έχουν απευθύνει έκκληση για επαναπατρισμό.

Η όλη επιχείρηση θα συντονιστεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους, που θα αναχωρήσει για την Αίγυπτο...



Η αναχώρηση των αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Συνολικά 100 Έλληνες της Αλεξάνδρειας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επαναπατριστούν στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας, Γιάννης Τσιόκας, απηύθηνε έκκληση για την άμεση ανταπόκριση των ελληνικών αρχών για την αποστολή αεροπλάνων, "αλλιώς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους", τόνισε και πρόσθεσε ότι η ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας αναλαμβάνει με δική της ευθύνη να μεταφέρει τους παροίκους στο αεροδρόμιο.

Τα γραφεία και των δύο ελληνικών κοινοτήτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοικτά, στο πλαίσιο των ωρών που επιτρέπει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει για τους παροίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: