Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ανέγερση τείχους στον Έβρο


Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή μεταναστών, αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

"Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης...



την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών", δήλωσε ο υπουργός.

Αντίστοιχο φράχτη έχουν σηκώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ υπό κατασκευή είναι και ο φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο.

Ο Χρ. Παπουτσής εκτίμησε σε 200 με 250 άτομα των αριθμό των μεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%. Ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η δραματική αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.

3 σχόλια:

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

ναι ναι μπραβο... να πεταμε τα λεφτα μας σε μαλακιες. Τι παει να πει παρανομος μεταναστης και ποιοι ειμαστε εμεις οι οποιοι θα αποτρεψουμε σε καποιον μια καλυτερη ζωη και ποιοι ειναι ειμαστε εμεις που θα καθορισουμε που θα ζει ο καθ ενας?
Ξεφτιλες σοσια-ΛΗΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε πιράνχας ρε στον έβρο! Πιο φθηνά θα μας έρθει!

Ανώνυμος είπε...

(2:33 μ.μ.)Από την στιγμή που δεν μπορούμε σαν χώρα για τον α,β λόγο να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή και φράχτες να χτίσουν και ότι άλλο χρειάζεται,καλύτερα να ''πετάμε''τα λεφτά στην φύλαξη τον συνόρων παρά σε υποβρύχια που γέρνουν (δεν είναι θέμα ρατσισμού πλέον είναι θέμα επιβίωσης και για αυτούς και για εμάς)