Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νίκος Μιχαλόπουλος: Η μεγάλη επιστροφή του Έλληνα αθλητή από το Κιλιμάτζαρο!



Ο Έλληνας αθλητής της σκοποβολής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Νίκος Μιχαλόπουλος επέστρεψε χθες τρίτη 14 Δεκεμβρίου από τη μεγάλη περιπέτεια στο Κιλιμάντζαρο πιο γεμάτος και πιο ευτυχισμένος από ποτέ, έχοντας καταφέρει να τοποθετήσει την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής,...



σε μια αποστολή, που αντιμετώπισε πρωτοφανείς καιρικές δυσκολίες και έστειλε την τέταρτη ημέρα την θρυλική τενίστρια και αρχηγό Μαρτίνα Ναβρατίλοβα στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το φιλανθρωπικό κομμάτι της όλης προσπάθειας φέρνει και πάλι την Ελλάδα στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν (Μεγ. Βρετανία, Γερμάνια, Αυστρία, ΗΠΑ, Νότια Αφρική) σε μια ιδιαιτέρα δύσκολη οικονομική στιγμή για εκείνη. Πλησιάζοντας τον τελικό στόχο των 100.000 € για το mathare south sport association στο Ναϊρόμπι, που η ομάδα και ο Νίκος Μιχαλόπουλος επισκεφτήκαν στις 4 Δεκεμβρίου και που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να παίξουν με τα παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών, το 80% από αυτά με aids, και φιλοξενούνται εκεί.

Την δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο Νίκος Μιχαλόπουλος είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι και να μιλήσουν για πάνω από μια ώρα για όλα αυτά, που τους ένωσαν και θα τους ενώνουν πάντα μετά την απίστευτη περιπέτεια στο βουνό. Η Μαρτίνα Ναβρατιλοβα, καλά πια στην υγεία της, ήθελε να συναντήσει την ομάδα λίγο πριν την επιστροφή όλων από το Ναϊρόμπι στις πατρίδες τους, ενώ στη συνάντηση αυτή ο Έλληνας αθλητής και συγγραφέας χάρισε στη θρυλική τενίστρια το χρυσό μετταλιο του πρόσφατου διεθνούς και ιστορικού μαραθώνιου της Αθήνας, καθώς και την αγγλική έκδοση του νέου του βιβλίου ''Μαραθώνιος Ονείρων'', που ήταν και το επίσημο βιβλίο της διοργάνωσης, καλώντας τη του χρόνου να έρθει στην Ελλάδα και να τρέξουν μαζί την αυθεντική διαδρομή.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος είναι μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο του laureus sport for good foundαtion, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως εργαλείο για θετικές κοινωνικές αλλαγές σε πάνω από 8ο προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: