Τα παράπονα τύπου «σέρνομαι» ή «έχουν τελειώσει οι μπαταρίες μου» είναι πολύ συχνά στην εποχή μας. Ειδικά μετά το μεσημέρι νιώθουμε ότι οι δυνάμεις μας μας εγκαταλείπουν. Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να φορτίζουμε τις μπαταρίες μας για να μας τροφοδοτούν με ενέργεια για μεγαλύτερο διάστημα. Πώς; Με τη σωστή επιλογή τροφίμων.
ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Το κλειδί για την διατήρηση της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα είναι τα μικρά και συχνά γεύματα. Αν το σώμα μας είναι πολύ γεμάτο, τότε ο εγκέφαλος μας πιστεύει ότι δεν χρειαζόμαστε άλλο φαγητό και ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε.
Οταν όμως παραμένουμε λίγο πεινασμένοι, επειδή είμαστε προγραμματισμένοι να βρίσκουμε την τροφή μας από την εποχή του ανθρώπου των σπηλαίων, ο οργανισμός μας μένει σε εγρήγορση.
ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ: Οι ειδικοί επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία την αξία των τριών βασικών γευμάτων και των δύο σνακ ενδιάμεσα. Το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα, γιατί είναι το πρώτο ύστερα από πολλές ώρες «νηστείας». Σε αυτό τα δημητριακά με γάλα ή το τοστ με ψωμί ολικής άλεσης είναι ιδανικές λύσεις. Για το μεσημεριανό προτιμήστε λίγη άπαχη πρωτεΐνη με σαλάτα, ενώ το βράδυ συνδυάστε τη με κους κους. Αν επιλέξετε να καταναλώσετε υδατάνθρακες το βράδυ, φάτε νωρίτερα.
ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: Η λέξη δαιμονοποιήθηκε διατροφικά πριν από λίγα χρόνια. Αυτό όμως είναι ακρότητα. Τα ολικής άλεσης δημητριακά είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. Ειδικά τα ολικής άλεσης έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν την ενέργεια αργά, οπότε δεν προκαλούν κενά μεταξύ των γευμάτων.
ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ: Είναι καλό να παίρνουμε την πρωτεΐνη και από άλλες πηγές, όπως είναι η σόγια, η οποία εδιαθέτει όλα τα αμινοξέα του κρέατος.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»: Οταν κατά τις 4.00 το απόγευμα νιώθετε ότι θα αποκοιμηθείτε πάνω στο γραφείο σας, καταναλώστε επειγόντως έναν φρουτοχυμό ή φάτε μια μπανάνα. Τα σάκχαρά τους φτάνουν άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος και τονώνουν.
trelokouneli
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010
Έχουν "αδειάσει" οι μπαταρίες σας; Τι να φάτε..
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Η εδω και δεκαετιες μεταλλαγμενη σογια;
Δημοσίευση σχολίου