Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τα αξιοθέατα της Αθήνας μέσα από το φακό του Νουριέλ Ρουμπινί...


Τα αξιοθέατα της Ελλάδας κατέγραψε ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, κατά την επίσκεψή του, τις προηγούμενες ημέρες, στην Αθήνα.

Δύο από αυτά του έκαναν τόση εντύπωση, σε σημείο ώστε να «ανεβάσει» τις φωτογραφίες που τράβηξε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: η Ακρόπολη και οι διαδηλώσεις...



Ειδικότερα οι διαδηλώσεις θα πρέπει να τον εντυπωσίασαν περισσότερο, αφού είναι περισσότερες οι φωτογραφίες από αυτές.

Ο κ. Ρουμπινί, πριν δει τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το ραντεβού όμως αναβλήθηκε, αφού οι διαδηλωτές είχαν περιστοιχίσει το κτίριο του υπουργείου. Πριν όμως ειδοποιηθεί ο κ. Ρουμπίνι ότι θα ήταν προτιμότερο να δει και τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι το οποίο και έγινε, εκείνος απ’ ό,τι φαίνεται είχε φτάσει ως την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών και ήρθε αντιμέτωπος με τους διαδηλωτές, οι οποίοι προφανώς δεν τον αντιλήφθηκαν.

Εκείνη τη στιγμή οι δεκάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να μπουν μέσα στο υπουργείο, ενώ ειδικοί φρουροί και ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν. Ο κ. Ρουμπινί με το κινητό του τηλέφωνο τράβηξε μία φωτογραφία, την οποία έσπευσε να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης. Η λεζάντα της φωτογραφίας ήταν τυπικά δημοσιογραφική: «Police barricade holding demonstrators in front of the Finance Ministry in Athens» (Αστυνομικό οδόφραγμα συγκρατεί τους διαδηλωτές μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα).

Ο κ. Ρουμπινί, από γνωστό ξενοδοχείο του Συντάγματος, όπου και διέμενε, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει… αφ’ υψηλού τις διαδηλώσεις της εβδομάδας. Για μια ακόμη φορά δεν έχασε την ευκαιρία. Απαθανάτισε τις στιγμές και τις ανέβασε στη σελίδα του. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι του από την Ιρλανδία σχολίασαν: «We are not alone…» (Δεν είμαστε μόνοι…).

Ο κ. Ρουμπινί ίσως να τράβηξε περισσότερες φωτογραφίες τις διαδηλώσεις και μόλις δύο την Ακρόπολη, θεωρώντας ότι η εικόνα του Παρθενώνα είναι πια κλασική... Δεν θα μπορούσε να προβλέψει, αυτός ο «γκουρού» των προβλέψεων, ότι η θέα των κλειστών δρόμων από τούδε και στο εξής στην Αθήνα θα είναι τόσο μόνιμη όσο και αυτή της Ακρόπολης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: