Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ουραγοί στη χρήση Ιντερνετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών!



Ξανά «πέτρινα χρόνια» θυμίζει το Ευρωβαρόμετρο για τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα. Η χώρα μας πρωτεύει στην τηλεόραση και στις τηλεφωνικές συνδέσεις και παραμένει ουραγός στο Ιντερνετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ), παρά την αύξηση της διείσδυσης που σημειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε προχθες, η Ελλάδα κατατάσσεται 14η στην Ευρώπη των 27, με ποσοστό 99% των νοικοκυριών να χρησιμοποιεί μία τουλάχιστον τηλεφωνική συσκευή (σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας). Επίσης, εμφανίζοντας ποσοστό διείσδυσης 100% στα ελληνικά νοικοκυριά η τηλεόραση, η χώρα βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις της Ε.Ε.

Ωστόσο, εδώ τελειώνουν τα καλά νέα της χώρας. Μόνον το 50% των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει Η/Υ, κατατάσσοντας τη χώρα στην 23η θέση της Ε.Ε., ενώ με ποσοστό διείσδυσης 39% για το Ιντερνετ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 25η θέση, έχοντας πίσω μόνον τη Βουλγαρία (35%) και τη Ρουμανία (31%).

Το Ευρωβαρόμετρο διαπιστώνει αύξηση της διείσδυσης των Η/Υ και του Ιντερνετ στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά η αύξηση αυτή δεν είναι αρκετή για να κλείσει το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Αντίστοιχα βήματα κάνουν οι άλλες, λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα, μετά τη Ρουμανία, με τη μεγαλύτερη αναλογία Η/Υ που διαθέτουν σύνδεση στο Ιντερνετ.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου αφορούν μετρήσεις που έγιναν στο τέλος του 2009 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος). Από την Ελλάδα αξιοποιήθηκε δείγμα 1.000 αποκριθέντων, σε σύνολο 26.700 ατόμων σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: