Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Με σύλληψη Γερμανίδας "μπλέκει το κουβάρι" για τους Πυρήνες


Χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν και σε ποιά τρομοκρατική οργάνωση ανήκουν οι πέντε συλληφρθέντες από την τρομοκρατική, ο εισαγγελέας τους απήγγειλε βαριές κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην 27χρονη Γερμανίδα και το οικογενειακό ιστορικό της...



Οι πέντε συλληφθέντες, των οποίων τα ονόματα και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο site της Αστυνομίας, αρνήθηκαν να μιλήσουν στον εισαγγελέα όπως και τη συνοδεία δικηγόρου.

Μόνο η 27χρονη ζήτησε να της επιτραπεί η επικοινωνία με τον δικηγόρο της.

Το Σάββατο (15/1) οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010, σε φορτηγό της ΔΕΗ που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Έντισον.


Το οικογενειακό παρελθόν της 27χρονης


Η 27χρονη Γερμανίδα, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, συνελήφθη περίπου ένα 24ωρο μετά τους υπόλοιπους τέσσερις, ενώ η ύπαρξη της στην άγνωστη ακόμα οργάνωση είχε γνωστοποιηθεί στην αστυνομία αρκετό καιρό πριν.

Το ενδιαφέρον με την 27χρονη έχει να κάνει με το οικογενειακό της περιβάλλον αφού τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η μητέρα της 27χρονης ήταν μέλος της γερμανικής οργάνωσης RAF του Δυτικού Βερολίνου.

Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και εκείνη είχε διαφύγη στο Λίβανο.

Το 1999 ήρθε η σύλληψη της στο Λίβανο ενώ λίγο μετά είχε αφεθεί ελεύθερη και ήρθε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: