Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά


Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην νότια Χαλκιδική, την Ημαθία και την Πιερία), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη με ασθενείς βροχές στα πεδινά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην δυτική Μακεδονία, σε περιοχές της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >400μ,..



σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >500μ, σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο >600μ, σε περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >700μ καθώς και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ΒΒΔ έως πολύ ισχυροί.

Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα νότια - ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - και:

Στα δυτικά από -8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια από -11 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα κεντρικά από -7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα ανατολικά από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας Αττικής με υψόμετρο >600μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα νότια του νομού. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά και μέχρι την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (κυρίως της Εύβοιας και του ανατολικού Αιγαίου). Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέσα της βδομάδας με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Νέα επιδείνωση αναμένεται την Παρασκεύη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: