Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις της εξεταστικής για τα ομόλογα



Με τις καταθέσεις του πρώην υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Κουρή και του Θεόδωρου Πρινιωτάκη ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση με τα δομημένα ομόλογα.

Ο κ. Τσιτουρίδης υποστήριξε ότι ουδέποτε δέχθηκε κρούση από τον τότε διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, Νίκο Γκαργκάνα, ενώ έκανε λόγο για ελλιπή επιτήρηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και επιλεκτικό έλεγχο χρηματιστηριακών εταιριών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί καμιά ζημιά για το Δημόσιο από την αγορά και πώληση ομολόγων, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού, πόλωσης και επικοινωνιακής διαστροφής.

Ο κ. Κουρής από την πλευρά του αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των Σοφοκλή και Θεόδωρου Πρινιωτάκη σχετικά με εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, όπως είχε υποστηρίξει νωρίτερα στην κατάθεσή του ο Θεόδωρος Πρινιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: