Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Γ.Κουτρουμάνης: "Παρακολούθηση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών με την κάρτα εργασίας"


Την ηλεκτρονική παρακολούθηση (κάρτα εργασίας) επιστρατεύει το υπουργείο Εργασίας για να ελέγχει τις συνεπείς επιχειρήσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μάλιστα όπως αναφέρει “η ένταξη της επιχείρησης στο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής (κάρτα εργασίας) από κοινού με την έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών..



θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση σταδιακά από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι το 2013 των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% (εργοδότες και εργαζόμενοι)”.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας , είναι να ελαφρύνει τους εργοδότες στα μισθολόγια αλλά και να βοηθήσει τους εργαζόμενους να κερδίζουν εισόδημα (μέσω της μείωσης των εισφορών). Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα “προστατεύονται” από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες μέσα από την παρακολούθηση της κάρτα εργασίας.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας , κ. Γιώργος Κουτρουμάνης στο υπουργικό συμβούλιο, τα στοιχεία θα καταχωρούνται με on-line σύνδεση στο κεντρικό σύστημα, το οποίο θα παρακολουθείται η ανασφάλιστη εργασία. Ωστόσο δεν έγιναν γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος, γεγονός που ενημερώνει το υπουργείο σε πραγματικό χρόνο για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: