Η διαδικασία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία θα είναι μακρά και θα κρατήσει και μετά τη λήξη του Μνημονίου το 2013, εκτίμησε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Τομάσο Πάντοα – Σιόπα.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου προέβλεψε ότι...
θα χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφερόμενος στην υλοποίηση του Μνημονίου, υπογράμμισε ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα, τα οποία έχουν βελτιώσει τη θέση της Ελλάδας.
Το διάστημα που χρειάστηκε η οικονομία της Γερμανίας για να ανακάμψει – δέκα με δεκαπέντε χρόνια - θα χρειαστεί η οικονομία της Ελλάδας για να ανοικοδομηθεί σύμφωνα με....
όσα ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Tommaso Schioppa, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ο Ιταλός σύμβουλος έκανε, επίσης, λόγο για πέντε κινδύνους σχετικά με την υλοποίηση του Μνημονίου, οι οποίοι σχετίζονται:
- ο πρώτος κίνδυνος αφορά το ενδεχόμενο κόπωσης τόσο της κυβερνητικής προσπάθειας όσο και της κοινωνίας, μετά τον καταιγισμό των μέτρων που εξαγγέλθηκαν με την υπογραφή του Μνημονίου
- ο δεύτερος κίνδυνος συνδέεται με την ταχύτητα προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, η οποία όπως είπε είναι χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνηθεί.
- ο τρίτος κίνδυνος αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για το άμεσο μέλλον, αναγνωρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι πιο δύσκολες από αυτές που υλοποίησε τους πρώτους μήνες του Μνημονίου.
- ο τέταρτος κίνδυνος συνδέεται με την «ανυπομονησία» που επιδεικνύουν οι αγορές.
- ο πέμπτος κίνδυνος αφορά το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης εξαιτίας των περιοριστικών δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζουν.
Μιλώντας για την κρίση γενικότερα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ανέφερε ότι δεν είναι αμιγώς ελληνική αλλά αποτελεί κρίση ολόκληρη της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η παρούσα κατάσταση, με την επέκταση της κρίσης στην Ιρλανδία, ευνοεί την ελληνική υπόθεση και αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
trelokouneli
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Τομάσο Σιόπα: Η ανάκαμψη θα χρειαστεί δέκα χρόνια
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;
"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)
"Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".
Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)
Δημοσίευση σχολίου