Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Όλες οι αλλαγές στις γραμμές του ΟΑΣΑ


ΔΕΙΤ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Λόγω των πληθυσμιακών μεταβολών στην Αττική, ο ΟΑΣΑ από την 1η Δεκέμβρη θα αλλάξει δρομολόγια στα λεωφορεία, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με μελέτη του ΟΑΣΑ,...



υπάρχει πληθυσμιακή μετατόπιση προς τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστεια, στις νοτιοανατολικές περιοχές, προς τα Μεσόγεια και και προς Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

Αντίθετα, σοβαρή μείωση καταγράφεται στον δήμο της Αθήνας, στο δήμο Πειραιά και στους "προσφυγικούς" δήμους (Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, Ταύρος, Καισαριανή, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία, Δάφνη, Μεταμόρφωση.

Έτσι λοιπόν οι αλλαγές είναι οι παρακάτω:

Το 208 (Κάτω Ηλιούπολη – Ακαδημία) συγχωνεύεται με το Α4 (Ακαδημία – Αργυρούπολη – Τερψιθέα). Ως συνέπεια, στο Α4 ενισχύονται τα δρομολόγια.

Το 103 (Καλαμάκι – Ακαδημία) καταργείται και υποκαθίσταται από το 141 (Καλαμάκι – Στ. Δάφνη) τα δρομολόγια του οποίου ενισχύονται.

Το 113 ('Αλιμος – Στ. Άγιος Δημήτριος) καταργείται, λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης, ενώ την ίδια τύχη έχει και το Χ42 (Άνω Λιόσια – Στ. Δουκίσσης – Πλακεντίας).

Το Β13 (Ομόνοια – Ανθούπολη – Χρυσούπολη) μετατρέπεται σε τοπικό στον σταθμό Άγιος Αντώνιος και θα λέγεται πια 748 (Χρυσούπολη – Ανθούπολη – Στ. Άγιος Αντώνιος).

Το Α12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια – Φυλή ) γίνεται τοπικό και θα λέγεται 623 (Φυλή – Άνω Λιόσια).

Το Β12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια) ενισχύεται λόγω της μετατροπής του Α12.

Το Β4 (Ακαδημία – Αργυρούπολη – Σουρμενα) μετατρέπεται σε τοπικό στον σταθμό Αγίου Δημητρίου και θα λέγεται στο εξής 248 (Σουρμενα – Αργυρούπολη – Άγ. Δημήτριος).

Το Α9 (Χαλκοκονδύλη – Φιλαδέλφεια – Μεταμόρφωση) καταργείται και υποκαθίσταται από το Β9 (Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση – Νέα Κηφισιά), τα δρομολόγια του οποίου ενισχύονται, αλλά και από το νέο τοπικό 542 (Στ. Προαστιακού Ηράκλειο – Τελωνείο Αθηνών – Μεταμόρφωση).

Το 213 (Στ. Δάφνη – Υμηττός – Νεκροταφείο) καταργείται λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης.

Το Α17 (Ομόνοια – Κορυδαλλός) καταργείται και υποκαθίσταται από το 806 (Κορυδαλλός – Στ. Αιγάλεω) του οποίου τα δρομολόγια ενισχύονται.

Το Β17 (Ομόνοια – Άνω Κορυδαλλός) καταργείται και υποκαθίσταται από το 807 (Άνω Κορυδαλλός – Στ. Αιγάλεω) του οποίου τα δρομολόγια ενισχύονται.

Το 851 (Πλ. Κουμουνδούρου – Νεάπολη) καταργείται και υποκαθίσταται από το 852 (Νεάπολη – Στ. Αιγάλεω) του οποίου τα δρομολόγια ενισχύονται.

Τέλος, το 839 (Ομόνοια – Άνω Αγία Βαρβάρα) καταργείται και υποκαθίσταται από το 837 (Άνω Αγία Βαρβάρα – Στ. Αιγάλεω) του οποίου τα δρομολόγια ενισχύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: