Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και βροχές - Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Θεσπρωτία, την δυτική Στερεά και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Μακεδονία, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές.

Αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση...



στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >1200μ. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και:

-στα δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια του νομού. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό και νότιο Σαρωνικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: