Λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη αρπαγή ενός ΑΤΜ έξω από το δημαρχείο στα Αθίκια Κορινθίας και την εγκατάλειψή του σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τους δράστες οι οποίοι δεν κατάφεραν να το παραβιάσουν, το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλήφθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας αυτή τη φορά!
Οι άγνωστοι δράστες «ξήλωσαν» από την θέση του το βάρους 300 κιλών μηχάνημα που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη ενός καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας το οποίο στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο που δεν λειτουργεί πια, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Διέλυσαν κυριολεκτικά την πρόσοψη και μετέφεραν με γερανό το ΑΤΜ στην καρότσα ενός κλεμμένου φορτηγού. Κανείς δεν τους είδε, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν σπίτια αλλά μόνο καταστήματα.
Και ενώ η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας και το αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου ειδοποιήθηκαν μέσω του συναγερμού, οι δράστες διέφυγαν προς τα νοτιοδυτικά της πόλης μέσα από μια αγροτική περιοχή. Εκεί επιχείρησαν να παραβιάσουν το ΑΤΜ αλλά δεν τα κατάφεραν κι έτσι το εγκατέλειψαν βλέποντας τα περιπολικά να καταφθάνουν και έσπευσαν να εξαφανιστούν!
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Έκλεψαν πάλι ΑΤΜ αλλά... το εγκατέλειψαν!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Σεΐχηδες και ψιλικατζήδες
O κ. Παμπούκης εξέφρασε οργή για τους σεΐχηδες που τον εξέθεσαν για το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.. Προσώρας λέει ότι οι Αραβες δεν είναι σοβαροί γιατί ακύρωσαν αναπάντεχα την ανέγερση μονάδας παραγωγής ενέργειας. Και μόνο το είδος της επένδυσης δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει η κυβέρνηση την ανάπτυξη. Δέχτηκαν λοιπόν να κουβαλούν οι Αραβες τα σκουπίδια τους στην Αιτωλοακαρνανία: ό,τι περισσεύει από την επεξεργασία του πετρελαίου, το λεγόμενο ελπιτζί (LΡG), το καίνε στην Αραπιά προκαλώντας ασυγχώρητη μόλυνση. Αν δεν κόψουν το συνήθειο, θα πληρώσουν πρόστιμα, αρχής γενομένης από το 2013. Το LΡG μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, οπότε οι Αραβες κανόνισαν να το επεξεργαστούν και να πουλήσουν ως γκάζι στους Ιταλούς. Ερώτημα αφελούς: Γιατί δεν χτίζουν το εργοστάσιο απευθείας στην Ιταλία, να γλιτώσουν και τα μεταφορικά; Είναι απλό: οι προηγμένες χώρες δεν θέλουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα εδάφη τους. Ο κ. Παμπούκης αποδεχόμενος την επένδυση στον Αστακό έκανε ένα περιβαλλοντικό σκόντο.. Η ιδέα για γρήγορες και καθαρές επενδύσεις συνδέθηκε με μια ρυπογόνο επένδυση και με ουρανοξύστες στον Αγιο Κοσμά.
Και μια λεπτομέρεια: για να πείσουν ότι ο Αστακός είναι μια «πράσινη» επένδυση είπαν ότι συν τω χρόνω θα παραγάγουν βιοκαύσιμα μαζεύοντας φύκια. Προφανώς το ρητό για τις μεταξωτές κορδέλες παραμένει αμετάφραστο εις την αραβική.
Πηγή:βήμα
Δημοσίευση σχολίου