Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δέκα χρόνια φυλακή στον παιδεραστή επιχειρηματία της Κοζάνης



Ποινή φυλάκισης δέκα ετών και έξι μηνών επέβαλε το Πενταμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας στον επιχειρηματία της Κοζάνης που είχε συλληφθεί για ασέλγεια εις βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος άνδρας προέβη κατά συρροή σε ασελγείς πράξεις κατά δύο δεκάχρονων κοριτσιών και ενός ακόμη, δώδεκα ετών, στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2004. Μάλιστα, θύματα των αρρωστημένων ορέξεών του ήταν η ίδια η βαφτιστήρα του, η αδελφή της και ένα ακόμη δεκάχρονο κοριτσάκι, τα οποία με διάφορα προσχήματα τα παρέσερνε στο εξοχικό του σπίτι, στον Αυγερινό Βοΐου, καθώς και στη μόνιμη κατοικία του στο Τσοτύλι.

Πρωτόδικα, ο επιχειρηματίας, που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία, είχε καταδικαστεί σε δώδεκα έτη και οκτώ μήνες φυλάκιση. Είχε ασκήσει έφεση, η οποία όμως δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, οπότε οδηγήθηκε στις δικαστικές φυλακές Γρεβενών, όπου εκτίει την ποινή του. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο στην προφυλάκισή του είχε παίξει η κατάθεση μιας 38χρονης γυναίκας, η οποία με δάκρυα στα μάτια είχε εξιστορήσει στους δικαστές τις εφιαλτικές στιγμές που είχε ζήσει στα χέρια του και οι οποίες έχουν σημαδέψει για πάντα το μυαλό και την ψυχή της. Οπως είχε ισχυριστεί η γυναίκα, το 1982 που έκανε τις διακοπές της στη Χαλκιδική και ενώ ήταν σε ηλικία δέκα ετών, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τότε ήταν 37 ετών, την παρέσυρε στο δωμάτιό της όπου προσπάθησε να ασελγήσει εις βάρος της, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε, επειδή εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε η ξαδέρφη της.

Αν και η ποινή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου μειώθηκε κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, παράγοντες της δίκης χαρακτήρισαν «παραδειγματική» την τιμωρία του 65χρονου παιδεραστή, γι' αυτό και οι οικογένειες των ανήλικων θυμάτων δέχτηκαν με ανακούφιση την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο 65χρονος πήρε ξανά τον δρόμο για τις φυλακές Γρεβενών για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: