Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανακάλυψαν εργαστήρι πλαστών ερυώ στην Άμφισσα


Ενα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα εργαστήρια κατασκευής πλαστών χαρτονομισμάτων είχε στήσει στην Αμφισσα σπείρα παραχαρακτών.

Μάλιστα, τα μέλη της επιδεικνύοντας μεγάλο θράσος και εμπιστοσύνη στο "τέλειο" προϊόν τους, δεν δίστασαν να μεταβούν σε τραπεζικό κατάστημα της Αθήνας όπου προσπάθησαν να ανταλλάξουν τα πλαστά χαρτονομίσματα των διακοσίων και πεντακοσίων ευρώ με άλλα, μικρότερης αξίας!...



Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις διωκτικές αρχές, δύο Ελληνες προσπάθησαν να ανταλλάξουν το ποσό των 26.300 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ.

Ομως, για κακή τους τύχη, ο ταμίας του τραπεζικού καταστήματος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή του. Τα χαρτονομίσματα, αν και είχαν απίστευτη πιστότητα έτσι όπως ήταν φτιαγμένα, δεν κατάφεραν να περάσουν από το ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας ενημέρωσαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές και το τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, άνδρες του οποίου μετέβησαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δύο Ελληνες, ενώ αναζητούν έναν νεαρό Νιγηριανό συνεργό τους ο οποίος τους βοηθούσε στη χημική επεξεργασία των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην Αμφισσα βρέθηκε και κατασχέθηκε το παράνομο εργαστήριο κατασκευής πλαστών χαρτονομισμάτων.

Μάλιστα, σε έλεγχο που έγινε σε κάδο απορριμμάτων ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από το «εργαστήριο», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών η οποία περιείχε πλαστά χαρτονομίσματα 51.000 ευρώ. Τη σακούλα είχε προλάβει να «ξεφορτωθεί» ο Νιγηριανός συνεργάτης των δύο συλληφθέντων προτού εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Εναντίον των δύο Ελλήνων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Από τους αστυνομικούς συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τόσο του Νιγηριανού όσο και άλλων πιθανών συνεργατών της σπείρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γείτονα Βουλγαρία, απ’ όπου εκτιμάται ότι έφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και την τεχνογνωσία για την κατασκευή των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν... στρωθεί στη δουλειά τον τελευταίο περίπου χρόνο, φέρονται να «έσπρωχναν» το προϊόν τους κυρίως στις αγορές της επαρχίας προτού πάρουν την απόφαση να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: