Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Ολλανδία


Περίπου 150 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ρίχτηκαν σε ολονύχτια μάχη, για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών της Ολλανδίας, την Τετάρτη (05/01).

Στο εργοστάσιο της εταιρείας Chemie-Pack, που βρίσκεται κοντά στο Ρότερνταμ, υπάρχουν αποθηκευμένα τετρακόσιες χιλιάδες λίτρα τοξικών υλικών, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης...



Εξαιτίας της φωτιάς, η ευρύτερη περιοχή καλύφθηκε από πυκνά σύννεφα καπνού, που λόγω των ανέμων έφθασαν στην πόλη Ντόρντρεχτ, θέτοντας τις αρχές της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Οι κάτοικοι της πόλης Ντόρντρεχτ ενημερώθηκαν να κρατήσουν κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φλόγες στο εργοστάσιο χημικών έφθαναν τα 40 μέτρα, ενώ στην περιοχή ακούγονταν αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν στην ατμόσφαιρα έχουν απελευθερωθεί τοξικά αέρια. Kαι οι 50 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι ασφαλείς.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την φωτιά.

Σύμφωνα τέλος με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο, Chemie-Pack, τα τρία κτίρια του οικοδομικού συγκροτήματος έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ οι φλόγες μεταπήδησαν και σε διπλανό κτίριο, το οποίο επίσης καταστράφηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: