Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σύκα πλούσια σε…θειάφι!!

Την απόσυρση παρτίδας αποξηραμένων σύκων εισαγωγής επέβαλε η Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, γιατί βρέθηκε ότι η περιεκτικότητα του συγκεκριμένου προϊόντος σε διοξείδιο του θείου ήταν μεγαλύτερη των προκαθορισμένων από την ΕΕ ορίων.

Όπως ανακοινώθηκε από τη νομαρχία, πρόκειται για το προϊόν «Σύκα - SUNSWEET», σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 01/2011 και κωδικό παρτίδας L0021H32. Το προϊόν παράγεται από την εταιρία «Sunsweet Growers Inc (USA)», συσκευάζεται στην Αγγλία και εισάγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την «ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ» τη οποίας η έδρα βρίκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης....

«Δείγμα πάρθηκε από σούπερ μάρκετ του νομού και ελέγχθηκε στο εργαστήριο της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, που υπάγεται στο Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ). Μετά τον έλεγχο, το ΓΧΚ χαρακτήρισε την παρτίδα αυτή των σύκων ως μη ασφαλή και απαγόρεψε τη διάθεσή τους στην κατανάλωση, επειδή στον κατάλογο των συστατικών δεν αναγράφεται το περιεχόμενο σε διοξείδιο του θείου», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Από τη διεύθυνση εμπορίου της Νομαρχίας απεστάλησαν, επίσης, στην εταιρεία οδηγίες για την απόσυρση του προϊόντος και τη διόρθωση των ενδείξεών του σε ό,τι αφορά στην επιτρεπτή συγκέντρωση διοξειδίου του θείου, πριν από την επανακυκλοφορία του στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: