Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Όσα δεν γνωρίζετε για τους κριτές του “Master Chef”


Τους βλέπουμε κάθε μέρα στο “Master Chef” και η αλήθεια είναι ότι κατέφεραν να κερδίσουν το κοινό. Τι δεν ξέρετε όμως για τους κριτές του reality μαγειρικής;....




Ο Λευτέρης Λαζάρου ανδρώθηκε μέσα στα καράβια. Έμαθε τη μαγειρική από τον πατέρα του που ήταν “βαπορίσιος” μάγειρας και υπήρξε μάγειρας σε κρουαζιερόπλοια πολλά χρόνια. Δεν σπούδασε ποτέ κάτι πάνω στη μαγειρική, ενώ το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο. Το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ είναι προσωπικός προσκεκλημένος της Γιάννας Αγγελοπούλου. Έχει παντρευτεί δυο φορές και με την πρώην σύζυγό του διατηρεί άψογες σχέσεις.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.

Ο Γιάννης Λουκάκος σπούδασε στη σχολή μαγειρικής Culinary Institute of America και δούλεψε χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης στο Waldorf Astoria στο Μανχάταν.
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ανέλαβε την διοργάνωση των εστιατορίων του ομίλου Yes Hotels and Restaurants. Τον Απρίλιο του 2009 άνοιξε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: