Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία για το ταξιδιωτικό γραφείο "Sotiriou Travel"


Θα ηθελα μεσα απο εδω να εκφρασω την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μου για το τουριστικο γραφειο SOTIRIOU-TRAVEL 3ης Σεπτεμβριου 25 Αθηνα.

Πριν λιγες μερες ετυχε με το εν λογω γραφειο να παω μια 7ημερη εκδρομη στην Ιταλια.

Τα παραπονα μου πολλα....


Απαιτηση να προπληρωσω την μεταβαση-επιστροφη με το βαπορετο στην Βενετια 25 ευρω το ατομο την στιγμη που ανακαλυψαμε εκει οτι το βαπορετο ειχε 6+6 ευρω μεταβαση και επιστροφη.

Απαιτηση δευτερη 25 ευρω το ατομο μια βραδυνη βολτα στην Ρωμη η οποια ηταν δεν ηταν 3 ωρες με πολυωρες στασεις για φαγητο. Στην ουσια τα καυσιμα του πουλμαν ηταν δεν ηταν 30 ευρω -πετρελαιο- ενω εισαπραξε 500 ευρω.

Το κυριοτερο. Ολα τα ξενοδοχεια ηταν ΕΚΤΟΣ πολεων -Βενετια, Φλωρεντια, Ρωμη- περιπου 10-20 χιλιομετρα μακρια απ το κεντρο των πολεων. Τα δε ξενοδοχεια εκτος απ αυτο της Ρωμης ηταν 1 εως 2 αστερων και ελεγαν 4 αστερων. Σε ενα δεν ειχε πετσετες για μπανιο, το τηλεφωνο δεν λειτουργουσε, σε αλλο δεν εκλειναν καλα τα παραθυρα και δεν ειχε ουτε ενα πλαστικο ποτηρι να πιουμε νερο....! Ενα σαπουνι για πλησιμο και καθολου σαμπουαν...!

Περιτο να πω για τα γευματα. Σε καντινα θα ειχαμε πιο πολυ ποσοτητα και ποιοτητα..!

Βλεπετε ολα αυτα τα παραπανω σημαινουν πολυ μικρο κοστος για το τουριστικο γραφειο και υποβαθμιση της ποιοτητας των πελατων.

Τωρα οσον αφορα το πουλμαν που ξεκινησαμε απο Αθηνα και καταληξαμε σ' αυτην ηταν ενα ΠΑΠΜΑΛΑΙΟ πουλμαν της 10ετιας του 80.... με πολυ θορυβο, σπασμενα πλαστικα, καθισματα που δεν πηγαιναν εμπρος-πισω, κουρτινακια να αιωρουνται... και αλλα τα οποια δεν κανουν ενα πουλμαν να βγει στο εξωτερικο. Μαλλον ηταν για να μεταφερει εργατες σε ορυχεια....(Δεν εχω με τους ανθρωπους τιποτα)

Παρ' ολα αυτα ο οδηγος ηταν ΠΡΩΤΟΣ. Με συνεπεια, χαμογελο, φιλοτιμο εκανε οτι μπορουσε ο ανθρωπος να βγαλει το προγραμμα με αυτο το κατασκευασμα που του εδωσαν να οδηγησει. Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Εν αντιθεση με την αρχηγο συνοδο η οποια δεν ηξερε την Ιταλικη γλωσσα, ηταν υπεροπτικη, δεν ρωταγε αν ειχαμε κανενα προβλημα, σε γενικες γραμμες ηταν αδιαφορη εως και ΑΣΧΕΤΗ με το αντικειμενο της.

Περιτο να πω πως ξεναγος δεν υπηρχε ΠΟΥΘΕΝΑ στις πολεις -λογω κοστους- παρα μονο στην Πομπηια ηταν ενας Ιταλος που αναθεμα τον καταλαβαινες το τι ελεγε...

Και τελος τι να πω για το πλοιο της επιστροφης. Και αυτο λογω κοστους παλι ηταν ενα πλοιο της 30ετιας που ΟΛΑ τριζανε μεσα σ' αυτο, ενω πληρωσαμε 2κλινη καμπινα μας εβαλαν σε 4κλινη καμπινα γιατι δεν ειχε λεει 2κλινες --ακουσον-ακουσον--, με ταχυτητα χελωνας και πολλα αλλα που το εκαναν πλοιο για εμπορευματα....!

Σε γενικες λοιπον γραμμες εμεινα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ απ την ολη οργανωση, λειτουργια και προσφορα απ' το εν λογω τουριστικο γραφειο το οποιο λογω κοστους υποβαθμισε τοσο πολυ τους πελατες του.
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Ηταν η χειροτερη εκδρομη που εχω κανει -σε πανω απο 15 εκδρομες-, και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ασ προσεχουν λοιπον ΟΛΟΙ τους ορους και ασ ελεγξουν πρωτα το γραφειο που θα πανε εκδρομη.

Φιλοι ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ με τις χαμηλες τιμες που σας δινουν τα τουριστικα γραφεια. ''Η θα τα πληρωσετε κατα την διαρκεια της εκδρομης ''η θα υποβαθμησουν την ποιοτητα των παροχων που σας αναφερουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίλε επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τουριστικό γραφείο έχω να σου πώ πως αν όντως έχεις δίκιο μπορείς να το βρείς. όταν συμφώνησες με το sotiriou travel να αναλάβει την εκδρομή σου υπέγραψες και 1 χαρτί το οποίο περιέχει την περιγαρφή όλων των υπηρεσιών της εκδρομής.
βασικά αυτό θα σε βοηθήσει να βρείς το δίκιο σου όσων αφορά την διαμονή και τις μεταφορές αν το διάβασες προσεκτικά πρίν υπογράψεις. αν ρώτησες συγκεκριμένα σε πιό ξενοδοχείο 4 αστέρων θα μείνεις και σου υπέδειξαν κάποιο και σε πήγαν αλλού έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις αποζημίωση. το ίδιο ισχύει και με τις μεταφορές.
τώρα για το βαπορέτο μπορείς να καταλάβεις κι εσύ οτι για να σου διοργανώσει το γαρφείο μια εκδορμή θα πρέπει να φροντίσει και για το κέρδος του. αν αυτό είναι πολύ πάνω απο την καονική τιμή είναι άσχετο (αλλά όχι και σωστό) καθώς συνήθως αυτές οι εκδρομές είναι προαιρετικές. σε κάθε περίπτωση αν σου φάνηκε ακριβό θα μπορούσες να επιλέξεις να πας μόνος σου χωρίς να εμπλακεί το γραφείο.
θα σου σινιστούσα πάντως να το ψάξεις λίγο παραπάνω γιατί με το να γράψεις το παράπονό σου σε 1 blog απλά το βγάζεις από μέσα σου χωρίς αν αποζημιώνεσαι χρηματικά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ… Διοργανωτής, το τουριστικό γραφείο FAMOUS SOTIRIOU TRAVEL. Καταγγελία συμμετέχοντος στο εν’ λόγο ταξίδι:
Παρανόμως (χωρίς αρχηγό-συνοδηγό) ξεκίνησε η 8 ήμερη εκδρομή: Πανόραμα Δαλματικών Ακτών στις 29-7-2012. Μόνο ύστερα από ταξίδι 5 ωρών και αναμονή 4 ωρών (σε γέφυρα μετά τον Πλαταμώνα και με 41 βαθμούς υπό σκιά!) παρελήφθη ο αρχηγός του ταξιδιού, που μόλις είχε εισέρθει με άλλο πούλμαν στην Ελλάδα, από όμοιο 8 ήμερο ταξίδι, χωρίς την ελάχιστη ανάπαυση του ! Λόγο αυτής της καθυστέρησης, οι 40 εκδρομείς, έφτασαν στο Δυρράχιο ώρα 23.00. Δηλαδή μετά από 17,5 ώρες, όταν για λόγους ασφάλειας προβλέπετε, ως νόμιμο ημερήσιο ωράριο του οδηγού, οι οκτώ ώρες και σε έκτακτες περιστάσεις οι 13 ώρες…
Έτσι, ήταν επόμενο, με καταπονημένους τους επιβάτες και κυρίως τον οδηγό, την επόμενη μέρα το πρωί στα Τιρανα, να τρακάρει το πούλμαν με επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες, παρά τον ισχυρότατο κλυδωνισμό όλων των επιβατών. Όμως η νέα αυτή καθυστέρηση επιβάρυνε ξανά το ωράριο, βγάζοντας ταυτόχρονα το ταξιδιωτικό πρόγραμμα από τα προβλεπόμενα.
Μπορεί να μην υπήρξαν τραυματισμοί στα Τίρανα, την τέταρτη μέρα όμως, στην πόλη Σπλιτ της Κροατίας, ο οδηγός, για να αποφύγει νέο τρακάρισμα, κοκάλωσε το φρένο τόσο απότομα, που ο αρχηγός του γκρουπ εκτινάχτηκε από τη θέση του, κουτουλώντας και ραγίζοντας το παρμπρίζ - σε περίμετρο μισού μέτρου ! Ένας δε εκ’ των επιβατών οδηγήθηκε κι’ αυτός τραυματίας στο νοσοκομείο του Σπλιτ μαζί με τον αρχηγό. Οι υπόλοιποι επιβάτες, εγκαταλειμμένοι, περίμεναν στο δρόμο έξω από το Νοσοκομείο επί 3,5 ώρες. Αυτό είχε αποτέλεσμα, εκ’ νέου, να παραληφτούν μέρη του προγράμματος, όπως η πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, και το πούλμαν να φτάσει στις 22.00 η ώρα στο ΣΙΜΠΕΝΙΚ.
Μετά τα δύο σοβαρά ατυχήματα, θα περίμενε κάποιος, από ένα σοβαρό ταξιδιωτικό γραφείο, να διαθέσει άλλον οδηγό και γιατί όχι και άλλο πούλμαν, χωρίς την επικινδυνότητα του ραγισμένου παρμπρίζ . Το FAMOUS SOTIRIOU TRAVEL δεν το έπραξε όμως, διότι κάποιοι (και δεν είναι ούτε άγνωστοι ούτε λίγοι) βάζουν τα κέρδη τους πάνω από το ασφαλές ταξίδι και την ανθρώπινη ζωή. Αφού όπως ειπώθηκε… περίμεναν και άλλα γκρουπ να ταξιδεύσουν! Γιατί όχι και με το ίδιο ανεπισκεύαστο πούλμαν και τον ίδιο καταπονημένο οδηγό! Και γιατί όχι με τις ίδιες πιθανότητες ατυχήματος!
Να όμως που, η εκ των άνωθεν πίεση, είχε σαν αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα, η αστυνομία να σταματήσει στο ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ το εν λόγο πούλμαν για υπερβολική ταχύτητα, επιβάλλοντας τσουχτερό πρόστιμο στον οδηγό και για το παρμπρίζ. Αλλά οι κίνδυνοι και πάλι ανεύθυνα αγνοήθηκαν. Από την άλλη, η νέα καθυστέρηση, είχε ως αποτέλεσμα η περιήγηση στις λίμνες ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ να κουτσουρευτεί, παρότι το εξτρά αντίτιμο του εισιτηρίου αφορούσε το σύνολο των λιμνών και αρκετοί εκδρομείς είχαν επιλέξει αυτό το ταξίδι για ολόκληρη την περιήγηση των πανέμορφων λιμνών.
Για τη συνέχιση του ταξιδιού (της συμφοράς) θα επανέλθουμε και με βίντεο. Όσο για κάποια ξενοδοχεία, κάλο είναι να έχουμε στις αποσκευές μας ποντικοφάρμακο και κατσαριδοκτόνο !! Μα και αντίγραφα, του Προεδρικού Διατάγματος 399/1996 και της κοινοτικής Οδηγίας 90/314 (για τις οργανωμένες εκδρομές ) γιατί κάποιοι μας περνάνε για ηλίθιους!
Διαστρεβλώνουν τους νόμους στα Ταξιδιωτικά έντυπα τους, για να αποτρέπουν τους πελάτες από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, θα λογοδοτήσουν, τόσο στην κοινωνία, όσο και στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.
Ενυπόγραφη σχετική καταγγελία έχει κοινοποιηθεί από ομάδα ταξιδιωτών στον ΕΟΤ και άλλου.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας!θα ηθελα να εκφρασω μεσα απο εδω τα παραπωνα μου !μαλλον την οργη μου για καπιους τιπους που διοργανονουν εκδρομες που θελουν να ονομαζονται τουριστικα γραφεια!εγω θα τα ονομαζα πολυ ευγενικα λαμογια!!!!σωτηριου τραβελ για το λογο!ΜΑΚΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

"Ελβετικό Πανόραμα 2013"

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα - Αγκόνα:
Το μισό γκρουπ σε λάθος καμπίνες (αντί για εξωτερικές εσωτερικές, αντί για δίκλινες τετράκλινες) και οι άνθρωποι είχαν πληρώσει την επιβάρυνση από πριν. Η αρχηγός από δικό της φιλότιμο πάλευε όλο το βράδυ να διορθώσει τις λάθος κρατήσεις του πρακτορείου.
2η ημέρα: Αγκόνα - Ζυρίχη:
Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Ζυρίχη στις 3.30 τα ξημερώματα και αφύπνιση στις 4.30 ώστε να πάμε σε προαιρετική εκδρομή (Αλπικό τρένο με 50 ευρώ επιβάρυνση). Η ώρα αρχικά για το τραίνο ήταν μεσημεριανή ώστε να πάρουμε και πρωινό στο ξενοδοχείο μιας και το είχαμε πληρώσει. Στη Ζυρίχη ενημερωθήκαμε ότι ο Σωτηρίου έκλεισε το πρωινό τρένο (των 8.00) γιατί προφανώς το κόστος του ήταν πιο μικρό με αποτέλεσμα ένα γκρουπ ολόκληρο να μην έχει κοιμηθεί 2 μέρες. ( έχασε το γκρουπ τη μία διανυκτέρευση και το ένα πρωϊνό για το οποίο ο Σωτηρίου είχε πληρωθεί από εμάς.)Μόλις φτάσαμε στα εκδοτήρια του τρένου μας ενημέρωσαν ότι ο Σωτηρίου δεν είχε κάνει την κράτηση των θέσεων και μετά από επανειλημμένα τηλ της αρχηγού 10 λεπτά πριν το χάσουμε έκλεισαν οι θέσεις. Αποτέλεσμα 30 άτομα να τρέχουν στο σταθμό να προλάβουν το τρένο που είχαμε πληρώσει από την Αθήνα και υποτίθεται ο Σωτηρίου ήξερε για να κλείσει τις θέσεις.
3η ημέρα Ζυρίχη:
Αφού γυρίσαμε άυπνοι από το Αλπικό τραίνο κάναμε ξενάγηση για 2 ώρες στη Ζυρίχη απόγευμα με σκοτάδι)
4η μέρα Ζυρίχη - Γενεύη
Μετά από στάσεις σε διάφορες πόλεις καταλήξαμε το βράδυ σε ένα ξενοδοχείο που ξέραμε ότι θα είναι Γενεύη αλλά ήταν εκτός και μάλιστα στα γαλλικά εδάφη (περνούσες τα σύνορα Ελβετίας - Γαλλίας). Κάτι δωμάτια τύπου μοτέλ επαρχιακής οδού. Τα παντζούρια δεν έκλειναν, τα δωμάτια μύριζαν, για να πας από το ένα κτίριο (ανάλογα τον αριθμό δωματίου και άλλο κτίριο) στο άλλο έβγαινες έξω στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου χωρίς το παραμικρό φως (φωτίζαμε με τα κινητά μας). Ανήμερα των Χριστουγέννων θέλαμε να πιούμε ένα ποτό στο μπαρ και η υπάλληλος μας ενημέρωσε ότι στις 11.00 πρέπει να πάμε υποχρεωτικά στα δωμάτια μας γιατί θα έκλεινε τα φώτα στο λόμπι του ξενοδοχείου.
5η μερα Γενεύη-Παραλίμνιες πόλεις:
Ξενάγηση στις διάφορες πόλεις και επιστροφή στο μπουντρούμι - ξενοδοχείο
6η μέρα Γενεύη - Μιλάνο:
Φτάσαμε στο Μιλάνο σε ένα ξενοδοχείο αρκετά έξω από την πόλη και τα δωμάτια ήταν διαμερίσματα δεκαετίας 80. Το επόμενο πρωί η αναχώρηση ήταν στις 5.00 για να προλάβουμε το καράβι από Αγκόνα αλλά ο Σωτηρίου δεν είχε κανονίσει να πάρουμε έστω το πρωινό σε πακέτο μιας και το είχαμε πληρώσει και αυτό. Αργά το βράδυ μετά το άθλιο "φαγητό" που είχε στο πακέτο πληρωμένο ως ημιδιατροφή η αρχηγός για άλλη μια φορά με δικές της πρωτοβουλίες κατάφερε και "έπεισε" το ξενοδοχείο να μας δώσει πακετάκια με πρωινό.
7η ημέρα Μιλάνο - Αγκόνα
Φτάσαμε εγκαίρως στα εκδοτήρια όπου διαπιστώσαμε ότι δεν είχε στείλει ο Σωτηρίου την κράτηση των εισιτηρίων για την επιστροφή μας. Στη μία έπρεπε να είμαστε στο καράβι και ενώ περιμέναμε από τις 11.30 στα εκδοτήρια μόλις 1 παρά τέταρτο έστειλε ο Σωτηρίου την κράτηση και τρέχοντας πήγαμε στο πλοίο για να μην το χάσουμε.
8η ημέρα: Αγκόνα - Πάτρα - Αθήνα
Το ίδιο χάλι με τις καμπίνες στο καράβι. Άλλα είχε πληρώσει ο κόσμος άλλα έβρισκε, παρόλο που η αρχηγός είχε ενημερώσει το πρακτορείο για τα λάθη στις καμπίνες όταν πηγαίναμε ώστε να μην επαναληφθούν. Αποτέλεσμα 6 άτομα να "κοιμούνται"¨στα σαλόνια του πλοίου παρόλο που είχαν πληρώσει καμπίνα.

Συμπέρασμα: 4ο άτομα του γκρουπ να έχουν παράπονα. Ευθύνη μεγάλη φέρουν και τα πρακτορεία Γκίνης, Δρομέας και όλα όσα έστειλαν τους πελάτες τους στον Σωτηρίου και να ξέρουν ότι έχουν εκτεθεί και εκείνα το ίδιο.
Προς τους υπόλοιπους φίλους. Τέτοιο χάλι μη σας τύχει. Μεγάλη ξεφτίλα οι άνθρωποι!!!

Ανώνυμος είπε...

Famous Travel
Άλλαξε το όνομα αλλά από οργάνωση παραμένει τα ίδια χάλια.
Τίποτα άλλο δεν έχω να πω
Μακριά

Βασω είπε...

Οτι πληρωνεις περνεις τελικα!!ετυχε να ταξιδεψω με σωτηριου σε βουδαπεστη -πραγα-βιεννη 2013.δεν υπηρχε καθολου οργανωση.μας παρελλειψαν μερη οπως το "καρλοβι βαρι"στην πραγα.στην κρουαζιερα της πραγας περιμεναμε ξεναγο ο οποιος δεν ηρθε ποτε.με αποτελεσμα να μας στειλουν για αντικαταστατη μια γιαγια με το ενα ποδι στον ταφο που ουτε καταλαβαινες τι ελεγε.τελευταια μερα αναχωρησης απο το αεροδρομιο της μπρατισλαβας ηταν στις 12:00 το βραδυ.ξαφνικα αλλαξαν τα σχεδια κ επρεπε να ταξιδεψουμε στις 22:00 με αποτελεσμα να τρεχουμε σαν παλαβοι να ειδοποιησουμε τους υπολοιπους μιας που ηταν διασκορπιαμενοι σε διαφορα μαγαζια στην μπρατισλαβα.συγκεντρωθηκαμε λοιπον κ τελικα ταξιδεψαμε στις 1:00 τα μεσανυχτα.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο γραφείο 24/ 6 /2017 αναχώρηση για Πραγα βουδαπεστη βιεννη και με περνούν 2 μέρες πριν ενώ είχα δώσει όλα τα χρήματα και μου λένε ακύρωσε την εκδρομή είμαστε 5 άτομα από Μυτιλήνη και χάσαμε όλα τα χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία Αθήνας .χωρίς να μας δώσουν σημασία ούτε συγνώμη εξαφανίστηκε ο Σωτηρίου είναι στο εξωτερικό αυτή η απάντηση του πρακτορείου. Απατεώνες με όλοι τη σημασία της λέξεως. Μακριά από αυτό το γραφείο.

Ανώνυμος είπε...

Το γραφείο είναι για τον π@#..ο καβάλα και τίποτα άλλο.Το μόνο καλό της υπόθεσης ήταν ο ξεναγός!!Τίποτα άλλο!Οργάνωση μηδέν....το πρόγραμμα καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Είχα την ατυχία να ταξιδεύσω με το απαράδεκτο ταξιδιωτικό γραφείο ΣΩΤΗΡΙΟΥ Τραβελ οδικώς στην 9ημερη οδική εκδρομή Πολωνία Σλοβακία στις 5-8-2017, Το πρωί της πρώτης ημέρας της απαράδεκτης αυτής εκδρομής στιβαχτήκαμε σέ ένα πούλμαν τουλάχιστον 20σαετίας ,49 θέσεων 51 άτομα. Χωρίς καμία ντροπή έιχαν προσθέσει ένα επιπλέον κάθισμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανέις να καθίσει. Μόνο νάνος μπορούσε να καθίσει σε αυτές τις θέσεις. Επίσης όταν έβρεχε έμπαιναν νερά από το πίσω μέρος του πούλμαν αυτού. Το μόνο που είδαμε ήταν όλα τα χωράφια της ενδοχώρας της κεντρικής Ευρώπης. Ποτέ δεν φθάναμε στην Λώρα μας, αφού πηγαίναμε μόνο απο παράδρομους και σπανίως απο την εθνική οδό, ίσως για να μην πληρώνει διόδια, ίσως επειδή ο οδηγός οδηγούσε πολύ περισσότερες ώρες από τις επιτρεπόμενες. Για τα ξενοδοχεία τις να πω. Πολλα εκτός πόλεις, τα περισσότερα χωρίς κλιματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τις λίγες ώρες ύπνους που είχαμε. Όσο για το φαγητό και το προσωπικό των ξενοδοχείων και ιδίως της Ουγκαρίας δεν έχω λόγια, επιτέλους επέστρεψα ασφαλής. απο το φριχτό αυτό ταξίδι κατα κουρασμένη με την βεβαιότητα ότι ποτέ δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το απαράδεκτο ταξιδιωτικό γραφείο, Υ.Σ. Αν και χθες έγραψα στο facebook του ταξιδιωτικού γραφείου κάτω από την διαφήμιση της οδικής εκδρομής ένα σχόλειο σήμερα δεν υπάρχει










Ανώνυμος είπε...

παλι καλα που δεν κοιμηθηκατε στα χωραφια οπως κατι αλλα γκρουπ,και συνηθως οι οδηγοι και συνοδοι κοιμουνται στο πουλμαν γιατι δεν τους κλεινει δωματια για οικονομια

Ανώνυμος είπε...

Περιμενα να κανω αυτο το ταξιδι Βιεννη Πραγα Βουδαπεστη μηνες ολοκληρους και τελικα μετανιωσα την ωρα κ τη στιγμη που το εκανα. Ξεκινησαμε απο την Αθηνα 2 γκρουπ μαζι το ενα για βιεννη πραγα βουδαπεστη και το αλλο για Πολωνια. Μπηκαμε στο λεωφορειο χωρις να εχουμε αριθμο θεσης. Με αποτελεσμα να πιανει μια θεση ο καθενας να απλωνει τα συμπραγκαλα του και οι υπολοιποι να μην εχουν να κατσουν. Ξεκινησαμε λοιπον απο Αθηνα και μεχρι Θεσσαλονικη η κατασταση θυμιζε αστικο λεωφορειο αφου καθε λιγο και λιγακι σταματουσαμε για να παρουμε καποιον. Μετα τη Θεσσαλονικη και κατευθυνομενοι στα συνορα επιασε βροχη με αποτελεσμα το λεωφορειο να σταζει απο παντου. Ενα λεωφορειο που απορω εαν εχει περασει ποτε απο Κτεο,διαλυμενο με καθισματα διαλυμενα που επρεπε να εισαι 1,20 για να χωρεσεις.Το ταξιδι μεγαλο,τα χιλιομετρα αμετρητα,η ταλαιπωρια απιστευτη και μεσα σε ολο αυτο ενα κοριτσακι που ειχε φερει η συνοδος μαζι το οποιο σαν παιδακι ειχε ξεσηκωσει το κοσμο. Οταν χωριστηκαν τα γκρουπ εμεις ειχαμε για συνοδο εναν κυριο 65 ετων που απλα υπηρχε μεσα στο λεωφορειο απκ οπου περνουσαμε δεν μας ελεγε τιποτα,αν τον ρωτουσες κατι νευριαζε κιολας. Γενικα τα ξενοδοχεια ηταν καλα. Η διατροφη καλη. Οι ξεναγησεις βιαστικες και προχειρες. Ευτυχως ξεναγηθηκα μονη μου και το ευχαριστηθηκα. Στη Βιεννη που εχει στο προγραμμα πηγαμε τοσο βιαστικα λες και πηγαιναμε για καφε στα Καλαβρυτα. Φυσικα και δεν ειδαμε τιποτα. Μια απλη περιηγηση με το λεωφορειο και 20 λεπτα ξεναγηση στο παλατι.2 ωρες ελευθερο προγραμμα που φυσικα δεν προλαβαινεις να κανεις τιποτα εφοσον ο συνοδος ουτε καν μας κατατοπησε προς τα πιο σημαντικα σημεια της πολης και αντιθετως εξαφανιστηκε οπως εκανε σε καθε πολη. Το συγκεκριμενο προγραμμα της εκδρομης γενικα μου δημιουργησε περισσοτερο αγχος απο οτι νιωθω καθημερινα στη δουλεια μου και ειναι ενα προγραμμα που οσο και να το προσπαθει το γραφειο δεν του βγαινει ασχετα με το τι λεει στο αναλυτικο προγραμμα. Το μονο καλο ειναι οτι πριν παω ειχα κατεβασει οδηγους κ πληροφοριες μονη μου και ετσι μπορω να πω πως τα περασα πολυ καλα γιατι ξεποδαριαστηκα προκειμενου να δω αυτα που ηθελα κ δεν ακολουθουσα το γκρουπ διοτι δεν υπηρχε λογος. Η δε επιστροφη ηταν βασανιστηριο,μεσα στο σαραβαλο λεωφορειο το οποιο ειχε τοσο θορυβο που περισσοτερο με εξαντλησε αυτο παρα τα χιλιομετρα. Αυτα. Εν ολιγοις δεν θα ξαναπηγαινα ποτε με αυτο το γραφειο ουτε μεχρι τα καμμενα Βουρλα. Και συμφωνω με ολους οσους εχουν σχολιασει. Ειναι οπως τα περιγραφουν και ακομα χειροτερα. Μην πετατε τα λεφτα σας. Υπαρχουν πολυ καλα γραφεια.

Ανώνυμος είπε...

wrea mupos mporhtai na mas phtai kapio kalo taksidiothko re paidia gt psaxnoumai gia praga vienh boudapesth thn 9hmerh kai exw vhalh ta matia m na psaxnw kai sxedon gia ola ta taksiodithka ta hdia lenai

Ekyriak είπε...

Εμας (οικογενεια με μικρο παιδι ) . μας εγκατέλειψαν στην Ιταλία...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ FAMUS TRAVEL.ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πήγαμε στις Δαλματικες ακτές. Τις μισές πόλεις από αυτές δεν τις είδαμε γιατί δεν προλαβαιναμε. Σε κάποιες βγάλαμε φωτογραφίες από μακρυά που σταμάτησε το πούλμαν. Τα ξενοδοχεία ήταν μακριά και εκτός του δρόμου μας με αποτέλεσμα να χάνουμε αρκετές ωρες. Την Κροατία τη διασχισαμε εσωτερικά από τα βουνά και για ακτές ούτε λόγος. Αλλού έλεγε το πρόγραμμα και αλλού βρισκόμασταν εμείς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ταξιδέψαμε και εμείς με αυτό το γραφείο Δαλματικές ακτές. Είδαμε πάρα πολλά, αλλά δεν ευχαριστηθήκαμε τίποτα!!! Ατελείωτες ώρες μέσα στο λεωφορείο με ένα οδηγό, τα ξενοδοχεία όλα όχι απλά εκτός πόλης ( χιλιόμετρα μακρυά ) αλλά και απο βαθμολογία απο το μέτριο έως το χάλια θα έλεγα.Ο ξεναγός - αρχηγός μας (Γιώργος) είχε πάρα πολλές γνώσεις αλλά απο συμπεριφορά 0. Αγενής και "ψωνισμένος"... Μαζί με τον οδηγό μας μίλαγαν συνέχεια απότομα και με αγένεια !!! Μπορούσα να τα δεκτό όλα, ακόμα και όταν μας είπαν οτι με αυτή την τιμή τι περιμέναμε;;; Αλλά την αγένεια τους δεν μπορώ να την δεκτό !!!

Unknown είπε...

10/8/2019 αναχώρηση 6ωρσ το πρωί Σαββάτου για Πράγα Βιέννη Βουδαπέστη,, η σύνοδος Αλία πήγαινε από κισε σέ κισε στα σύνορα για νά περάσουμε καί νά φτάσουμε ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ στις 3 ώρα τά ξημερώματα ΚΥΡΙΑΚΉΣ!!!!Ο οδηγός δεν ήξερε πού βρισκόταν τό ξενοδοχείο καί φυσικά τό γραφείο δεν τούς παρέχει μονάδες για νά έβαζανGPS !!! τελικά στις 2.30 τη νύχτα βρικαν κάποιους ντόπιους Με αμάξι καί μας κατεύθυναν στο ξενοδοχείο!!! στο οποίο είχαμε χάσει τό γεύμα καί μας είχαν ένα μπολ φελιζολ με ένα σνίτσελ και ένα μήλο!!!!
Την επόμενη μέρα για Βουδαπέστη έκανε στάσεις σέ μικρά βενζινάδικα όπου μόνο μπισκότα καί πατατάκια μπορούσες ναι βρεις, καί πάνω πού θέλαμε 8 ΧΛΜ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ ΈΚΑΝΕ ΣΤΆΣΗ ΤΌ ΠΟΎΛΜΑΝ ΓΙΑΤΊ ΆΝΑΨΕ ΛΑΜΠΆΚΙ!!!!
ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΡΆΓΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ GPS έλεγε νά στρίψει αριστερά για να βγει εθνική αλλά ο οδηγός συνέχιζε στον παράδρομο!!! Σε παράπονο μου ο σύνοδος Βασίλης είπε ότι στο πρόγραμμα πού μας έδωσαν γράφουν ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!!
Το ξενοδοχείο στην Πράγα ήταν πρώην ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ με πολύ μικρά δωμάτια και αντικρυστα κρεβάτια!!!!! ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ό ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΝΆ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΆ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΊΝΕΙ ΤΆ ΛΕΦΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΊΝΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΎ ΚΑΚΉ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΑΊ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ!!!!! ΠΟΛΎ ΚΑΚΗ ΌΜΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Aπαράδςκτο γραφείο! Κάναμε 6000 χλμ με υποτυπώδη κλιματισμό, με έναν αγενή οδηγό και μια αρχηγό που συνεχώς έπινε μπύρες χωρίς να μπορεί να συλαβίσει καν τις σημειώσεις της. Απάτη και μόνο απάτη μείνετε μακρυά!

Βασιλικη Μαθιου είπε...

Παθων και εγω αισχος αφου γυρισαμε παλι καλα πηγα ιταλια και ολο το ταξιδι παρατραγουδα ξεναγηση πουθενα η συνοδος ανυπαρκη ο οδηγος στο ν κοσμο του ενα βραδυ κυνδυνεψαμε σε ενα βουνο εχασε ο οδιγος το δρομο και βρεθηκαμε σε αδιεξοδο αναγκαδτηκε να κανει οπισθεν ενα χιολμ με αποτελεσμα να βρισκομαμαστε στην ακρη του γκρεμου μια κοπελα επαθε σοκ και οι υπολοιποιηταν φοβισμενοι Εκοση χιλιομτα καναμε 3ωρες και τελεικα φθασαμε σε ενα βουνο εξω απο φλωρεντια μεσα στο σκοταδι ενα χιολ με τα ποδια για τα δωματια και πολλα αλλα αισχος θα σας συμβουλα μην ταξιδεψετε μαζι τους κανουν αρπαχτες

Ανώνυμος είπε...

Τωρα διαβαζω τα σχολια αλλων παθοντων κ συνειδητοποιω οτι αυτο το γραφειο που επιμενει να λεγεται τουριστικο κ να παιρνει τις ζωες κ τα ονειρα των ανθρωπων,να τα καταστρεφει συστηματικα κ συνειδητα,μονο το κρατος κ οι υπηρεσιες του ΜΠΟΡΟΥΝ Κ ΠΡΕΠΕΙ να το ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ...Να το σφραγίσουν ΑΜΕΣΑ γιατι κινδυνευουν ζωες..Απο προσφατη εμπειρια μου,ΑΠΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ με 18ωρες διαδρομες χωρις αλλαγη,τρακαρισματα,λαθος πορεια,οπισθεεν σε γκρεμους...ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ για αποσυρση,με λαστιχα θανατηφορα,χωρις σταθερο κλιματισμο,χωρις καθαριοτητα για 8 μερες, καθισματα σπασμενα κ διαδρομες ατελειωτες.ΔΩΡΕΑΝ ΤΆΧΑΜΟΥ ΓΕΥΜΑΤΑ σε πακιστανικο φαγαδικο χειροτερο κ απο καντινα του δρομου.ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ( χωρις καμια εξηγηση)για χασιμο χρονου κ χασιμο επισκεψεων.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ εκτος πολεων κ νομων.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αρχηγου-συνοδηγου-ξεναγου,ολα σενα ατομο.ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ηταν το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ..γιατι δεν υπηρχε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ....Αλλη μερα κ ωρα ηταν να ξεκινησουμε κ αλλη ξεκινησαμε..επιτελους μετα απο 24ωρες καθυστερηση ΦΤΑΣΑΜΕ χωρις καμια αναλυψη ΕΥΘΥΝΗΣ απο το γραφειο για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Κ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ...ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ..ΕΙΝΑΙ "ΑΠΛΑ" ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ...SOS.

Κοζακος Παναγιωτης είπε...

Μήπως έχει κάνει κάποιος το ταξίδι Φινλανδία-Λαπωνία με το FAMUS TRAVEL να μου πει πως ήτανε γιατί σκέφτομαι να κλείσω για Δεκέμβριο και μετά ετυχε να διαβάσω τα σχόλια σας και με έχω πάθει σύγχυση δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Ανώνυμος είπε...

Από το 2010 έως το 2019 τα χειριστα σχόλια διαβάζω... Απορώ πως δεν έχει κλείσει ακόμα....Να τα ανεβάζετε στους λογαριασμούς σας παιδιά να ενημερωθούν οι πρωτάρηδες μέρες που έρχονται!!!