Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κόβουν τα τηλέφωνα στους υπουργούς!


Να σταματήσουν να μιλάνε με τις ώρες στα κινητά ζητά ορθά – κοφτά ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης από τους συναδέλφους του, με σκοπό να περιορίσει την κρατική δαπάνη που αφορά στους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων....



Σε σχετική εγκύκλιο που έστειλε ο κ. Ραγκούσης στα υπουργεία, αναφέρεται πως η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών “αναλαμβάνει την προσπάθεια για μεγαλύτερη περιστολή των δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμό των εξόδων από την χρήση των κινητών στο δημόσιο”.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως έχει παρατηρηθεί ότι με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα των επί μέρους υπουργείων υπάρχει χρέωση όταν καλούνται μεταξύ τους κινητά τηλέφωνα, ακόμη και του ίδιου υπουργείου.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να υπαχθούν όλοι σε ένα πρόγραμμα που θα συμφέρει οικονομικά το δημόσιο, έχοντας δωρεάν χρόνο ομιλίας.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι υπουργοί θα πρέπει να γνωστοποιήσουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου πόσες συνδέσεις έχει το κάθε υπουργείο, τι πρόγραμμα έχουν και από ποια εταιρεία και πόσο έχει κοστίσει συνολικά η τηλεφωνική συνομιλία όλων των συνδέσεων από το 2008 έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: