Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Χιλή: Έτοιμο το τούνελ της σωτηρίας!



Μετά από δύο μαρτυρικούς μήνες στα 700 μέτρα κάτω από τη γη, οι 33 μεταλλωρύχοι του ορυχείου Σαν Χοσέ της Χιλής ετοιμάζονται να βγουν στην επιφάνεια καθώς τα τεράστια γεωτρύπανα άνοιξαν το τούνελ που θα τους βγάλει στο φως. (Video)

Θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί ή σήραγγα. Σύμφωνα με τους αρμόδιους η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.

Πρώτα θα σταλεί κάτω γιατρός σε ειδική κάψουλα για να αξιολογήσει ποιοί θα ειναι οι πρώτοι που θα ανεβούν – ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται – και μετά θα ξεκινήσουν ένας ένας να κάνουν τη διαδρομή προς τη σωτηρία και την αγκαλιά των δικών τους.

Η είδηση ότι η σήραγγα της σωτηρίας είναι έτοιμη σκόρπισε χαρά στους συγγενείς και προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο καθώς μεταδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ.

Περίπου 2.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν την επιχείρηση διάσωσης. Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ αναμένεται στο σημείο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: