Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο εγκέφαλος των έξι συλληφθέντων


Στο Γιώργο Καραγιαννίδη αποδίδει κεντρικό ρόλο η Αντιτρομοκρατική, καθώς, σύφμωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον άνθρωπο που νοίκιασε τα τρία κρησφύγετα σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά και Αγρίνιο, όπου εντοπίστηκε ο βαρύς οπλισμός και τα εκρηκτικά....



Ο 31χρονος προχώρησε στη μίσθωση των συγκεκριμένων χώρων, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα που μάλιστα βρέθηκε στην κατοχή του κατά τη στιγμή της σύλληψης. Στην περίπτωση της γιάφκας του Πειραιά, παρουσιάστηκε ως Κύπριος φοιτητής μαζί με τον Κωνσταντίνο Σακκά.

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς, που συνελήφθη στη Ν. Σμύρνη, χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ως "γνωστός από την προηγούμενη δράση του", ενώ το τελευταίο δίμηνο προέκυψαν επαφές του με τους καταζητούμενους για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Τη στιγμή της σύλληψης, ο Κωνσταντίνος Σακκάς είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι Glock.

Η 26χρονη Στυλιανή Αντωνίου, που συνελήφθη στο διαμέρισμα της οδού Πλάτωνος στην Καλλιθέα, αναφέρεται από την αστυνομία ως φίλη του Σακκά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διέμεναν μαζί σε ένα από τα διαμερίσματα που ερευνήθηκαν.

Οι δυο τους φέρονται, μεταξύ άλλων, να διευκόλυναν τις κινήσεις και τη δραστηριότητα των υπολοίπων συλληφθέντων καθώς θεωρούνταν "λιγότερο γνωστοί" στις διωκτικές αρχές, ενώ αντίστοιχος ρόλος αποδίδεται και στον 26χρονο σπουδαστή Δημήτρη Μιχαήλ που συνελήφθη στη Σητεία.
Κοντά σε νέες συλλήψεις

H Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι είναι ζήτημα χρόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των αδελφών Γιώργου και Μιχάλη Νικολόπουλου, καθώς και του Χρήστου Τσάκαλου, που είναι όλοι τους καταζητούμενοι για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Σύμφωνα με πληροφορίες ή και εκτιμήσεις των αστυνομικών βρίσκονται κι κινούνται στην περιοχή της πρωτεύουσας και δεν έχουν διαφύγει εκτός Αθηνών.

Σχετικά με το κλεμμένο Nissan που βρέθηκε στην περιοχή του Αγρινίου, πιθανολογείται είτε ότι θα χρησιμοποιούνταν σε κάποια ληστεία είτε σε τρομοκρατικό χτύπημα (ακόμα και εκτός Αθηνών).

Μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που έχουν βρεθεί στα σπίτια που ερευνήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: