Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κομπίνα 10 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ!


Μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση 10 εκ. ευρώ που μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές, στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αξιοποιώντας το νέο σύστημα ELENXIS σε έλεγχο σε επιχείρηση διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση...



Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) κατά κύριο λόγο σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Κυπριακής εταιρείας, με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων, τα οποία η ελληνική επιχείρηση πωλεί σε Δημόσια Νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους.

Όπως διαπιστώθηκε μέσω της Κυπριακής εταιρίας, το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη την επιχείρηση συμφερόντων του, η οποία έχει έδρα στις Σεϊχέλες.

Το υπουργείο ξεκίνησε άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης δεδομένου- όπως αναφέρει- ότι ο κλάδος της Υγείας είναι ιδιαιτέρου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: