Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την κεντρική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την δυτική Κρήτη, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα...



Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας ενώ αργά το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορείνες περιοχές της Ηπείρου.

Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό και το κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια και:

Στα δυτικά από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα κεντρικά από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα ανατολικά από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές. Άνεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους έντονες. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται στην συνέχεια μέχρι και την Παρασκευή όπου αναμένεται επιδείνωση με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: