Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στυγερή δολοφονία Πακιστανού πολιτικού στο Λονδίνο



Πολλαπλές μαχαιριές έφερε το άψυχο σώμα του Ιμράν Φαρούκ, Πακιστανού πολιτικού, που είχε καταφύγει στο Λονδίνο πριν από 11 χρόνια ζητώντας άσυλο.

Ο Ιμράν Φαρούν, ένα από τα ανώτερα στελέχη του κόμματος MQM, το οποίο έχει σημαντική επιρροή στην επαρχία Σιντ και το Καράτσι, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αγγλία.

Σύμφωνα με την μητροπολιτική αστυνομία, ένας 50χρονος άνδρας δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές, ενώ έφερε και τραύματα στο κεφάλι.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του θύματος. Πιστεύεται πως ο πολιτικός δέχτηκε επίθεση στο Εντζγουέαρ το απόγευμα της Πέμπτης (16/9).

Το κόμμα MQM κήρυξε δεκαήμερο πένθος, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις στο Καράτσι, με εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος να συγκεντρώνονται στο πατρικό σπίτι του πολιτικού στην πρωτεύουσα του Πακιστάν. Μάλιστα, διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα.

Ο Ιμράν Φαρούκ, ιδρυτικό μέλος του MQM, είχε ζητήσει άσυλο στη Βρετανία πριν από 11 χρόνια, επειδή ήταν καταζητούμενος επί επτά χρόνια από την πακιστανική αστυνομία ως ύποπτος για συμμετοχή σε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Ο Πακιστανός πολιτικός αρνείτο τις κατηγορίες αυτές.

Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τον περασμένο μήνα σε μάχες που έγιναν στο Καράτσι μετά τη δολοφονία του Ραζά Χαϊντέρ, ο οποίος ήταν στέλεχος του κόμματος MQM.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν κατηγόρησε τους Ταλιμπάν και την εκτός νόμου εξτρεμιστική οργάνωση Σιπάχ-ε- Σαχάμπα Πακιστάν για τη δολοφονία του βουλευτή Ραζά Χαϊντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: