Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΟΤΕ: Καλείται να πληρώσει επιπλέον 129,8 εκατ. ευρώ για την εθελουσία


Ο ΟΤΕ ενημερώθηκε ότι η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που φέρεται ότι προέκυψε με βάση τις εκπονηθείσες αναλογιστικές μελέτες, ανέρχεται στο ποσό των 129,8 εκατομμυρίων ευρώ και όπως είναι φυσικό, το πόσο αυτό, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010...



Σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ υπενθυμίζει ότι έχει προσφύγει - ήδη από τον Μάιο του 2010- στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση του παραπάνω άρθρου της Κ.Υ.Α και η διαδικασία εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της προς υπεράσπιση των συμφερόντων της, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Πλήρης διάσταση απόψεων επικρατεί πάντως μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΤΕ, σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση που τυχόν υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, μέσω του οποίου αποχώρησαν από τον Οργανισμό, την περίοδο 2005-2006 πάνω από 5.000 υπάλληλοι.

Το θέμα τέθηκε πέρυσι από τον τότε υπουργό εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, γεγονός που απέρριψε κατηγορηματικά ο ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός είναι συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις. Ο κ. Λοβέρδος με Κοινή Υπουργική Απόφαση ζήτησε την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ταμείων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: