Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών ζήτησε ο Α. Λοβέρδος


Την άμεση πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών μέχρι το τέλος του χρόνου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους διοικητές 30 νοσοκομείων της Ελλάδας, την Παρασκευή (3/12).

Ο υπουργός επισήμανε πως από τις αρχές του 2011 θα....



τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση στην οποία για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μια πρόσληψη. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την ορκωμοσία των 3.000 νοσηλευτών.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πρέπει να εγκριθούν οι ισολογισμοί των νοσοκομείων και να εκδοθούν εντάλματα για να πληρωθούν οι οφειλές προς τους προμηθευτές την περίοδο 2007-2009.

Σε ετοιμότητα ζήτησε να είναι οι διοικητές των νοσοκομείων για την προκήρυξη διαγωνισμού στην προμήθεια των νοσοκομείων.

Ακόμη, την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τους πρώτους δύο μήνες της επόμενης χρονιάς ζήτησε ο υπουργός όπως και να εξεταστούν τα στοκ του ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Σημείωσε επίσης πως θα πρέπει να γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα φάρμακα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέληξε ενημερώνοντας τους διοικητές των νοσοκομείων πως υπάρχει συμφωνία με την τρόικα να γίνεται χρήση μέχρι 30% στα γενόσημα φάρμακα αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι το ποσοστό να φτάσει το 50% για μεγαλύτερη οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: