Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Γιατί έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων (τότε που η Ελλάδα υποχώρησε στις πιέσεις Tούρκων και Αμερικανών, έφυγαν οι Έλληνες κομάντος από τη βραχονησίδα των Ιμίων και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο) παραμένει σκοτεινή υπόθεση η πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου τις δραματικές ώρες τις κρίσης...



Ήταν εκείνη τη νύχτα που μέσα στη θύελλα το ελληνικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο», με χειριστές τους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού Γιαλοψό, Καραθανάση και Βλαχάκο, πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα για να δει τις κινήσεις των Τούρκων κομάντος και ξαφνικά έπεσε στη θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο τους τρεις ηρωικούς αξιωματικούς.

Οι έρευνες που ακολούθησαν από εμπειρογνώμονες τω ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τα πορίσματά τους με κάθε τρόπο, τόνιζαν ότι η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο στα ευρήματα του ελικοπτέρου υπάρχουν ανεξήγητες οπές στα πλευρά του και στους έλικές του, γεγονός που κάνει τους συγγενείς των θυμάτων να πιστεύουν ότι το ελικόπτερο έπεσε από τουρκικά πυρά εκείνη τη νύχτα.



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: