Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 4 της "ομάδας των 6"


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της τρομοκρατίας, μετά τις απολογίες τους στην 31η τακτική ανακρίτρια, την Πέμπτη (09/12).

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών....



Υπενθυμίζεται, πως προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη (09/12) είχαν λάβει οι Χρ. Πολίτης, Στυλιανή Αντωνίου, Δημ. Μιχαήλ και Γ. Καραγιαννίδης.

Ηδη, από την Τρίτη (07/12), έπειτα από τυπικές απολογίες που έδωσαν, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι οι άλλοι δύο της ομάδας των έξι.

Μία ημέρα πριν, οι Αλ. Μητρούσιας και Κων. Σακκάς, αρνήθηκαν να απολογηθούν επί της ουσίας ενώπιον της ανακρίτριας, επικαλούμενοι ελλιπή γνώση της δικογραφίας.

Για τους έξι κατηγορούμενους, απαγγέλθηκε συμπληρωματική δίωξη, που αφορά σε τρομοκρατικές ενέργειες, που δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει στοιχεία που προέρχονται από τις γιάφκες, όπως το USB και τα όπλα, αλλά και απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων, που έχουν καταγραφεί.

Απολογήθηκαν και οι 11 του ΑΠΘ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών, ενώπιον του Γ' Τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, των έντεκα νεαρών που συνελήφθησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (04/12), σε αστυνομική έφοδο σε υπό κατάληψη στέκι στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκαν άλλοι πέντε νεαροί κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο νεαροί, πρόκειται για αδέλφια, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εθεάθησαν να εισέρχονται, μετά την απομάκρυνσή τους από το πανεπιστήμιο, σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, κουβαλώντας μέρος των αντικειμένων που προηγουμένως είχαν αφαιρεθεί από τα δύο σημεία των επιθέσεων.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρία κακουργήματα και δέκα πλημμελήματα, στο σύνολό τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Κατά τον πρώτο κύκλο των απολογιών για την υπόθεση, οι δικαστικές αρχές άφησαν ελεύθερους, υπό όρους, πέντε νεαρούς κατηγορούμενους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας Βούλγαρος υπήκοος (ως ύποπτος φυγής), καθότι δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο υπό κατάληψη στέκι κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τσεκούρια, βαριοπούλες, μεταλλικοί λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια, ασύρματοι, φωτοβολίδες, καθώς επίσης, αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τα δύο φυλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: