Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ταυτότητα και κατάθλιψη στην εφηβεία



Γιατί υπάρχει η κατάθλιψη στην εφηβεία και τι να κάνετε

Οι δυσκολίες, οι αγωνίες και οι αναζητήσεις της εφηβείας σχετικά με την ταυτότητα -που συνοψίζονται στο ερώτημα «ποιος είμαι, που ανήκω και που πάω»- καθώς και η εφηβική κατάθλιψη ξεκινούν όταν ο έφηβος βιώνει μια απώλεια.

Η σημαντικότερη απώλεια στη ζωή των εφήβων είναι η αλλαγή της σχέσης τους με τους γονείς τους: παύουν να είναι το χαριτωμένο παιδάκι που είχε όλη την προσοχή και θαυμασμό των γονιών του και έπαιρνε χάδια και αγάπη ό,τι και να έκανε. Στην εφηβεία οι έφηβοι αισθάνονται ότι η αγάπη είναι «πάρε-δώσε», ότι καθώς σταδιακά μπαίνουν στην ενηλικίωση οι γονείς τους αγαπάνε με όρους και έχουν υψηλές προσδοκίες από αυτούς.

Οι έφηβοι συχνά μπερδεύονται σχετικά με το τι ακριβώς προσδοκούν οι γονείς τους από αυτούς και νιώθουν ότι οι γονείς τους γκρινιάζουν για το κάθε τι: τα ρούχα, την εμφάνιση, το διάβασμα, τις παρέες, τα πάντα. Οι έφηβοι αναπολούν την ευτυχισμένη εποχή της παιδικής ηλικίας όπου τα περισσότερα λάθη συγχωρούνταν λόγω «ανωριμότητας». Τώρα οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται, ενώ οι ίδιοι δεν είναι έτοιμοι να τις αναλάβουν. Η αίσθηση ότι οι... γονείς τους υποβιβάζουν, τους απορρίπτουν και η δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις γονεϊκές απαιτήσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη μείωση της αυτοπεποίθησης των εφήβων, κάτι που πυροδοτεί αντιδραστική κατάθλιψη.

Η ένταση της εφηβικής κατάθλιψης
Η εφηβική κατάθλιψη μπορεί να γίνει ιδιαίτερα έντονη κατά καιρούς, εξαιτίας των φυσικών και ορμονικών αλλαγών της ηλικίας αλλά και της συναισθηματικής αστάθειας της εφηβείας. Σε αυτή την ηλικία οι εγκεφαλικές δομές που ελέγχουν το συναίσθημα, τον αυτέλεγχο και τις παρορμήσεις δεν έχουν ωριμάσει πλήρως. Οι αλλαγές στη διανόηση, το σώμα και τις σχέσεις είναι στρεσογόνες και προκαλούν πίεση και φόβο στους εφήβους.

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι έφηβοι και βαθμός κατάθλιψης
Υπάρχει διαφορά στο πώς οι μικρότεροι και μεγαλύτεροι έφηβοι εκδηλώνουν κατάθλιψη. Τα νεότερα άτομα τείνουν να έχουν καταστροφική και αντικοινωνική συμπεριφορά, εκδηλώνοντας θυμό απέναντι στους άλλους και τον εαυτό τους. Θεωρούν ότι πρέπει να «τιμωρήσουν» τον κόσμο και τον εαυτό τους επειδή αισθάνονται ότι οι ίδιοι είναι «κακοί άνθρωποι». Όταν αισθάνονται ότι στην οικογένεια τα πράγματα είναι καταθλιπτικά και δυσάρεστα, κάνουν την απόδρασή τους εγκαταλείποντας το σπίτι τους.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας έφηβοι κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους, βαριούνται, είναι απαθείς, νιώθουν εκνευρισμό και ότι δεν αξίζουν τίποτα. Κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να εξωτερικεύουν αρνητικά τη συμπεριφορά τους, αλλά αυτό συνήθως δηλώνει ότι η συναισθηματική τους ανάπτυξη δεν έχει φτάσει στο σημείο που θα έπρεπε να είναι ανάλογα με την ηλικία τους.

Η οικογενειακή ζωή των καταθλιπτικών εφήβων
Ο σημαντικότερος παράγοντας στη ζωή ενός εφήβου είναι η οικογενειακή του ζωή. Αν στην οικογένεια υπάρχει στρες και συγκρούσεις, ο έφηβος θα έχει αυξημένες πιθανότητες να υποφέρει από κατάθλιψη, γιατί δεν έχει μάθει ακόμα πώς να χειρίζεται τις συγκρούσεις των μεγάλων γύρω της και δεν ξέρει ακόμα πώς να θωρακίσει τον εαυτό του. Έφηβοι με γονείς που έχουν κατάθλιψη τείνουν να εκδηλώσουν και οι ίδιοι κατάθλιψη ή άλλες συναισθηματικές διαταραχές.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς
Καθώς το παιδί πλησιάζει στην εφηβεία και γίνεται πιο ανεξάρτητο, το να διατηρήσετε την ψυχική σας εγγύτητα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά και πιο σημαντικό.
Καθώς το παιδί αποκτά νέες δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, επεκτείνεται η κοινωνική του ζωή και όλα αυτά είναι σημαντικά για το ίδιο, εσείς εξακολουθείτε να είστε η βάση του, οι άνθρωποι από τους οποίους παίρνει αγάπη, καθοδήγηση και στήριξη. Αυτή η σχέση του μαζί σας θα του προσφέρει τη σιγουριά και τη σταθερότητα που χρειάζεται για να γίνει δυνατό και να ανταπεξέλθει στη ζωή.

Τι να περιμένετε
Το παιδί στην προεφηβεία μπορεί να δείχνει ότι δε χρειάζεται τη βοήθεια ή τις συμβουλές σας, ή να δείχνει ότι ντρέπεται για εσάς. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά αρχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερο τους φίλους και θέλουν τον ιδιωτικό τους χώρο και χρόνο -οπότε ξεκινούν οι πολύωρες τηλεφωνικές συνομιλίες πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες.

Όσο δύσκολο και αν είναι να δεχτείτε αυτές τις αλλαγές, μην τις πάρετε προσωπικά: αποτελούν υγιές σημάδι ότι το παιδί σας αρχίζει να γίνεται ανεξάρτητο. Θα πρέπει να αφήσετε λίγο λάσκα τα λουριά και να αφήσετε περιθώριο ανάπτυξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσετε το παιδί ασύδοτο. Εξακολουθείτε να ασκείτε σημαντική επιρροή στη ζωή του παιδιού, όμως σε αυτή τη φάση ο προέφηβος ανταποκρίνεται καλύτερα στο παράδειγμα που δίνετε παρά στις οδηγίες και τις συμβουλές.

Με τη στάση και το παράδειγμά σας προσφέρετε στον προέφηβο αξίες και αφήστε περιθώριο να τις μάθει και να τις εξασκήσει: επικοινωνία με σεβασμό, ηρεμία, καλοσύνη, υγιεινή διατροφή, άσκηση, τήρηση των καθημερινών καθηκόντων χωρίς βαρυγκόμια. Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιθανότερο να ακολουθήσει ανάλογα και ο έφηβος.

Πρόληψη της κατάθλιψης
Για να προλάβετε την εμφάνιση της εφηβικής κατάθλιψης υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε νωρίτερα:
Ενισχύστε τη σχέση σας με το παιδί: προσπαθήστε να τρώτε όλη η οικογένεια μαζί τουλάχιστον μία φορά τη μέρα και αν αυτό είναι ανέφικτο κάντε το μία φορά την εβδομάδα.
Καληνύχτα: σε αυτή την ηλικία δε βάζει κανείς το παιδί στο κρεβάτι, ωστόσο μπορεί να υπάρχει μια ρουτίνα ηρεμίας, όπου διαβάζετε κάτι μαζί, κουβεντιάζετε ήρεμα για την επόμενη ημέρα ή κάνετε σχέδια για κάποια δραστηριότητα.
Μοιραστείτε την καθημερινότητα: προσκαλέστε το παιδί σας να κάνετε κάτι μαζί (όχι να σας βοηθήσει!): κάντε μια βόλτα, ψήστε ένα κέικ, δείτε μια κωμωδία μαζί, ακούστε τι έχει να σας πει χωρίς να σπεύσετε να κρίνετε, να κατακρίνετε, να δώσετε απαντήσεις και λύσεις.
Δείξτε την αγάπη σας: υπενθυμίστε στο παιδί ότι το αγαπάτε, επιβραβεύστε τις προσπάθειές του, έχετε τον καλό λόγο στα χείλη σας γι' αυτό. Αποφύγετε τα φιλιά και τις αγκαλιές μπροστά σε φίλους του και προτιμήστε ένα πλατύ χαμόγελο, χτύπημα στην πλάτη, ένωση χεριών ή κλείσιμο του ματιού. Κρατήστε τις πιο οικείες εκδηλώσεις αγάπης για μέσα στο σπίτι.
Διατηρήστε μια θέση στη ζωή του παιδιού: αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ανακατωθείτε στη ζωή του, αλλά να δημιουργήσετε χώρο και για εσάς: καλέστε τους φίλους του παιδιού σας στο σπίτι, γνωρίστε τους αλλά αφήστε τους μόνους, πάτε στην προπόνησή του, γνωρίστε τους δασκάλους του, μάθετε τα ωράριά του.
Δείξτε ενδιαφέρον: για τη ζωή του παιδιού σας, τα ενδιαφέροντα, τις ιδέες τις προτιμήσεις του. Μην κρίνετε, μην επικρίνετε μην κατακρίνετε! Μάθετε να ακούτε.

Όταν εκδηλωθεί Κατάθλιψη
Αν παρατηρήσετε συμπτώματα κατάθλιψης θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό που θα σας βοηθήσει να χειριστείτε το πρόβλημα του παιδιού με τον κατάλληλο τρόπο και θα βοηθήσει και το παιδί να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του ώστε να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Από την Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

miss24gr.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα

Υπηρεσία εντοπισμού ανθρώπων στη Χιλή από την Google



Την υπηρεσία «Ρerson Finder: Chile Earthquake», για την αναζήτηση και τον εντοπισμό ατόμων που βρίσκονται στη Χιλή, ενεργοποίησε η Google. Οι χρήστες μπορούν να δώσουν πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο ή να κάνουν έρευνα για να το εντοπίσουν, πληκτρολογώντας το όνομά του. Η υπηρεσία διατίθεται στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα και η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: chilepersonfinder.appspot.com.

Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθήσει η Google και για τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου στην Αϊτή.

24ωρες
Διαβάστε Περισσότερα

Τουλάχιστον 350 οι νεκροί μόνο στην πόλη Κονστιτουσιόν της Χιλής!



Τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παραλιακή πόλη Κοστιτουσιόν μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τη Χιλή, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν όταν σεισμικά κύματα σάρωσαν την πόλη, μετέδωσε η TV Chile, επικαλούμενη αξιωματούχους της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων και κατοίκους της περιοχής.

Εικόνες στην τηλεόραση από το λιμάνι της Κονστιτουσιόν, σχεδόν 350 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, έδειξαν σπίτια κατεστραμμένα από το σεισμό και το τσουνάμι, μεγάλα αλιευτικά σκάφη να έχουν ανατραπεί στη στεριά όπως και πολλά αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα.

Αξιωματούχοι της ίδιας υπηρεσίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα, πριν από την είδηση για την καταστροφή στην Κονστιτουσιόν, ότι ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σεισμό, έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων εκατό χρόνων, ξεπερνά τους 400.

Παράλληλα η TV Chile μετέδωσε ότι αεροσκάφη της LAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Χιλής, που εκτελούν διεθνείς πτήσεις άρχισαν να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Ο αερολιμένας είχε κλείσει, καθώς οι τερματικοί του σταθμοί υπέστησαν ζημιές, μετά τον ισχυρό σεισμό. Η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να αποκατασταθεί ύστερα από 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.

troktiko


Διαβάστε Περισσότερα

5+1 συμβουλές για τεμπέληδες εργαζόμενους!!



Οι τεμπέληδες δεν είναι χαζοί τύποι που βαριούνται, δεν ξέρουν τι να κάνουν κι απλώς χύνονται στην υπαλληλική τους καρέκλα και αράζουν μέχρι να περάσει το 8ωρο και να πάνε στο σπίτι τους να ξεκουραστούν. Από τι να ξεκουραστούν, θα μου πεις; Έλα ντε…

Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που σκίζονται στη δουλειά τους για να αποδείξουν την εξυπνάδα και την αξία τους στο αφεντικό, οι τεμπέληδες, αποδεικνύουν την αξία τους με ένα και μοναδικό τρόπο. Αφού υπολογίζουν το χρόνο που έχουν, θα σκεφτούν ποιες δουλειές θα ολοκληρώσουν ώστε να τους μείνει όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος για χαλάρωση. Μήπως τελικά εσύ είσαι αυτός που δεν κάνει κάτι σωστά; Γιατί ανάμεσα στον απόλυτο τεμπελχανά και το σκλάβο του γραφείου, η μέση λύση μοιάζει να μας συμφέρει όλους μας, τόσο για να ανέβουμε στην επαγγελματική ιεραρχία, όσο και για να μη χάσουμε την προσωπική ζωή και υγεία μας.

Μια φορά κι έναν καιρό η εργασία ήταν ένας χώρος πλήρους δραστηριότητας. Πήγαινες νωρίς, δούλευες σκληρά, έμενες μέχρι αργά το βράδυ, ειδικά ορισμένες περιόδους και μετά επέστρεφες στο σπίτι σου κομμάτια. Στις μέρες μας κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από τη δουλειά. Πριν ακόμα καταφέρεις να φτάσεις στο γραφείο, έχεις στείλει ένα σωρό mail κι έχεις πάρει άλλα τόσα τηλέφωνα. Κι όταν φτάσεις στον προορισμό σου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παλαβά. Οι καταστάσεις έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εσύ θα έπρεπε να είσαι ικανός να κάνεις πίσω σε ορισμένα θέματα. Χρειάζεται να ξεκουράζεσαι κιόλας που και που.

Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να δείξεις λίγη τεμπελιά τις «ώρες γραφείου» και να επωφεληθείς προσωπικά από αυτό:

Τα email μπορούν να περιμένουν: Πραγματικά μπορούν. Δε χρειάζεται να απαντήσεις με το που θα εμφανιστεί αυτό στην οθόνη σου. Εκτός αν περιμένεις γι’ αυτό το μήνυμα όλη τη μέρα, το οποίο θα μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου, τότε ναι, πρέπει να το απαντήσεις άμεσα. Διαφορετικά, βρες λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να τσεκάρεις την ηλεκτρονική σου αλληλογραφία και να απαντήσεις με την ησυχία σου. Διάβασε τους και κρίνε την προτεραιότητα του καθενός.

Το να πεις «όχι» δε σημαίνει ότι θα απολυθείς:
Αν το αφεντικό ή οποιοσδήποτε άλλος ανώτερός σου έρθει και σου ζητήσει να κάνεις κάτι που είναι εντός των αρμοδιοτήτων σου, τότε θα πρέπει να δεχτείς να το κάνεις. Αν όμως πνίγεσαι στη δουλειά, το να πεις στους συναδέλφους σου ότι δε μπορείς να βοηθήσεις, δε θα κάνει απαραίτητα κακό σε εσένα. Αν εξηγήσεις ότι θα ήθελες να τους βοηθήσεις αλλά έχεις ήδη πάρα πολλά πράγματα να κάνεις, θα εκτιμήσουν κι εσένα, αλλά και την ποιότητα της δουλειάς σου.

Μην κάνεις πολλά πράγματα μαζί: Η ικανότητα να μιλάς στο τηλέφωνο, να στέλνεις email και να ζεσταίνεις το μεσημεριανό σου είναι αξιοθαύμαστη, αλλά όχι απαραίτητα ευεργετική. Η πολυπραγμοσύνη ο μόνος σίγουρος τρόπος προσέγγισης των καθημερινών εργασιών σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Το πρόβλημα είναι ότι στο τέλος καταλήγουμε να κάνουμε λίγο απ’ όλα, χωρίς όμως να κάνουμε πρόοδο σε καμία αποστολή μας.

Κάνε ένα διάλειμμα: Κυριολεκτικά, φύγε από το γραφείο για πέντε λεπτά. Κάνε μια βόλτα στον όροφο ή βγες έξω για να πάρεις λίγο καθαρό αέρα. Το Σαββατοκύριακο είναι πολύ μακριά για να το περιμένεις. Σκέψου τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μέρας σαν εκδοχές του Σαββατοκύριακου που έρχεται. Σίγουρα θα επιστρέψεις με πιο καθαρό μυαλό και η ποιότητα της δουλειάς σου θα είναι σαφώς καλύτερη.

Μην τρως το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο σου:
Το να φας στο γραφείο μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που τελειώνει το χρονοδιάγραμμα μιας εργασίας που έχεις αναλάβει ή βρίσκεσαι στην παραγωγική ζώνη, την οποία δε θέλεις να διακόψεις. Παρόλα αυτά, το να τρως μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, δε δίνεις τον απαραίτητο χρόνο στα μάτια και το μυαλό σου να χαλαρώσουν. Μπορεί να νιώθεις σαν αργόσχολος αν είσαι ο μοναδικός που παίρνει το σάντουιτς του έξω και κάνει μισή ώρα να το φάει, αλλά για την ψυχική σου υγεία αξίζει πραγματικά.

Προγραμμάτισε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου: Κοίτα το πρόγραμμά σου και «κλείσε» κάποια χρονική στιγμή για τον εαυτό σου ή για κάποια δουλειά που πρέπει να κάνεις χωρίς να σε διακόψει κανείς. Συμπεριφέρσου την ώρα εκείνη σαν να είναι κάποιο σημαντικό ραντεβού με το αφεντικό σου και μην το διαπραγματεύεσαι με κανέναν. Αν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει ένα meeting με εσένα, πες του ότι είσαι πολύ απασχολημένος κι ότι θα πρέπει να το κάνετε μια άλλη φορά. Αν αυτό είναι δυνατό, κλείσε μία αίθουσα συνεδριάσεων, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να σε διακόψει, φοβούμενος ότι θα είσαι στη μέση κάποιου σημαντικού τηλεφωνήματος ή ραντεβού.

alldaynews
Διαβάστε Περισσότερα

"Πάγκαλος κλασμένος, κώλος... χε....ος!!!"



"Το περιστατικό που θα δείτε, συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2009 στο «Mega», στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη: Ενώ μιλούσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νύν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θόδωρος Πάγκαλος, έπαθε κόψιμο και σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Εκεί έγινε το ατύχημα..."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





troktiko
Διαβάστε Περισσότερα

"Μαργαριτάρια" από.... μαθητόπουλα...!!!



- Η δονοβλεψία είναι ασθένεια όπου δονεί το αίσθημα της οράσεως.

- Ετεροφαλή είναι τα αδέρφια που προέρχονται από τον ίδιο πατέρα. Από την
ίδια μάνα λέγονται ετεροθηλή.

- Τρισκατάρατον είναι το πλοίον το έχον κατάρτια και στα τρία ιστία.

- Ο αλιγάτορας είναι συνδυασμένο ζώον: μισός άλιγας, μισός γάτορας.

- Το μητρικόν γάλα είναι προτιμώτερον του αγελαδινού, λόγω καλυτέρας
εμφανίσεως στήθους γυναίκας.

- Στην αρχαιότητα ήταν όλα ηθικά και γνήσια, ακόμα και οι πόρνες λεγόντουσαν ιέρειες.

- Ψευδώνυμο είναι αυτό που χρησιμοποιείται από τους ποιητές, όταν ντρέπονται για την ποίησή τους.

- Η παρτιτούζα είναι οι νότες που έχουν μπροστά τους οι μουσικοί της
συμφωνικής ορχήστρας. Ο μαέστρος δεν θέλει παρτιτούζα. Αυτός και μόνον
αυτός, κρατάει τη βακέτα και την κουνάει τεντωμένη δώθε-κείθε, έχοντας
κάτι το κοινόν στα οπίσθιά του. Το κοινόν δεν παίρνει μέρος σ' όλα αυτά,
μόνον βλέπει και ακούει έντονα καταγοητευμένον από την διέγερσιν.

- Αν ο Καραϊσκάκης ζούσε σήμερα θα έτριζαν τα κόκκαλά του.

- Παρ' όλο που ο γέρος ήταν τυφλός, άκουσε τα πάντα!

- Σε περίπτωση λιποθυμίας, ξεκουμπώνουμε το πουκάμισο και τρίβουμε με
οινόπνευμα. Αν είναι κορίτσι, ζητάμε συγνώμη και συνεχίζουμε ασταμάτητοι
το τρίψιμο ανενόχλητοι, αλλά κάπως πιο απαλά, με ρυθμικό τρίψιμο επαφής,
ώστε να το ευχαριστιέται και η ίδια.

- Πειστήρια έχομε πολλών ειδών. Δυο απ' αυτά, τα γνωστότερα, είναι τα
αστυνομικά και τα άχραντα.

- Το εθνικό σήμα της Ολλανδίας είναι το άνθος της τουλούμπας.

- Και ο νοών νοήμων.

- Εκ τη πρέφας του αναγεννάται, ως άλλος φοίνιξ.

- Το εμφιαλωμένο νερό προκαλεί εμφιάλτες.

- Ίδιος κι απαράδεκτος!

- Της έταξε λαχνούς με πετραχείλια.

- Το άλλο παιδί ήταν άσχημο, κακότροπο και οξύμωρο.

- Ο Διονύσιος ο Σολομών έγραψε τον Ύμνον εις μίαν και μόνον στιγμήν εθνικής εξάρσεως και υπερηφανείας. Όχι για άλλους λόγους.

- Ο Ρόμελ και ο Ρωμύλος βύζαξαν μια λύκαινα και έχτισαν τη Ρώμη.

- Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήταν Έλληνας ποιητής που κατοικούσε στη Λιβύη της Αλεξανδρείας.
Διαβάστε Περισσότερα

Μια πένα της Montblanc προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία!!



Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία το λανσάρισμα από την εταιρεία Montblanc της νέας πένας πολυτελείας "Γκάντι" κόστους 24,000 δολαρίων! Ποιος θα φανταζόταν ότι η εικόνα του ασκητικού ηγέτη της Ινδίας, ο οποίος απέρριπτε τον υπερβολικό πλούτο ως ανήθικο, θα κατέληγε να φιγουράρει στη μύτη μιας πολυτελούς πένας, συμβόλου ματαιοδοξίας;

Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη ότι η εν λόγω πένα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο για την 140η επέτειο από τη γέννηση του μεγάλου ηγέτη, παραβιάζει νόμο του 1950 που απαγορεύει την παράνομη και απρεπή χρήση ινδικών εμβλημάτων και ονομάτων και κάλεσε τη γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελούς γραφικής ύλης να σταματήσει την πώλησή της με την αιτιολογία ότι "υποβαθμίζει ό,τι συμβολίζει ο Γκάντι". "Ρεζιλεύει και τον μεγάλο ηγέτη και την Ινδία το να χρησιμοποιείται (ο Γκάντι) ως μοντέλο για αφίσες", σχολίασε ο Ντίτζο Κάπε, ο οποίος συνέταξε την αγωγή εναντίον της Montblanc.

Δημόσια "συγνώμη" για την αναστάτωση που προκάλεσε η πένα ζήτησε από την Ινδία η Montblanc και δεσμεύθηκε να αναστείλει την πώλησή της μέχρι τη διευθέτηση του ζητήματος από τις ινδικές δικαστικές Αρχές. Μάλιστα η εταιρεία υπερασπίστηκε την επιλογή της δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα "γραφικό όργανο το οποίο είναι πολύ αγνό".
Διαβάστε Περισσότερα

Προσωποκράτηση τέλος, μετά 175 χρόνια!



Kαταργείται οριστικά ύστερα από 175 ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του το επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, με απόφαση του Aνωτάτου Eιδικού Δικαστηρίου (AEΔ). Eρμηνεύοντας αυθεντικά το Σύνταγμα, το AEΔ έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση ως αναγκαστικό μέσο για την είσπραξη βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο, γιατί παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, πυρήνας της οποίας είναι η προσωπική ελευθερία, που είναι απαραβίαστη.

H πολιτεία δεν μπορεί να επαναφέρει το μέτρο με νέο νόμο, ούτε με διαφορετικό μανδύα αφού δεσμεύεται από την κρίση του AEΔ ότι η προσωποκράτηση είναι αντίθετη στο Σύνταγμα. Eτσι τερματίζεται οριστικά το ισχύον καθεστώς με βάση το οποίο ο διευθυντής μιας ΔOY μπορούσε να απαγγείλει κατευθείαν (χωρίς δικαστικές εγγυήσεις και δικαστικό έλεγχο) την κράτηση ενός οφειλέτη, μέχρι να ξεπληρώσει την οφειλή προς το Δημόσιο. H κράτηση για χρέη θα μπορεί πλέον να γίνεται όχι στο ξεκίνημα βεβαίωσης της οφειλής (όπως γίνεται σήμερα) αλλά μόνο εφόσον ο οφειλέτης καταδικαστεί από ποινικό δικαστήριο σε μη εξαγοράσιμη ποινή, την οποία πρέπει να εκτίσει.

H προσωποκράτηση για είσπραξη δημοσίων εσόδων θεσπίστηκε στις 7-2-1835 με Bασιλικό Διάταγμα και αναμορφώθηκε με νομοθετήματα του 1871, του 1930 και από το 1974 εντάχθηκε στον KEΔE (Kώδικα Eίσπραξης Δημοσίων Eσόδων).

Συνταγματικότητα
Mε τη θέσπιση του Συντάγματος το 1975 αμφισβητήθηκε κατ’ επανάληψη η συνταγματικότητά της, την οποία υπερασπίστηκε σταθερά ο Aρειος Πάγος ενώ το πρώτο ουσιαστικό ρήγμα επέφερε προ διετίας η Oλομέλεια του ΣτE, με συνέπεια να οδηγηθεί η υπόθεση στο AEΔ, λόγω της σύγκρουσης των ανωτάτων δικαστηρίων. Σημειώνεται ότι με άλλη απόφαση της Oλομέλειας του ΣτE είχε ακυρωθεί το μέτρο για χρέη προς το IKA.

Tο AEΔ υιοθετώντας εισήγηση του Συμβούλου Eπικρατείας Iω. Mαντζουράνη τάχθηκε (με ψήφους 8-5) υπέρ της γνώμης της Oλομέλειας του ΣτE, καταργώντας στην πράξη την προσωποκράτηση.

Σύμφωνα με το AEΔ (1/10) το μέτρο απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ως αντίθετο στο Σύνταγμα. H προσωποκράτηση διαφέρει από τα γνήσια μέσα εκτέλεσης (κατάσχεση κ.λπ.) που συνιστούν άμεση επέμβαση του Δημοσίου στην περιουσία του οφειλέτη προς είσπραξη του χρέους, διότι αποτελεί μέτρο καταναγκασμού όχι επί της περιουσίας, αλλά επί του ιδίου του προσώπου του οφειλέτη, προκειμένου να εξαναγκαστεί με κάθε μέσο να καταβάλει το χρέος.

RADAR
Διαβάστε Περισσότερα

"Ο νόμος της ζούγκλας...!"



Το ανέκδοτο γνωστό αλλά έχει σχέση τώρα που είμαστε με οικονομικά προβλήματα:

Στην άκρη ενός δάσους, ύστερα από μακρύ περίπατο, δύο φίλοι ξεκουράζονται αφού έχουν βγάλει τα παπούτσια τους και απολαμβάνουν τη φύση. Τότε βλέπουν να έρχεται από μακριά ένα λιοντάρι καταπάνω τους. Πετάγονται για να τρέξουν, ο ένας όμως βάζει τα παπούτσια του. Ο άλλος του λέει «με ή χωρίς παπούτσια, δεν μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα από το λιοντάρι». Και ο φίλος του, του απαντάει: «Δεν χρειάζεται να τρέξω πιο γρήγορα από το λιοντάρι, αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».

troktiko


Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Καταρρίπτονται 7 μεγάλοι "ιατρικοί μύθοι"...!



Το διάβασμα στο ημίφως δεν καταστρέφει τα μάτια σας, δεν είναι απαραίτητα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είστε υγιής και το ξύρισμα των ποδιών δεν κάνει τις τρίχες να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Αυτές είναι ορισμένες βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των ανθρώπων θεωρίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επτά "ιατρικοί μύθοι" η αλήθεια των οποίων.. δημοσιεύονται σήμερα στη χριστουγεννιάτικη έκδοση της "Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης".

Δυο αμερικανοί ερευνητές πήραν επτά διαδεδομένες θεωρίες και έψαξαν σε ιατρικά και ιστορικά αρχεία για να βρουν αποδείξεις που τις τεκμηριώνουν. Παρά τις συχνότατες αναφορές τους στα δημοφιλή και ευρείας κυκλοφορίας έντυπα η ανάγκη της κατανάλωσης οκτώ ποτηριών ημερησίως στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής βάσης.

Η πλήρης έλλειψη επιστημονικών δεδομένων για τις επικρατούσες αντιλήψεις καταγράφεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στην "Αμερικανική Επιθεώρηση Ψυχολογίας".

Οι άλλοι έξι "ιατρικοί μύθοι", εκτός της κατανάλωσης νερού είναι:

- Το διάβασμα σε ημίφως καταστρέφει την όραση σας.
Η πλειοψηφία των ειδικών σε θέματα όρασης πιστεύουν ότι είναι μάλλον απίθανο να προκληθεί κάποια μόνιμη βλάβη στα μάτια. Απλά αυτός που διαβάζει σε ημίφως αλληθωρίζει, ανοιγοκλείνει περισσότερες φορές τα μάτια του και έχει προβλήματα εστιασμού.

- Το ξύρισμα της κεφαλής κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν γρηγορότερα και γίνονται πιο σκληρά.
Το ξύρισμα δεν έχει καμιά επίπτωση ούτε στο πάχος, ούτε στο δύναμη της τρίχας, καταδεικνύει σχετική μελέτη. Απλά μετά το ξύρισμα η τρίχα στην επανεμφάνιση της έχει σκληρή υφή και δημιουργείται αυτή η λανθασμένη εντύπωση.

- Η κατανάλωση γαλοπούλας φέρνει νύστα.
Η γαλοπούλα περιέχει αμινοξέα, την αποκαλούμενη τρυπτοφάνη, η οποία μετέχει στη διεργασία του ύπνου και στη διαμόρφωση της διάθεσης. Ωστόσο το κρέας της γαλοπούλας δεν περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες αυτού του αμινοξέως απ' ότι το κοτόπουλο ή ο κιμάς. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού κατά τις ημέρες των εορτών προκαλούν την υπνηλία.

- Χρησιμοποιούμε μόλις το 10% του μυαλού μας.
Ένας ακόμα μύθος από τις αρχές του 1907, αλλά οι απεικονίσεις του εγκεφάλου έχουν καταδείξει ότι καμιά εγκεφαλική περιοχή δεν είναι απόλυτα σιωπηλή ή τελείως αδρανής.

- Τα μαλλιά και τα νύχια συνεχίζουν να μακραίνουν και μετά το θάνατο.
Η ιδέα αυτή πιθανότατα προέρχεται από τα μακάβρια μυθιστορήματα. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το δέρμα μετά θάνατον αφυδατώνεται και συρρικνώνεται, δίνοντας την εντύπωση ότι τα μαλλιά και τα νύχια είναι μακρύτερα.

- Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι επικίνδυνη στα νοσοκομεία.
Παρά τη διαδεδομένη ανησυχία που έχει προκαλέσει αυτή η αντίληψη, οι μελέτες απέδειξαν ότι είναι ελάχιστη η παρεμβολή τους στα ιατρικά μηχανήματα.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Ααρόν Καρόλ, αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής στο ινστιτούτο Ρίτζενστριφ του πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης και την Ρέιτσελ Βρήμαν υπότροφο της υπηρεσίας για την έρευνα της παιδικής υγείας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

totefteri

Διαβάστε Περισσότερα

Νέες δουλειές για το αφεντικό της εταιρείας δολοφόνων!



Ο Χρίστος Παπαδόπουλος, ο εγκέφαλος της εταιρείας δολοφόνων, μιας από τις πιο σατανικές σπείρες που έδρασαν ποτέ στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του μιλά στην «Espresso» για τα επαγγελματικά του σχέδια και τη νέα του ζωή έπειτα από 21 χρόνια φυλάκισης.

Πρόσφατα ο πρωταγωνιστής της εγκληματικής οργάνωσης που στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 συγκλόνισε το πανελλήνιο, νοίκιασε γραφείο επί της οδού Σταδίου, προκειμένου να συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη δικηγορία, αυτές που κάποτε αποτέλεσαν τη θύρα των αποτρόπαιων εγκλημάτων του...

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία των Αθηνών, στον 4ο όροφο κτιρίου επί της οδού Σταδίου 5, ο πρώην ισοβίτης, που αποφυλακίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο, μίσθωσε γραφείο και μάλιστα ανάρτησε και επαγγελματικές πινακίδες, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι συνταξιούχος δικηγόρος.

«Το νέο μου γραφείο το άνοιξα στις 10 Ιανουαρίου» λέει στην «Espresso» ο Χρίστος Παπαδόπουλος και συνεχίζει: «Θα ασχολούμαι με φορολογικές, διοικητικές και τελωνειακές υποθέσεις. Μέχρι στιγμής δεν το έχω οργανώσει, χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμη για να διευθετήσω ορισμένα πράγματα. Πάντως, δεν το κάνω για να κάνω καριέρα, απλώς για να έχω κάποια απασχόληση, αλλά και για να βγάζω κάποια χρήματα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα επιβιώνω με τη βοήθεια φίλων, αντιμετωπίζω σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ζωή μου είναι πολύ δύσκολη» λέει και προσθέτει: «Θα εργάζομαι μόνος μου, δηλαδή χωρίς συνεργάτες».

Ερωτηθείς για τον εκμισθωτή του συγκεκριμένου διαμερίσματος, μας απαντά ότι πρόκειται για έναν φίλο του, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές του Μαλανδρίνου, χωρίς όμως να επιθυμεί να μας αποκαλύψει την ταυτότητά του. «Εκείνος είναι ακόμη κρατούμενος και εγώ έκανα κανονικά τη μίσθωση του διαμερίσματός του, δηλαδή [Ο ρεπόρτερ της «Espresso» Κώστας Τσιτούνας στην πόρτα του δικηγορικού γραφείου του αφεντικού της εταιρείας δολοφόνων.] όλες οι ενέργειες έγιναν νομότυπα».

Espresso


Διαβάστε Περισσότερα

8,8 Ρίχτερ συγκλονίζουν τη Χιλή - Τσουνάμι απειλεί όλη τη Λατινική Αμερική!!

Σεισμολόγος από την Χαβάη παρακολουθεί τη σεισμική  δραστηριότητα  στη Χιλή

Τρομερός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή συγκλονίζει ολόκληρη την Λατινική Αμερική.
Έχει δημιουργηθεί τσουνάμι ύψους εννέα μέτρων και απειλεί πολλές χώρες. Έξι νεκροί μέχρι τώρα από τον σεισμό. Μαρτυρίες για καταρρεύσεις κτιρίων. Χαοτική η κατάσταση στη Χιλή μέσα στη νύχτα. Δεκάδες μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν το 1960 στη Χιλή 9,5 Ρίχτερ. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στη Χιλή, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. Ο σεισμός χτύπησε τη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής τη νύχτα γεγονός που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 Ρίχτερ και 8,5, αλλά η τελευταία ενημέρωση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναφέρεται σε δόνηση 8,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν και σε βάθος 55 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα χιλιανά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός ήταν μεγέθους 9 βαθμούς στην Κλίμακα Μερκάλι, η οποία κλίμακα δεν μετράει την ενέργεια που απελευθερώνεται από έναν σεισμό αλλά αντίθετα μετράει τις επιπτώσεις ενός σεισμούς σε μία δεδομένη περιοχή. Ο βαθμός 9 στην Κλίμακα Μερκάλι σημαίνει γενική καταστροφή στις κακές κατασκευές, σοβαρές βλάβες στην τοιχοποιία των καλών κατασκευών, σπάσιμο των υπόγειων αγωγών και αναβλύζει από το έδαφος λεπτή άμμος και νερό.


Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τις ακτές της Χιλής και του Περού μετά τον ισχυρό σεισμό στη Χιλή, που είχε μέγεθος 8,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Παράλληλα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να πληγούν από τσουνάμι και οι ακτές του Ισημερινού. Κίνδυνος για τσουνάμι υπάρχει και για την Κολομβία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα και την Ανταρκτική.

"Ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να ενεργοποιήσει ένα καταστροφικό τσουνάμι, που μπορεί να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο, μέσα σε λίγα λεπτά και πιο απομακρυσμένες ακτές, σε λίγες ώρες", ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Οι πρώτες εικόνες καταστροφής από το Σαντιάγο
Οι πρώτες εικόνες καταστροφής από το Σαντιάγο

Ζημιές σε κτήρια στο ιστορικό κέντρο του Σαντιάγο, που βρίσκεται 320 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε τη Χιλή, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ενώ η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ στις πρώτες δηλώσεις της έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς. Εξέφρασε δε, φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας σε κατάσταση σοκ. Σε μεγάλα τμήματα της πόλης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ είναι δύσκολες και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, με συνέπεια να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος των καταστροφών.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που είχε σημειωθεί μέχρι τώρα στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής ήταν το 1960 και είχε μέγεθος 9,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε το σχετικό βίντεο και σκηνές από τον σεισμό το 1960

Διαβάστε Περισσότερα

Ιστορίες μπανανίας...

Ιστορίες μπανανίας

Από Factorx | Σαβ. 27 Φεβ 2010, 00:04 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Το 1824 συνήψαμε δάνειο 800.000 λιρών για την σωτηρία του αγώνα. Χάρη στους «φιλελληνικούς» τραπεζικούς όρους λάβαμε «στο χέρι» 320.000 λίρες.

Το 1825 συνήψαμε δεύτερο δάνειο 2.000.000 λιρών. Χάρη σε ακόμα πιο «φιλελληνικούς» όρους και αφού δώσαμε 279.000 λίρες σε Αγγλία και ΗΠΑ για τη ναυπήγηση 8 φρεγατών, λάβαμε «στο χέρι» 190.000 λίρες. Από τα 8 παραγγελθέντα πλοία, λάβαμε τελικώς τα τρία. Το ένα το λάβαμε με καθυστέρηση 13 μηνών και σε κακή κατάσταση, το άλλο με χαλασμένη την ατμοκίνητη μηχανή και το τρίτο όταν η Επανάσταση είχε πλέον λήξει.

Στα τέλη του 1897, αρχές του 1898 επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τρία γράμματα και οι ομολογιούχοι ηρέμησαν. Τα τρία γράμματα ήταν τα: Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος).Οι Έλληνες έβλεπαν τα γράμματα αυτά στα σπίρτα και αλλού ως το 1978.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την υπηρεσία του δημοσίου χρέους εκχωρήθηκαν στον ΔΟΕ οι ακόλουθες πηγές εσόδων: (1) μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, τσιγαρόχαρτων, σμυρίδας Νάξου, (2) φόρος καταναλώσεως καπνού, (3) τέλη χαρτοσήμου, (4) δασμοί τελωνείου Πειραιά. Ο ΔΟΕ είχε επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για την είσπραξη των υπεγγύων προσόδων.

ΜΚ, antinews


Διαβάστε Περισσότερα

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ράγισε το μεγαλύτερό ενυδρείο του κόσμου!!



Στο Dubai Mall βρίσκεται το μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου με εκατομμύρια λίτρα νερού και 33,000 διαφορετικά ψάρια. Χθες μια πολύ περίεργη και τρομακτική έκπληξη περίμενε όσους βρισκόντουσαν εκει πέρα. Νερά άρχισαν να γεμίζουν το χώρο αφού το ενυδρείο ράγισε! Φάλαινες, ψάρια, καρχαρίες, ο,τι είχε μέσα αυτο το ενυδρείο θα μπορούσαν ανα πάσα στιγμή να βρεθούν ανάμεσα στους επισκέπτες. Ευτυχώς οι υπεύθυνοι αντέδρασαν γρήγορα. Τα νερά που χύθηκαν πάντως ακόμα τα καθαρίζουν

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



troktiko
Διαβάστε Περισσότερα

Γαλλία:Αντιδράσεις για αφίσες της αντικαπνιστικής εκστρατείας



Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αντικαπνιστική εκστρατεία μίας οργάνωσης η οποία, επιχειρώντας να αφυπνίσει τους νέους κατά του τσιγάρου, παραλληλίζει το κάπνισμα με τη σεξουαλική κακοποίηση.

Οι αφίσες της οργάνωσης, που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν έναν ενήλικο άντρα με κοστούμι και τσιγάρο στο στόμα να σπρώχνει προς τα κάτω το κεφάλι μίας έφηβης, σε μία στάση που υπονοεί στοματικό σεξ, ενώ το σλόγκαν που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι: "Εάν καπνίζεις, είσαι σκλάβος του καπνού".

"Η εκστρατεία υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της σεξουαλικής κακοποίησης -ακόμη χειρότερα υπονοεί και ενοχή από την πλευρά του κακοποιούμενου", είναι μόνο ένα από τα πολλά σχόλια στην ιστοσελίδα της οργάνωσης "Δικαιώματα των Μη-Καπνιστών" η οποία και ευθύνεται για την εκστρατεία αυτή.

Η οργάνωση ισχυρίζεται πάντως ότι προσπάθησε να συμπληρώσει το κενό που αφήνουν οι συμβατικές αντικαπνιστικές εκστρατείες, καθώς οι νέοι έχουν την τάση να αγνοούν διαφημίσεις που αφορούν στην υγεία. Υπεραμύνθηκε δε της αφίσας, λέγοντας ότι δεν υπονοεί ούτε βιασμό, ούτε κακοποίηση και ότι στόχος της ήταν να σοκάρει και να προκαλέσει κάποια έντονη αντίδραση στους νεαρούς καπνιστές που θεωρούν το κάπνισμα χειραφέτηση.

"Η εκστρατεία έχει ως στόχο το νέο κόσμο που θεωρεί τα τσιγάρα σύμβολα χειραφέτησης και ελευθερίας, ενώ στην πραγματικότητα προκαλούν εξάρτηση και υποταγή", έρχεται η απάντηση της οργάνωσης, η οποία σκοπεύει να δημοσιεύσει τη διαφήμιση σε εφημερίδες και να την αναρτήσει σε μπαρ και δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας, το κάπνισμα είναι στη Γαλλία η πρώτη αιτία θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.


Διαβάστε Περισσότερα

Η πόλη που βρέθηκε ο ξάδερφος του Χίτλερ!!




Στην απομακρυσμένη πόλη Waldviertel της Αυστρίας περίπου 40 άτομα έχουν ένα κοινό μυστικό, μια κοινή ρίζα. Οπως βρήκε μετά απο πολυετή έρευνα ο Βέλγος δημοσιογράφος Jean_paul Mulders στο Waldiertel βρίσκονται κάποιοι απο τους τελευταίος συγγενείς του Χίτλερ. Ενας 46χρονος αγρότης που ειναι και μακρινός του ξάδερφος όπως έδειξαν οι εξετάσεις DNA.

Ενημέρωση.Χ.Ο

Διαβάστε Περισσότερα

Ένας "Πάγκαλος" μας φτάνει. ΕΛΕΟΣ!!



Μάγεψε πάλι ο «Πρύτανης» του λαϊκισμού Καρατζαφέρης με πρόσφατη δήλωσή του:
«Μακάρι η κυβέρνηση να είχε 20 και όχι έναν Πάγκαλο»
Άκουσε για Γερμανικές αποζημιώσεις και για κλεμμένο χρυσό και γυάλισε το μάτι του

Ξέχασε τον άνεμο που πήρε το κουρελόπανο, ξέχασε τον Οτσαλάν, και άρχισε να γλείφει το παχύδερμο τον Ιμίων



Μια δήλωση ενός αναμφισβήτητου γεγονότος, ότι δηλαδή οι Γερμανοί μας κατακλέψανε και δεν μας αποζημιώσανε, που ήρθε μετά από μια ελεεινή πολιτική πορεία ετών έγινε αιτία ο πρύτανης του λαϊκισμού να δώσει συγχωροχάρτι στο παχύδερμο των Ιμίων, και να βγαίνουν και οι δυο ξεδιάντροπα στα μέσα ενημέρωσης να ΑΛΛΗΛΟΓΛΕΙΦΟΝΤΑΙ

Το τελευταίο ειδύλλιο μάλιστα έπαιξε και στα ξένα ΜΜΕ όπου ο κύριος «Πρύτανης» εξέφρασε την παραπάνω ευχή την οποία είμαι βέβαιος ότι δεν διανοούνται να την εκφράσουν ούτε οι λαθρομετανάστες τους οποίους είναι έτοιμο να Ελληνοποιήσει το παχύδερμο και η παρέα του !!!

Και επειδή το αίτημα του δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό , μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας το υποστηρίζει και ο ίδιος ο κύριος Καρατζαφέρης προσπαθώντας να μας καπελώσει όλους κάτω από την τέντα του τσίρκου του ένα έχω να του πω.

Είναι προτιμότερο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του ΓΑΠ να ελληνοποιήσει 10 εκατομμύρια διανοητικά καθυστερημένους ισλαμιστές παρά να μας φέρει 20 Πάγκαλους !!!

Ένας μας είναι αρκετός . Έλεος!!!

RADAR
Διαβάστε Περισσότερα

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου!



H μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου χτες στο δικαστήριο αποκάλεσε δολοφόνους τους δυο ειδικούς φρουρούς και «ηθικό δολοφόνο» τον συνήγορο υπεράσπισης του ενός, τον Αλέξη Κούγια, προκαλώντας ένταση στη δικαστική αίθουσα.

Η πρόεδρος της έδρας Αντζελίτα Παπαβασιλείου κάλεσε την κυρία Τσαλικιάν να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια, ο οποίος αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα χωρίς να κάνει σχόλιο.

Τσαλικιάν: Ποτέ δεν συκοφαντήθηκε κάποιος τόσο πολύ όσο το παιδί μου μετά τη δολοφονία του από αυτούς τους δολοφόνους.
Πρόεδρος: Σας παρακαλώ, μέχρι να βγει η απόφαση οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την ιδιότητα του δολοφόνου.
Τσαλικιάν: Και θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Κούγια.
Πρόεδρος: Παρεκτρέπεστε, κυρία Τσαλικιάν, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε.
Τσαλικιάν: Εχει επιδοθεί (σ.σ.: ο Κούγιας) σε σωρεία συκοφαντιών σε βάρος του παιδιού μου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της έδρας επικαλέστηκε κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο που φέρονται υπογεγραμμένα από την κυρία Τσαλικιάν, τα οποία δεν είχαν τιμητικό περιεχόμενο για τη σύνθεση του δικαστηρίου: «Φέρεστε να αμφισβητείτε το δικαστήριο πριν δώσει δείγματα γραφής. Πρέπει να σας θεωρήσω γι’ αυτό ηθικό συκοφάντη;»

Τσαλικιάν: Θέλω ένα δίκαιο δικαστήριο.
Πρόεδρος: Σας σεβόμαστε απεριόριστα. Υπάρχει αμέριστη ηθική συμπαράσταση και σεβασμός για ό,τι σας συνέβη. Ο Θεός να με φυλάξει μη ζήσω τίποτα τέτοιο.
Τσαλικιάν: Το παιδί μου είναι νεκρό.


Διαβάστε Περισσότερα

"28 Ιουνίου οι Rammstein στην Αθήνα!!!"



"Οι Rammstein, το πιο συζητημένo συγκρότημα της δεκαετίας, έρχονται να «βάλουν φωτιά» στη χώρα μας!

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, Terra Vibe Park.

Enter the Dragon... Enter Rammstein!

Οι Rammstein είναι περιβόητοι, όχι μόνο για τη μουσική τους, αλλά, κυρίως για τα εντυπωσιακά show τους, που κόβουν την ανάσα! Κάθε live εμφάνιση τους είναι πάνω από όλα θέαμα, που συνδυάζει μοναδικά μουσική, light show, θεατρικά κουστούμια και πυροτεχνήματα! Ο φωτισμός των show τους είναι ό,τι πιο φαντασμαγορικό έχει υπάρξει στην παγκόσμια συναυλιακή ιστορία! Φέρνει την υπογραφή του ειδικού light designer, Gert Hof, που έχει στήσει live shows για τέρατα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και επίσης επιμελήθηκε το φωτιστικό show του Παρθενώνα, στην αλλαγή της χιλιετίας.

Η σκηνή του Terra Vibe Park θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενεί εκατοντάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, δημιουργίες επαγγελματιών πυροτεχνουργών. Ο Till Lindermann μάλιστα, διπλωματούχος, πλέον, πυροτεχνουργός και ο ίδιος, καταβροχθίζει πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια ολόκληρων τραγουδιών.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον ξεχωριστό ήχο των Rammstein δημιουργούν on stage μια υπερπαραγωγή που υπόσχεται καυτές νύχτες και κατατάσσει το show τους στο TOP 5 της δεκαετίας.

Ο ήχος τους αυθεντικός, μοναδικός και ευρηματικός! Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν δικό τους στυλ, αναμιγνύοντας στοιχεία από heavy & industrial metal, hard rock, electronica και grunge μουσική με ταυτόχρονες επιρροές από punk rock, pop music & gothic rock. Ο Jacob Hellner, ο παραγωγός - θρύλος της παγκόσμιας δισκογραφίας, ήταν ο πρώτος πίστεψε σε αυτούς και βρίσκεται πίσω από κάθε παραγωγή τους, μέχρι σήμερα.

Οι Rammstein δημιουργήθηκαν το 1994 στο Βερολίνο. Οι στίχοι των τραγουδιών τους, προκλητικοί, γεμάτοι λογοπαίγνια, είναι γραμμένοι στα γερμανικά, τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που... «ταιριάζει στη heavy metal μουσική...», όπως υποστηρίζει ο μπασίστας τους, Oliver Riedel. Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει και άλλες γλώσσες, όπως αγγλικά ("Pussy", "America"), ισπανικά ("Te Quiero Puta"), γαλλικά ("Amour") και ρώσικα ("Moscau").

Το "Liebe Ist Für Alle Da" είναι το έκτο studio album στη δεκαπενταετή πορεία του συγκροτήματος, και αυτό με το οποίο εδραίωσαν τη θέση τους στην ιστορία της rock μουσικής! Έχουν κερδίσει την παγκόσμια λατρεία! Aπόδειξη οι πωλήσεις: πάνω από 15 εκατομμύρια albums!

Ο Till Lindemann, η φωνή και η ψυχή του συγκροτήματος, μαζί με τους εκπληκτικούς Richard Z. Kruspe και Paul H. Landers στις κιθάρες, τον Oliver "Ollie" Riedel να δίνει το ρυθμό με το μπάσο του, τον Christoph "Doom" Schneider να συνοδεύει τις καυτές στιγμές με τα drums του και τον πάντα εκκεντρικό Christian "Flake" Lorenz στα πλήκτρα, οι Rammstein, έρχονται να επιβεβαιώσουν το μότο που δημιούργησαν για αυτούς οι οπαδοί τους
"other bands play, Rammstein burns"!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Δευτέρα 28 Ιουνίου στο Terra Vibe Park!

Check: www.rammstein.de

Line up:
Till Lindemann - Lead vocals
Richard Z. Kruspe - Lead guitar, backing vocals
Paul H. Landers - Rhythm guitar, backing vocals
Oliver "Ollie" Riedel - Bass guitar
Christoph "Doom" Schneider - Drums, percussion
Christian "Flake" Lorenz - Keyboards, samples

Η προπώληση ξεκινά!
Τρίτη 2 Μαρτίου, ώρα 10:30.

Τιμές εισιτηρίων:
Τα πρώτα 1000 εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 35€
Τα επόμενα 1000 εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 45€
Μετά την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 55€
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 75€

Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριο σας για το πιο θεαματικό show του καλοκαιριού:

Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας:
Ticket House
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 - 18:30
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10:30 - 21:00
Σάββατο: 10:30 - 16:00
Θεσσαλονίκη:
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264880
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:30 - 14:00 & 17:30 - 20:30
Σάββατο: 10:30 - 15:00

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου"

rocking.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Τώρα λοιπόν που κάναμε τον απολογισμό μας, ας τα πούμε έξω απο τα δόντια!

Είναι άλλο να εκφράζει μία χώρα την δυσφορία της πολιτισμένα, και άλλο να ξεπέφτει σε τέτοιες μειωτικές, εμπαθείς, ολοκληρωτικές και μονόπλευρες συμπεριφορές κύριε Γερμανέ πρέσβη. Αυτό είναι που έθιξε και προσέβαλλε, και όχι το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα

Κανένας δεν είπε οτι δεν ειπώθηκαν αλήθειες, δεν επιτρέπεται όμως όταν υπάρχουν και χώρες που είναι σε πολύ χειρότερα χάλια, χώρες που έκαναν επίσης λαμογιές, και όταν το ευρωπαικό όνειρο τελείωσε νωρίς, να ψάχνουν και να δακτυλοδείχνουν όλοι την Ελλάδα σαν την υπαίτια όλων των πληγών του φαραώ και να φτάνουν να μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί μαθαίνουμε αρχαία στα σχολεία. Τελεία και παύλα! Να κοιτάτε τα του οίκου σας που έχετε εκατομμύρια άνεργους, και κοντεύετε να γίνετε τουρκικό προτεκτοράτο μέσα στην ίδια σας την χώρα.

Αυτή η επεξήγηση και για όσους ξενομανείς νεοέλληνες wannabies έσπευσαν να αναρωτηθούν προς τι η ευθιξία και ο “πατριωτισμός” της κοινής γνώμης απέναντι στο δημοσίευμα. Όποιος δεν γουστάρει να πάει να ζήσει αλλού, να συμπεριφέρεται σαν άψογος Έλληνας μετανάστης, και όταν έρχεται εδώ να ξαναθυμάται την παλιά του συμπεριφορά. Όποιος κάτσει εδώ όμως, να είναι μάγκας και να μάθει επιτέλους να αγαπάει και να σέβεται την χώρα του, να σταματήσει να ψηφίζει σαν ηλίθιο πρόβατο, να σηκώσει το κεφάλι του και να πάψει να περιμένει σωτήρες! Ποιος θα σε σεβαστεί νεοελληνάκο όταν εσύ ο ίδιος άφησες για δεκαετίες την χώρα να σταυρωθεί με την ίδια σου την συγκατάθεση και συμμετοχή; Η μήπως δεν είσαι όντως ένας πονηρός βαλκάνιος; Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας έγινε πρώτα ο ίδιος ο νεοέλληνας. Ώρα για αυτοεπίγνωση επιτέλους, αρκετά τα έκρυβες όλα κάτω απο το χαλί!

Όταν ήρθε μετά απο δεκαετίες ο θείος μου στην Ελλάδα, γνωστός γιατρός πια στην Μελβούρνη, (εδώ θα έπαιρνε φακελάκια ή θα ψόφαγε της πείνας) έκλαιγε που την είδε σε αυτά τα χάλια. Έλεγε “να αγαπάτε την Ελλάδα” και δάκρυζε, και τον κοιτούσαν περίεργα λες και ήταν τρελός. Ε μα βέβαια. Πως να μην τον κοιτανε σαν να είναι τρελός; Αφου στην πραγματικότητα διαλέξαμε να μισούμε μέσα μας την πατρίδα μας, γιατί δεν έχουμε το θάρρος και την μαγκιά να μισήσουμε τους εαυτούς μας για την κόλαση που με τα χέρια μας βοηθήσαμε να φτιαχτεί. Όχι κύριοι, δεν φταίει μόνο ο εξωτερικός εχθρός, φταίει και ο εσωτερικός και είναι ο ίδιος ο νεοέλληνας.

Βαλκάνιε νεοέλληνα, την πατρίδα σου πρώτος εσύ την μείωσες, πρώτος εσύ την τσακίζεις, πρώτος εσύ την προσβάλλεις, πρώτος εσύ έστρωσες το έδαφος. Κατάλαβε το, κατανόησε το, νιώσε το. Εσύ πλακώνεσαι στα φανάρια και τσαμπουκαλεύεσαι μόνο όπου σε παίρνει. Εσύ πετάς σκουπίδια, εσύ ψηφίζεις αυτούς που λες κλέφτες, εσύ γλύφεις για μια θεσούλα, εσύ κομματικοποιείσαι και φανατίζεσαι, εσύ τα σπας για μια ομάδα, εσύ κουτσομπολεύεις και μηχανορραφείς για το πως θα καρφώσεις τον διπλανό σου αντί να κοιτάξεις την δουλειά σου. Εσύ ζεις με δόσεις και δάνεια, και φάρμακα για να βγάζεις την μέρα. Οι πολιτικοί που σε σταύρωσαν είναι ο καθρέφτης της δικής σου μούρης.

Μου παρέδωσες μία χώρα καμμένη γη. Κοίμισες την γενιά μου με φραπέδες, κινητά, ipod, ξέκωλα και ανεργία, με στείρα και αδιάφορη μάθηση, παραίτηση, βρωμιά και βιντεοπαιχνίδια για να μη σε στήσει στα τρία μέτρα. Την δωροδοκείς με θεσούλες και χαρτζιλίκια για να μη σε κρεμάσει για το μέλλον που έφτιαξες, μας δίδαξες πως το νούμερο ένα σπορ είναι η ρουφιανιά και η αποδοχή των πάντων αδιαμαρτύρητα. Την εκπαιδεύεις σαν την μελλοντική συνέχεια της νέας γενιάς ενός αηδιαστικού και ήδη ηττημένου υβρίδιου. Συντρίβεις κάθε αντίσταση. Στον φόβο και στον φόνο για 5 ευρώ!

O καθένας απο εμάς ας αποφασίσει με τις πράξεις του σε ποια κατηγορία ανήκει.

Και μετά απορείς γιατί παρά το γεγονός οτι μέσα της η γενιά αυτή προσποιείται πως το δέχεται, σε περιφρονεί και σε βρίζει αντί να σου πει ευχαριστώ. Και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να “επικοινωνήσεις” με τα παιδιά σου που τα έφερες σε αυτό το χάλι για να τους πεις μετά οτι “μετά την απομάκρυνση απο την κοιλιά μου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται” και “τώρα σκάσε και κολύμπα“…

Και όπως λέω πάντα αν εμφανιστεί κανένας βασιλιάς της ευθιξίας, για να με ζαλίζει, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ταρακουνήσει και να βάλει πράγματα στο τραπέζι, όχι να θίξει επιλεκτικές ευαισθησίες. Και γι αυτό ξαναθυμίζω: Αν πιστεύεις οτι δεν ανήκεις στην κατηγορία των παραπάνω, δεν έχεις και λόγο να θίγεσαι, έτσι δεν είναι;

Πολίτης της Μπανανίας (για γερά στομάχια)

bananiagr


Διαβάστε Περισσότερα

Στον εγκέφαλο υπάρχει "σημείο δικαιοσύνης"!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος "πιστεύει" στην ισότητα των εισοδημάτων και θέλει να αποφύγει την ανισότητα. Ήταν ήδη γνωστό ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν την αδικία και την ανισότητα και τώρα πια υπάρχουν οι πρώτες απτές αποδείξεις από τη νευροφυσιολογία του εγκεφάλου.

Αμερικανοί νευροεπιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, για πρώτη φορά, ανακάλυψαν μια περιοχή στον εγκέφαλο που αντιδρά στην αδικία και την ανισότητα, οδηγώντας τους ανθρώπους να ικανοποιούνται όταν μοιράζονται εξίσου το διαθέσιμο πλούτο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν σε άλλους μερικά από τα δικά τους χρήματα.

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν "εγωιστικά γονίδια" (όπως θα έλεγε ο διάσημος βρετανός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς), όμως φαίνεται πως παράλληλα έχουν ένα αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας βαθειά "καλωδιωμένο" στους νευρώνες του εγκεφάλου τους.

Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες για πρώτη φορά έρχονται να δώσουν νευρολογική δικαιολόγηση στο γνωστό σε όλους υποσυνείδητο αίσθημα "μα, αυτό δεν είναι δίκαιο", όταν βλέπουν γύρω τους μια κατάσταση ανισότητας.

Η έρευνα δείχνει ότι το λεγόμενο "κέντρο ανταμοιβής" του εγκεφάλου αντιδρά στις άνισες και άδικες καταστάσεις που αφορούν την κατανομή των χρημάτων, με τρόπο τέτοιο που φανερώνει ότι οι άνθρωποι προτιμούν ενστικτωδώς να ζουν σε ένα δίκαιο περιβάλλον.

Η προτίμηση αυτή πιθανώς εξηγεί γιατί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν φιλανθρωπίες και συνήθως υποστηρίζουν ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, καθώς και κυβερνητικές πολιτικές αναδιανομής του εισοδήματος.

Η ανακάλυψη-ορόσημο έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), του αμερικανικού πανεπιστημίου Rutgers και του Κολλεγίου Trinity του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Ελίζαμπεθ Τρικόμι, τον καθηγητή ψυχολογίας Τζον Ο'Ντόχερτι και τον καθηγητή γνωσιακής νευροεπιστήμης Τόμας Μίτσελ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo.

Oι επιστήμονες πειραματίστηκαν κάνοντας διάφορες χρηματικές συναλλαγές με 20 ζευγάρια ανδρών εθελοντών και κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητά τους με μαγνητικές τομογραφίες λειτουργικού συντονισμού (fMRI), κυρίως στις περιοχές του προμετωπιαίου φλοιού και του ραβδωτού σώματος, που εμπλέκονται στην αξιολόγηση των ανταμοιβών.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εθελοντές δεν χαίρονταν μόνο όταν οι ίδιοι έπαιρναν περισσότερα χρήματα, αλλά ακόμα κι όταν οι "φτωχότεροι" (στο πείραμα) έπαιρναν περισσότερα.

Μάλιστα, συχνά ο εγκέφαλος των πιο "πλούσιων" έδειχνε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση (στα συγκεκριμένα σημεία που σχετίζονται με την ανταμοιβή), όταν περισσότερα χρήματα μεταφέρονταν στους άλλους ανθρώπους αντί για τους ίδιους, ενώ στους "φτωχούς" ανθρώπους ίσχυε το αντίστροφο, δηλαδή ένιωθαν καλύτερα όταν περισσότερα χρήματα δίνονταν στους ίδιους παρά στους πλούσιους.

Έτσι, λίγο-πολύ, όλοι -"πλούσιοι" και "φτωχοί"- φαίνονται να προτιμούν ενδόμυχα μια πιο δίκαιη κοινωνία, με μικρότερες οικονομικές ανισότητες. Οι πλουσιότεροι νιώθουν καλύτερα όταν κλείνουν την "ψαλίδα" των εισοδημάτων με τους φτωχότερους και οι τελευταίοι ευχαριστιούνται όταν μειώνουν την "ψαλίδα" της ανισότητας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, από τη συγκριτική μελέτη των εγκεφάλων, προέκυψαν τα πρώτα νευροβιολογικά στοιχεία ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι δομημένος έτσι ώστε να χαίρεται αποκλειστικά για το δικό του συμφέρον, αλλά επίσης μπορεί να χαίρεται όταν μειώνεται η ανισότητα γύρω του.

Οι αμερικανοί επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα είναι ασαφές σε ποιο βαθμό αυτή η αποστροφή στην ανισότητα και στην αδικία είναι εγγενής ή προϊόν μάθησης και περιβαλλοντικών επιδράσεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είπαν, "οι άνθρωποι που ξεκινάνε πλούσιοι, όταν βλέπουν έναν άλλο άνθρωπο να παίρνει χρήματα, αισθάνονται να μειώνεται η ενοχή τους που εκείνοι έχουν περισσότερα από τους άλλους".
Διαβάστε Περισσότερα

Τεράστιο παγόβουνο αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική

Γιγάντιο παγόβουνο, έκτασης 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποκολλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από τον παγετώνα Μερτς της Ανταρκτικής έπειτα από τη σύγκρουσή του με άλλο γιγάντιο παγόβουνο που είχε αποκολληθεί πριν από 23 χρόνια, δήλωσαν σήμερα επιστήμονες.

Το παγόβουνο είναι πιθανόν να διαταράξει την κίνηση των ρευμάτων του ωκεανού και την κλιματική ισορροπία για αρκετά χρόνια.

Αυστραλοί επιστήμονες θεωρούν ότι το παγόβουνο θα μπορούσε να αποκλείσει μια περιοχή που παράγει το εν τέταρτον των παγωμένων θαλάσσιων υδάτων πυθμένος του κόσμου. Η επιβράδυνση της παραγωγής αυτών των υδάτων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ψυχρότερους χειμώνες στον βόρειο Ατλαντικό.

Το παγόβουνο είναι πιθανόν να κινηθεί προς βορράν ή να παραμείνει επί δεκαετίες στα ύδατα της Ανταρκτικής.Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για φυσική εξέλιξη και δεν έχουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι η αποκόλληση οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Το παγόβουνο, βάρους ενός δισεκατομμυρίου τόνων και πάχους 400 μέτρων, δεν έχει αποκτήσει ακόμη ονομασία.
Διαβάστε Περισσότερα

Πάλι απεργία τα ΤΑΧΙ !

Σε νέα απεργία προχωρούν οι οδηγοί ταξί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, που αντιδρά στις φορολογικές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε για τον κλάδο η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αντιδρούν στην τρησης βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων, που προωθείται έναντι του συστήματος της τεκμαρτής φορολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις τις προηγούμενες εβδομάδες.

tvxs


Διαβάστε Περισσότερα

Κλείνουν την άλλη εβδομάδα οι χωματερές...


Για δύο ημέρες οι χωματερές όλης της χώρας θα κλείσουν και τα σκουπίδια θα παραμένουν στους δρόμους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε το κλείσιμο όλων των ΧΥΤΑ της χώρας και κυρίως αυτών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στις 6 και 7 Μαρτίου. Ειδικότερα, από την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, στις 23:30 έως και τις 23:30 της Κυριακής, οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων θα παραμείνουν κλειστοί.

Επίσης, για τις 10 Μαρτίου αποφασίστηκε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου. Στις 12.30 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στους δήμους και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διεκδικούν «πραγματικές αυξήσεις μέσα από νέο και δίκαιο μισθολόγιο, πλήρη, μόνιμη και ενιαία εργασία, καθώς και δίκαιο φορολογικό σύστημα».
Διαβάστε Περισσότερα

H λαμογιά έχει ανακηρυχθεί σε επιστήμη.

Η λαμογιά έχει ανακηρυχθεί σε επιστήμη


Γράφει ο Λυσίας









Κατακακόμοιρη ΕΡΤ…. Που σε αρμέγουν με όποιον τρόπο μπορούνε….
Χάρη στην ανικανότητα φυσικά, των διοικούντων. Που άσχετοι επιλέγονται να διοικήσουν και άσχετοι αποχωρούν, μετά τη λήξη της σύμβασή τους.

Το μόνο που γνωρίζουν, είναι οι αποδοχές τους, τα μπόνους και οι μίζες τους από αναθέσεις προγραμμάτων, σε εξωτερικούς παραγωγούς….

Γι’αυτό δεν γίνονται στην ΕΡΤ, εσωτερικές παραγωγές. Γιατί θα…. Χαθούν αυτές οι μίζες…Γνωστά αυτά…

Όπως γνωστοί και οι υπέρογκοι μισθοί που εξακολουθούν να υπάρχουν….
Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό, στους πολλούς δηλαδή, είναι οι τεράστιες παράπλευρες απώλειες, από την υπάρχουσα ασυδοσία…

Από το γεγονός, πως όλοι οι ......τεχνικοί κάθονται, τα υπερσύγχρονα και πανάκριβα ψηφιακά μηχανήματα ¨σκουριάζουν¨ επειδή και τα πιο απλά ακόμα πράγματα, δίνονται έξω, για τεχνική επεξεργασία.
Ακόμα και τα…μοντάζ των ειδήσεων!

Μέχρι και ο προϊστάμενος των εξωτερικών συνεργείων της ΕΡΤ, δημιούργησε εταιρεία, με δικά του εξωτερικά συνεργεία, τα οποία τα νοικιάζει στην ΕΡΤ!!! Χρησιμοποιώντας συχνά, για τις δικές του δουλειές, δυναμικό της ΕΡΤ. Που πληρώνεται από την ΕΡΤ, για να κονομάει ο κύριος προϊστάμενος των εξωτερικών συνεργείων…Και στην Ζιμπάμπουε να ζούσαμε, ένας τέτοιος υπάλληλος, θα είχε απολυθεί. Θα είχε εκδιωχθεί. Στην ΕΡΤ, ο επιχειρηματίας ….υπάλληλος, που υπονομεύει το αντικείμενο εργασίας του, μόνο και μόνο για να προωθεί το δικό του επιχειρηματικό προϊόν, εισπράττει και υπερωρίες από την ΕΡΤ. Δουλεύοντας για προσωπικό του όφελος και όχι του σταθμού….

Γι’ αυτό σας λέω…Νά ταν μόνο οι μισθοί…Να ήταν μόνο οι υπερτιμολογήσεις και οι μίζες….Εδώ η λαμογιά έχει ανακηρυχθεί σε επιστήμη.

Τι να πρωτομαζέψει κανείς; Με τους Γαμπρίτσιους και τους….καπρίτσιους τίποτα δεν μπορεί να διασωθεί.

kafeneio

Διαβάστε Περισσότερα

Σε άνοδο το ηλεκτρονικό... "φτύσιμο"



Το ηλεκτρονικό... "φτύσιμο" γνωρίζει άνθηση, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας γνωριμιών DateTheUk, από την οποία προκύπτει ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων προτιμούν να χωρίσουν με τον/την σύντροφό τους μέσω email ή των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνω από το ένα τρίτο των 2.000 ερωτηθέντων (το 34%) απάντησαν ότι έχουν λήξει μία σχέση με email, το 13% είχαν αλλάξει τη ρύθμιση στο προφίλ τους στο Facebook (από "σε σχέση" σε "ελεύθερος"/η) χωρίς να...ενημερώσουν το έτερον ήμισυ και το 6% είχαν δημοσιοποιήσει την είδηση...μονομερώς μέσω Twitter.

Αντίθετα, μόλις το 2% απάντησαν ότι έχουν χωρίσει μέσω μηνύματος στο κινητό τους.

Οι υπόλοιποι χώρισαν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ανακοίνωση πρόσωπο με πρόσωπο (38%) ή τηλεφωνικώς (8%).
Διαβάστε Περισσότερα

Νέα πρόκληση από το περιοδικό Focus







Οι γερμανικές θηριωδίες ήταν ένα τίποτα μπροστά στους νεκρούς του εμφυλίου γράφει το περιοδικό.

Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά με ακόμα πιο προσβλητικά σχόλια αλλά και ιστορικές ανακρίβειες!

Το περιοδικό αναρωτιέται αν μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες λέει οτι κανείς στην Ελλάδα παθαίνει πολιτισμικό σοκ και ο κ. Klaus Botig γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού:

«Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους.
Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος;

Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το συναντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται.


Περισσότεροι σκοτώθηκαν στον εμφύλιο απ' οτι στην Κατοχή!!

Τα καλύτερα όμως τα λέει παρακάτω :«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»


'Οποιος τρώει πολλά γερμανικά λουκάνικα γίνεται γουρουμούτσουνος, δήλωσε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαϊτσης Αποστολάτος.

Να σημειωθεί οτι τόσο οι βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα όσο και κοινοβουλευτικοί συντάκτες άκουσαν όχι την λέξη γουρουνομούτσουνοι, αλλά γουρουνοτσούτσουνοι, κι επειδή δεν πίστευαν στ' αυτιά τους χρειάστηκε να ανατρέξουν στα πρακτικά της Βουλής για να το επιβεβαιώσουν....

Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε πως η κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας είναι ένα επικίνδυνο γεγονός για την πορεία του ευρώ.

NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Το Περού η μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης παγκοσμίως!!!



Το Περού θα ξεπεράσει την Κολομβία και θα καταστεί η μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης στον κόσμο εάν οι προσπάθειες εξάλειψης των καλλιεργειών κόκας και καταπολέμησης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών συνεχίσουν να ατονούν, προειδοποίησε το Διεθνές Συμβούλιο Ελέγχου των Ναρκωτικών του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο ανέφερε στην ετήσια έκθεσή του ότι οι καλλιέργειες κόκας στη Λατινική Αμερική μειώθηκαν το 2008 κατά 167.600 εκτάρια, ή ποσοστιαία 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Εξ αυτών, στην Κολομβία οι περιοχές όπου καλλιεργείται το φυτό που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή της κοκαΐνης αντιστοιχεί στο 48,3%, και ακολουθεί το Περού με το 33,5%.

Όμως, σύμφωνα με την υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι περιοχές όπου καλλιεργείται κόκα στην Κολομβία συρρικνώνονται, ενώ αντίθετα στο Περού επεκτείνονται.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, η Κολομβία παρήγαγε 430 τόνους κοκαΐνης το 2008, ενώ το Περού παρήγαγε 302 τόνους.

thenewsbus
Διαβάστε Περισσότερα

"Μυστηριώδες πλάσμα ξεβράστηκε στη στεριά..!"



Ένα παράξενο γεγονός σημειώθηκε πρόσφατα στην πόλη Corner Brook του Καναδά.

Ο Warrick Lovell, ντόπιος κάτοικος της περιοχής, μαζί με τους Rich Park και Basil Park ανακάλυψαν το νεκρό σώμα ενός άγνωστου πλάσματος σε μία παραλία κοντά στην πόλη.

«Στην αρχή θεώρησα ότι επρόκειτο για αναποδογυρισμένη βάρκα ή μικρό πλοιάριο, ωστόσο, όταν πλησίασα πιο κοντά συνηδειτοποίησα ότι σίγουρα δεν ήταν κάτι από τα προηγούμενα», ανέφερε ο Lovell, «αλλά δεν ξέρω τι είναι», πρόσθεσε.

Το μυστηριώδες πλάσμα πιθανότατα ξεβράστηκε στη στεριά καθώς το σώμα του ήταν ξηρό και πάνω στην παραλία, μπροστά στο νερό. Το μήκος του ξεπερνάει τα 4.5 μέτρα και η ουρά του τα 3 μέτρα. Επίσης, σύμφωνα με τους μάρτυρες, πιθανότατα είναι αποκεφαλισμένο καθώς επίσης διακρίνονταν πάνω του πολλά σημάδια ζημίας και καταστροφής του δέρματός του.

«Έχω ζήσει όλη τη ζωή μου εδώ και ποτέ μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Basil Park.
Κανείς από τους ντόπιους δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τι μπορεί να είναι το μυστηριώδες αυτό πλάσμα, που σίγουρα προκαλεί έντονα ερωτηματικά και περαιτέρω έρευνες…

mystikos-planitis
Διαβάστε Περισσότερα

«Οι εξωγήινοι βρίσκονται ήδη στη Γη, μπροστά στη μύτη μας;»












Είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχουμε ακόμα δει εξωγήινους στο διάστημα ή στη Γη, επειδή απλούστατα η νοήμων εξωγήινη ζωή βρίσκεται πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας και δεν μπορούμε να την αναγνωρίσουμε. Στην πραγματικότητα, δεν αποκλείεται οι εξωγήινοι να μας "κοιτούν ήδη κατά πρόσωπο".

Η σοκαριστική αυτή δήλωση δεν προέρχεται από κάποιον …τρελαμένο με τα UFO, αλλά από τον κορυφαίο βρετανό επιστήμονα, τον λόρδο Μάρτιν Ρις, επικεφαλής (βασιλικό) αστρονόμο της χώρας και πρόεδρο του πλέον αξιοσέβαστου επιστημονικού ιδρύματος στον κόσμο, της Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας.

Ο Ρις έκανε τις δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", λίγες μέρες μετά τη διοργάνωση από την επιστημονική ακαδημία της χώρας της πρώτης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής με τίτλο "Η ανίχνευση εξωγήινης ζωής και οι συνέπειες για την επιστήμη και την κοινωνία".

"Μπορεί να μας κοιτάζουν κατά πρόσωπο και απλώς να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουμε για κάτι που μοιάζει πολύ με μας, υποθέτοντας ότι τουλάχιστον έχουν παρόμοια μαθηματικά και τεχνολογία", τόνισε ο κορυφαίος επιστήμων.

"Υποπτεύομαι ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη εκεί έξω με μορφές που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Όπως ακριβώς ένας χιμπατζής δεν μπορεί να καταλάβει την κβαντική θεωρία, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν πτυχές της πραγματικότητας που βρίσκονται πέρα από τις δυνατότητες των εγκεφάλων μας", πρόσθεσε.

troktiko

Διαβάστε Περισσότερα

Φάλαινα δολοφόνος σκότωσε την εκπαιδεύτριά της!


Mπροστά στα μάτια των θεατών του πάρκου SeaWorld του Orlando, μία φάλαινα Όρκα, επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό του είδους στο οποίο ανήκει, ως «δολοφόνων», όταν την Τετάρτη (24/02), επιτέθηκε στην εκπαιδεύτριά της και τη σκότωσε.

Σημειώνεται δε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη φάλαινα αφαίρεσε τη ζωή εκπαιδευτή της, αφού το 1991, είχε επιτεθεί στον τότε «καλύτερο φίλο» της στον Καναδά, σε ένα επεισόδιο, που είχε την ίδια τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, οι υπεύθυνοι του πάρκου χαρακτήρισαν «τραγικό» το περιστατικό, δηλώνοντας πως η άτυχη 40χρονη γυναίκα, έπεσε στο νερό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν τη φάλαινα να πετάγεται στο νερό και να την αρπάζει.

Αμέσως εκκενώθηκε το πάρκο και οι θεατές αποχώρησαν από τις θέσεις τους, καθώς μέλη σωστικών συνεργείων κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν τη ζωή της 40χρονης, την οποία δυστυχώς δεν κατόρθωσαν να επαναφέρουν.

Η φάλαινα δολοφόνος, που ακούει στο όνομα Tilikum, δεν είναι η μόνη που έχει επιτεθεί σε εκπαιδευτές σε πάρκα Sea World. Ακόμα δύο περιστατικά σημειώθηκαν το 2004 και 2006.

«Μία από τις πιο έμπειρες εκπαιδεύτριες ζώων πνίγηκε κατά τη διάρκεια show», δήλωσε ο υπεύθυνος του πάρκου, Dan Brown, προσθέτοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων του τραγικού περιστατικού.

Το θύμα, η Dawn Brancheau, είχε αφιερώσει τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής της στην εκπαίδευση άγριων ζώων.

Ο Jim Solomons, εκπρόσωπος του Orange County Sheriff's Office, ανέφερε πως η γυναίκα «προφανώς γλίστρησε και έπεσε στο νερό» και υποστήριξε πως είναι πρόωρο το να πει κανείς ότι η φάλαινα της επιτέθηκε πρώτη.

«Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο φάουλ, αλλά όλα δείχνουν πως πρόκειται για ατύχημα», προσέθεσε ο ίδιος.

Δείτε τα video του BBC :

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8535618.stm

Ωστόσο, μία επισκέπτρια του πάρκου, η Victoria Biniak, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, πως η εκπαιδεύτρια είχε μόλις ολοκληρώσει της περιγραφή προς το κοινό, ως προς το τι επρόκειτο να συμβεί στο show.

«Σε εκείνο το σημείο, η φάλαινα σηκώθηκε πολύ γρήγορα και την άρπαξε από τη μέση, κουνώντας την με πολύ βία. Το τελευταίο πράγμα που είδαμε ήταν το παπούτσι της, που επέπλεε», είπε η ίδια, ενώ παρόμοια περιγραφή έκανε ακόμη ένας θεατής στο CNN.

Το βίαιο παρελθόν της..

Η συγκεκριμένη φάλαινα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Florida, Andy Gallacher, έχει εμπλακεί ουκ ολίγες φορές σε παρόμοια περιστατικά, σε ένα εκ των οποίων, το 1991, έχασε τη ζωή του ο τότε εκπαιδευτής της.

Το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια show στον Καναδά, ενώ μετά την πώλησή της στο SeaWorld του Orlando, το 1999, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά ακόμη έναν άνδρα.

Αυτή δεν ήταν ωστόσο η μόνη φάλαινα που επιτέθηκε σε άνθρωπο σε κάποιο από τα πάρκα SeaWorld.

Το 2006, ο εκπαιδευτής, Kenneth Peters, δέχθηκε την επίθεση μιας 3 τόνων θηλυκής φάλαινας, κατά τη διάρκεια επίδειξης, κατορθώνοντας να ξεφύγει με ένα σπασμένο πόδι.

Το 2004, μία άλλη φάλαινα στο πάρκο του San Antonio επιτέθηκε και δάγκωσε τον εκπαιδευτή της, ο οποίος στάθηκε επίσης τυχερός, έχοντας υποστεί ελαφρά τραύματα.

Δείτε τo video :


Διαβάστε Περισσότερα

Στα 74 απογειώνεται η ευτυχία!!


Στην ηλικία των 74 ετών οι άνθρωποι βιώνουν το απόγειο της ευτυχίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μακροχρόνιας έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Βάσει των συμπερασμάτων, το αίσθημα της ικανοποίησης και της ευτυχίας αρχίζει να εμφανίζει συνεχή μείωση από την εφηβική ηλικία και συνεχίζει την καθοδική του πορεία περίπου έως την ηλικία των 40 ετών. Η ευτυχία μένει στάσιμη έως τα 46 χρόνια, όταν και αρχίζει και πάλι να παίρνει την ανιούσα για να αποκορυφωθεί εν τέλει στην ηλικία των 74 ετών, καθώς από το ηλικιακό αυτό όριο και μετά αρχίζουν τα προβλήματα υγείας, τα οποία με τη σειρά τους περιορίζουν τα θετικά αισθήματα.

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως λόγω του ότι η ευτυχία και η ικανοποίηση είναι υποκειμενικά αισθήματα, πιθανώς οι άνθρωποι μαθαίνουν να εκτιμούν περισσότερο τη ζωή τους όσο μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται περισσότερο με αυτό που έχουν, να γκρινιάζουν λιγότερο και να επιθυμούν να ζήσουν όσο γίνεται καλύτερα το διάστημα που τους απομένει. Οι 74χρονοι, έχοντας πλέον λιγότερες ευθύνες και οικονομικές ανησυχίες, περισσότερο χρόνο για τους εαυτούς τους αλλά και αυξημένη συνειδητοποίηση του επερχόμενου θανάτου, δίνουν προτεραιότητα στο να ζήσουν καλύτερα τις εμπειρίες τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι στην τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής τους έχουν αυξημένα άγχη και προκλήσεις -π.χ. εύρεση εργασίας, καριέρα, έναρξη οικογένειας, αγορά σπιτιού-, αλλά όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο ικανοί στο να θέτουν υπό έλεγχο τα αρνητικά τους συναισθήματα.

citypress


Διαβάστε Περισσότερα

Κοριτσάκι 9 ετών μεγαλώνει σε τρώγλη με ποντίκια στην Κατερίνη!



Στον εικοστό αιώνα οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι-Έλληνες νοικιάζουν τις τρώγλες τους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ξένων για μια στέγη.

Στην καρδιά των Ευαγγελικών, στην οδό Φαρμάκη,στην Κατερίνη, δίπλα από παντοπωλείο (τρόφιμα) βρίσκεται παλιά διώροφη κατοικία, που εδώ και πολλά χρόνια (πάνω από δεκαετία) έχει γίνει εστία μεγάλων τρωκτικών.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που και στο εσωτερικό του σπιτιού, πίσω από ντουλάπια κουζίνας, ξεπηδάνε και τριγυρίζουν ανενόχλητα τα τρωκτικά.

Στο σπίτι αυτό αναγκάζεται να μεγαλώνει και ένα κοριτσάκι εννιά χρονών.
Ζητώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενδιαφερθούν άμεσα για το θέμα βοηθώντας την οικογένεια να μπορέσει να ζήσει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι και να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη να γκρεμίσει το κτίριο, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της γύρω γειτονιάς και των διπλανών καταστημάτων τροφίμων.(Πολιτεία)

Η ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου
Δεληγιαννίδου Περιστέρα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 9 ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ."

prezatv


Διαβάστε Περισσότερα

Μικροσκοπικό ελικόπτερο με 6 έλικες!

Το HexaKopter είναι ενα ρομπότ βάρους 1.2kg, το οποίο διαθέτει 6 έλικες και μπορεί να πετάει για 36 λεπτά μεταφέροντας βάρος 1 κιλού μάζι με μια κάμερα υψηλής ανάλυσης, με την οποία μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες αφ' υψηλου!

Επίσης μπορεί να πραγματοποιήσει περιβαλλοντικές μέτρησεις ενώ ενωματώνει GPS δέκτη ωστε να μπορεί να επιστρέφει αυτόματα στο σημείο εκκίνησης!

MikroKopter - HexaKopter from Holger Buss on Vimeo.

siteseeing


Διαβάστε Περισσότερα

Ελεύθερα τα ποδήλατα στον Ηλεκτρικό...

dustindiazbicycle01

Ελεύθερα πλέον θα μετακινούνται όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, οι ποδηλάτες στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετά τη λήξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του μέτρου. '

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι σταθμοί Ομόνοια, Μοναστηράκι και Αττική όπου απαγορεύεται η επιβίβαση- αποβίβαση, ενώ θα απαγορεύεται και η μετακίνηση τις ώρες που υπάρχουν ποδοσφαιρικοί ή άλλοι αθλητικοί αγώνες.

PODHLATO-1

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου, όπου και ορίζονται οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση των ποδηλάτων

• Η μετακίνηση των ποδηλάτων στις αποβάθρες και γενικότερα σε όλους του χώρους θα γίνεται πεζή.

• Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των ποδηλάτων με τους ανελκυστήρες ή τις κυλιόμενες κλίμακες

• Η είσοδος των ποδηλάτων στους συρμούς θα γίνεται από την τελευταία θύρα του τελευταίου οχήματος, ώστε να σταθμεύουν στον διαθέσιμο χώρο όπου δεν υπάρχουν καθίσματα και θα επιτρέπεται η είσοδος μέχρι 2 ποδηλάτων ανά συρμό

• Οι ποδηλάτες επιβάτες οφείλουν να παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και προτεραιότητα στα ΑΜΕΑ και στους ηλικιωμένους και να μην παρεμποδίσουν την πρόσβαση τους στους σταθμούς και στους συρμούς

• Κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα πλησίον της γραμμής. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά του ποδηλάτου σε όλους τους σταθμούς του δικτύου λογω της μεγάλης πυκνότητας των επιβατών στους συρμούς και τις αποβάθρες των σταθμών

kala-nea


Διαβάστε Περισσότερα

"Έλεος πια με τις εισπρακτικες εταιρίες"















"Τι ειναι αυτο το πραγμα πια.Κοιμομαστε και ξυπναμε με ενα τηλεφωνο στο χερι να μας υπενθιμιζουνε ποσο αχρηστοι ειμαστε που δεν μπορουμε να πληρωσουμε τα χρεη μας ακομα και αν ειναι καθυστερουμενα για λιγες μερες.

Παιρνουν παντου τηλεφωνο αδιακριτως σε σπιτια δουλειες συγγενικα προσωπα και σε ξευτιλιζουν με την απιστευτα αντιπαθητικη φωνη τους ενω ειναι οι ιδιοι οι οποιοι μεχρι και περσι σε επαιρναν τηλεφωνο για να σου στειλουν την καρτα την πιστωτικη να σου κανουν προσφορα ...για νεα δανεια και αφου σε χρεωσανε μεχρι το λαιμο τωρα σε παιρνουν και σε απειλουν.

Θα πρεπει και αυτοι να καταλαβουν οτι αλλο ειναι οταν καποιος συνειδητα δεν πληρωνει και το εχει κανει επαγγελμα αυτο να ζει απο δανεικα και αλλο καποιος ο οποιος βρισκεται σε μια προσχερη αδυναμια να καταβαλλει μια η δυο το πολυ καταβολες απο στεγαστικο η καταναλωτικο δανειο.Υποτιθεται οτι το κρατος με νομοσχεδιο εχει απαγορεψει αυτες τις εταιρειες η κανω λαθος?υποτιθεται οτι εχουν μονο ενημερωτικο χαρακτηρα και οχι απειλητικο.

Ο καθενας που εχει υποθηκευσει το σπιτι του για ενα δανειο για να μπορεσει να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις του η να κανει μια επεκταση στην επαγγελματικη του σταδιοδρομια λετε να ειναι τοσο ανευθηνος ωστε να μην πληρωνει και να του κανουν κατασχεση στο μοναδικο περουσιακο του στοιχειο στο ακινητο του?Αν καποιος αρμοδιος διαβασει αυτο το κειμενο ας το μεταφερει εκει που πρεπει και να βοηθησουν την κατασταση.

Κυριοι των τραπεζων και εισπρακτικων εταιρειων δεν ειμαστε απατεωνες και ολα αυτα τα χρονια που δεν ειχαμε αυτη τη κριση στα μαγαζια μας εχουμε πληρωσει δεκαδες χιλιαδες ευρω σε φορους εχουμε δωσει τροφη σε δεκαδες οικογενειες που εργαζονται στα μαγαζια μας και εχουμε πληρωσει δεκαδες χιλαδες σε τοκους στις τραπεζες για να μπορειτε εσεις να πληρωνεστε και να μας παιρνετε τηλεφωνο και να μας ξεφτιλιζετε.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ."


μήνυμα αναγνώστη

enimerwsi
Διαβάστε Περισσότερα

Πούλαγαν ναρκωτικά δίπλα από την είσοδο του Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας!!


Σοκ προκαλεί η είδηση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση το ΑΝΤ1, ότι το περίπτερο που βρίσκεται έξω από το κλειστό κολυμβητήριο και αθλητικό κέντρο του δήμου Γλυφάδας ήταν το βασικό σημείο πώλησης ενός νέου τύπου ισχυρότατου ναρκωτικού, που δεν πολυκυκλοφορεί !!

Σημειώνεται ότι στις αθλητικές αυτές εγκαταστάσεις της Γλυφάδας αθλούνται χιλιάδες παιδιά, έφηβοι, νέοι και νέες από τη Γλυφάδα αλλά και από τα γύρω προάστεια.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας αρκέστηκε να δηλώσει, ότι το περίπτερο που βρίκεται στο σημείο αυτό εδώ και πολλά χρόνια το λειτουργούν άτομα... με καταγωγή από τον Λίβανο!!

silvercity
Διαβάστε Περισσότερα

Να, ποιοί είναι οι απατεώνες της Ευρώπης!


Άρματα μάχης από ...βούτυρο και υποβρύχια που γέρνουν αξίας περίπου πέντε δις μας έχουν πουλήσει οι γερμανοί, οι οποίοι μας κατηγορούν ως απατεώνες της Ευρώπης και μας δείχνουν ...δάχτυλο μέσω Αφροδίτης της Μήλου.

Το Βερολίνο έχει πουλήσει στην Ελλάδα 170 καινούργια Leopard και 253 μεταχειρισμένα. Κόστος; Πάνω από δύο δις!

Τα άρματα έχουν παρουσιάσει ρωγμές στη θωράκισή τους και τα κανόνια τους ..ξεφλουδίζουν μετά από κάθε βολή!

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη σε Ελληνικές εταιρείες που είχαν εμπλακεί στη συμπαραγωγή σε ότι είχε να κάνει με τις ρωγμές.

Για το ξεφλούδισμα κατηγορούσαν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν συντηρούν σωστά τα άρματα.

Μόνο που ίδια ακριβώς προβλήματα παρουσίασαν και τα άρματα μάχης του γερμανικού στρατού!

Τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στη ποιότητα του χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε και τον οποίο είχαν προμηθευτεί από την Σουηδία.

Προς το παρόν οι Γερμανοί σφυρίζουν αδιάφορα υποσχόμενοι ότι θα βρουν λύση.

Ίδιες υποσχέσεις είχαν δώσει και για τα υποβρύχια.Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν λύσει το πρόβλημα αλλά μας απειλούν και με κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Μετά απ´όλα αυτά είναι λογικό στο ελληνικό Πεντάγωνο να ...δείχνουν δάχτυλο!

Tι γράφει το περιοδικό FOCUS

Η χολή που στάζει το δημοσίευμα είναι ανευ προηγουμένου. Διαβάστε ένα απόσπασμα.
Γι' αυτό τον μικρό λαό που χαίρεται και χορεύει στον ηλιο σαν τον Ζορμπά όποιος τους ξέρει ακάλ δεν ξαφνιάζεται. Πως αλλωστε να ξαφνιαστεί ακνείς με αυτούς που φτιάχνουν ντολμαδάκια από αμπελόφυλλο με γέμιση ρύζι, κερδίζουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χωρίς σχεδόν να βάλουν γκολ και ξέρουν εδώ και 2.500 χρόνια οτι η ύλη αποτελείται από άτομα και οτι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο.

Αισθάνονταν πάντα ως οι γονείς των υπολοιπων ευρωπαίων. Πήραν τα λεφτά των παιδιών τους μάλιστα χωρίς να τα ακούσουν....
Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

«Μην ξαναρχιζεις, ποσα θες?!!!»



Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια που ο άντρας της λείπει στη δουλειά φέρνει τον εραστή της σπίτι.
Ο 9χρονος γιος της γυρνάει σπίτι πιο νωρίς τους βλέπει και κρύβεται στη ντουλάπα για να παρακολουθεί!!
Εντελώς ξαφνικά όμως γυρνάει σπίτι κ ο πατέρας του παιδιού.
Τότε η γυναίκα κρύβει γρήγορα τον εραστή της στη ντουλάπα μην ξέροντας ότι είναι ήδη εκεί το παιδί της!!!

Tο μικρό αγόρι λέει: ‘Σκοτεινά εδώ.’
Ο άντρας λέει: ‘Ναι είναι.’
Αγόρι: ‘Εχω μια μπαλα του μπειζμπολ!’
Άντρας: ‘Μπραβο’
Αγόρι: ‘Θες να την αγορασεις ?’
Άντρας: ‘Οχι ευχαριστω’
Αγόρι: ‘Ενταξει! Αλλα ο μπαμπας μου ειναι εκει εξω!!’
Άντρας: ‘OK, λεγε ποσα??’
Αγόρι: ‘250$’
Σε λιγες βδομαδες συμβαινει ακριβως το ιδιο πραγμα κ ετσι το αγορι κ ο εραστης βρισκονται ξανα στην ντουλαπα!
Αγόρι: ‘Σκοτεινα εδω.’
Άντρας: ‘Ναι ειναι.’
Αγόρι: ‘Εχω ένα ρόπαλο του μπειζμπολ!!’
Ο αντρας θυμαται την προηγουμενη φορα οποτε ρωταει το αγορι, ‘ Λεγε ποσα?’
Αγόρι: ‘750$’
Άντρας: ‘Το παιρνω’

Μερικες μερες αργοτερα, ο πατερας λεει στο μικρο του γιο, ‘Παρε το ροπαλο σου κ τη μπαλα του μπειζμπολ κ παμε στο παρκο να παιξουμε σαν πατερας με γιο! ‘
Ετσι το αγορι λεει ‘Δεν μπορω τα πουλησα κ τα δυο’
‘Ποσο?’, τον ρωτα ανυποψιαστος ο πατερας του.
Αγόρι: ‘1000$’
‘Ειναι απαισιο που συμπεριφερεσαι κατ αυτον τον τροπο στους φιλους σου, ντρεπομαι που ειμαι πατερας σου, παμε γρηγορα στην εκκλησια να εξαμολογηθεις’, λεει ο πατερας κ τον τραβαει προς την εκκλησια.

Φθανοντας, ο πατερας του μικρου παιδιου τον βαζει να καθησει κ κλεινει πισω του την πορτα του εξομολογητηριου.
Tο Αγόρι λεει: «Σκοτεινα εδω»
Και ο παπας απαντα: «Μην ξαναρχιζεις, ποσα θες?!!!»

molemou


Διαβάστε Περισσότερα