Βαρυσήμαντο άρθρο έγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τίτλο "Δικαιώθηκα".
Λέει ουσιαστικά ο κ. Πάγκαλος ότι αυτός από τις αρχές του έτους έλεγε ότι το 2010 θα μπουν οι βάσεις για να είναι το 2011 έτος μιας νέας Ελλάδας. Γράφει χαρακτηριστικά:...
«Στις αρχές του έτους και εν μέσω των έντονων χρηματοπιστωτικών αναταράξεων, που όλοι βιώσαμε, είχα πει – και είχα, μάλιστα, λοιδορηθεί από όλα εκείνα τα κέντρα εξουσίας που εργάζονται για την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων – ότι το 2010 θα είναι η χρονιά που θα τεθούν οι βάσεις, ώστε από το 2011 να αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά μια νέα Ελλάδα. Σήμερα, λίγες μόνο ημέρες πριν από την 1.1.2011, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό δικαιώθηκα. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς πόσες και πόσο μεγάλου μεγέθους και σημασίας πρωτοβουλίες αναλάβαμε αυτόν τον χρόνο.
Σίγουρα αυτά δε φτάνουν για την υλοποίηση των στόχων μας. Και σίγουρα δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να επαναπαυτούμε σε αυτά. Ο αγώνας συνεχίζεται, σήμερα, όμως, έχουμε δημιουργήσει στέρεες βάσεις και καλύτερες συνθήκες ώστε οι προσπάθειές μας και οι θυσίες του λαού αυτή τη φορά να μην πάνε χαμένες. Είναι στοίχημα όλων μας, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις νέες γενιές να μην αποτύχουμε. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Η σημερινή κρίση μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον. Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε».
Αυτά τα υπέροχα και μαγικά γράφει ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» και εμείς αναρωτιώμαστε αν ζούμε στην ίδια χώρα ή στον ίδιο πλανήτη.
Τι εννοεί ότι πήραν πρωτοβουλίες σημαντικές; Ότι ο κόσμος τους βλέπει και τους φτύνει αφού οι περικοπές και η φτώχεια δεν έχουν προηγούμενο; Δηλαδή πόση εξυπνάδα πρέπει να έχει κάποιος για να κυβερνά μια χώρα κόβοντας τα πάντα από τους πολίτες;
Τι σημαίνει κατά τον κ. Πάγκαλο ότι το 2011 θα εμφανιστεί η νέα Ελλάδα; Διότι όλοι εμείς την φανταζόμαστε την Ελλάδα του χρόνου, πιο φτωχή, πιο διαλυμένη, πιο παραδομένη στις ορέξεις των ξένων κέντρων και κυρίως με ακόμη περισσότερη εθνική κατάθλιψη. Αν αυτή ήταν η αποστολή του κ. Πάγκαλου, τα κατάφερε, άξιος ο μισθός του να του δώσουμε και αύξηση.
Επίσης, λέει ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Μα για να υπάρχει αγώνας πρέπει να υπάρχει και κόσμος να τον πιστεύει. Δεν μπορείς να κάνεις αγώνα χωρίς να ρωτήσεις το λαό. Αλλιώς πρόκειται για προσωπική υπόθεση, και στο ΠΑΣΟΚ κάτι ξέρουν από τέτοια.
Τέλος, επαναλαμβάνει ουσιαστικά ότι το Μνημόνιο είναι η ευκαιρία της Ελλάδας να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, να αλλάξει δηλαδή πολλά στρεβλά στην κοινωνία. Μα αν πρόκειται να καταστραφεί μια χώρα προκειμένου να αλλάξει τότε γιατί δεν μας ρίχνουν μια πυρηνική βόμβα και όσοι ζήσουν να ξαναχτίσουν τη χώρα;
Τι να πει κανείς για τον κ. Πάγκαλο, γνωστές οι απόψεις του. Αλλωστε, τέτοιοι πολιτικοί οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτό το χάλι και τώρα θέλουν να την αλλάξουν.
antinews.gr
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010
Zούμε στην ίδια χώρα με τον κ. Πάγκαλο;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου