Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το υπ. Οικονομικών κλείνει δέκα ΤΕΙ και απολύει τους υπαλλήλους τους


Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μπορεί να ολοκληρώθηκε η απειλή των πρόωρων εθνικών εκλογών να απομακρύνθηκε, όμως οι δημοσιονομικές δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας παραμένουν "εδώ" και μάλιστα περισσότερο πιεστικές από κάθε άλλη φορά.

Γι' αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών, με την κάλυψη του εκλογικού αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής,...



ετοιμάζονται για μια σειρά από γενναίες αποφάσεις περικοπών στο δημόσιο τομέα, οι οποίες αυτή τη φορά δεν θα περιορισθούν σε μειώσεις μισθών και επιδομάτων, αλλά θα φτάσουν το "μαχαίρι" ακόμα πιο βαθιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να μπει λουκέτο σε μια σειρά από φορείς κι οργανισμούς, οι οποίοι θεωρείται ότι υπολειτουργούν και στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στο κοινωνικό σύνολο, παρά μόνο επιπλέον βάρη. Και μπορεί το όλο σχέδιο να έχει αναλάβει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, όμως, το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο να μετουσιώσει σε πράξη όλες τις ...ιδέες, με έναν απλό τρόπο: κόβοντας τα κονδύλια.

Αρχής γενομένης, αν είναι δυνατόν, από τον προϋπολογισμό του 2011.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τους συναδέλφους του υπουργούς την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε τα σχέδια του και κατέστησε ας πούμε σαφές ότι : στο υπουργείο Παιδείας λειτουργούν άπειρα ΤΕΙ, των οποίων η σκοπιμότητα ύπαρξης αμφισβητείτε από όλους. Αποκαλύφθηκε λοιπόν, ότι για πρώτη φορά ζητήθηκε το κλείσιμο τους - όχι όλων αλλά περίπου 10 - προκειμένου να γίνει μια αρχή. Σημαντική διευκρίνηση: οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν θα μεταταγούν, αλλά θα απολυθούν. Κι εδώ βρίσκεται η επιτομή των επικείμενων αλλαγών.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί η πραγματική μείωση των δαπανών, δια της μειώσεως του κράτους. Όλα τα υπόλοιπα εκτιμούν ότι είναι απλά ημίμετρα, τα οποία έχουν εξαντληθεί και δεν οδηγούν πλέον πουθενά. Κι αυτό έχουν εισηγηθεί ήδη και στον πρωθυπουργό...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά θα κάνουν. Έσπειραν ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, έφαγαν οι ντόπιοι κατασκευαστές, σουβλατζήδες κλπ όσο δεν πάει άλλο και οι προηγούμενοι υπουργοί μοίραζαν ελπίδες σε παιδιά για να πάρουν το πτυχίο τους, όσα κατάφεραν να παρακολουθήσουν γιατί τα περισσότερα αναλώνονταν σε clubbing, dolce vita, κλπ.
Επιτέλους βάλτε μια τάξη στο ελληνικό μπ......

Ανώνυμος είπε...

ταξη να βαλεις στο σπιτι σου που το λειτουργεις σαν μπ... με τους συγγενεις σου