Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Όλι Ρεν: ''Η Ελλάδα βαδίζει προς το τέλος του τούνελ''


Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Όλι Ρεν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, την Πέμπτη (09/12), στο Μέγαρο Μαξίμου....



Συγκεκριμένα, ο επίτροπος της Ε.Ε., τόνισε ότι η Ελλάδα, θα δει το τέλος του τούνελ μέσα στο 2011, και η ανάπτυξη θα έχει θετικό πρόσημο από το β' εξάμηνο του 2012.

Υποσχέθηκε ακόμα ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα βήματα έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι τώρα, επισημαίνοντας ότι στόχος για το 2011 είναι όχι μόνο η περαιτέρω δραστική μείωση του ελλείμματος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012.

Στη συνάντηση θίχτηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Παράλληλα, ο κοινοτικός επίτροπος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε στον Όλι Ρεν, πως η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση, αλλά με ευρύτερο ορίζοντα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υποστηρίζοντας πως οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, θα πρέπει να εστιαστούν στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και να μην επιτρέψουν τη διακινδύνευση του από οποιαδήποτε πλευρά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε ''πολύ βιαστική και μη θετική'' την αντίθεση της Άνγκελα Μέρκελ στην έκδοση ευρωομολόγου και τόνισε πως πρέπει να διαμορφωθεί κλίμα αισιοδοξίας και ασφάλειας, σε αντίθεση με αυτό που έχει επικρατήσει ήδη στον ελληνικό λαό, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρεν συμφώνησε με την ανάγκη αναστροφής του κλίματος και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα, ''μετά το αρνητικό σοκ, θα περάσει σε θετική κατεύθυνση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: