Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

20 εργοδότες στο αυτόφωρο για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων


Ημέρα του εργοδότη ήταν η τελευταία μέρα του χρόνου για την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς τουλάχιστον είκοσι άτομα συνελήφθησαν και προσήχθησαν στον εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, επειδή δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους...



Όπως αναφέρει το Έθνος, τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα την πρώτη μέρα του χρόνου στην

Εισαγγελία της Αθήνας, με το μεταναστευτικό πρόβλημα σε πρώτο πλάνο, αφού δεκάδες ήταν οι μετανάστες -κυρίως από ασιατικές χώρες- που συνελήφθησαν για παραβάσεις των σχετικών νόμων, όπως παράνομη είσοδος και παράνομη έξοδος από τη χώρα, με πλαστά πιστοποιητικά.

Τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα στα Αυτόφωρα Μονομελή Πλημμελειοδικεία, όπου οδηγήθηκαν για να δικαστούν όλοι οι συλληφθέντες, γινόταν το αδιαχώρητο.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους ζήτησαν το τριήμερο, που ορίζει ο νόμος, για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα μικροεπεισόδια έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, όταν οδηγήθηκαν οι πρώτοι συλληφθέντες εργοδότες για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας που αφορά την καταβολή δώρου, το οποίο έπρεπε να έχει δοθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου και το αργότερο μέχρι την παραμονή του νέου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: