Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης για τους παιδεραστές



Η Πολωνία θα χρησιμοποιεί από το 2012 ηλεκτρονικά βραχιόλια, για να παρακολουθεί τις μετακινήσεις ατόμων που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Λόγω του μεγάλου αριθμού υπότροπων παιδεραστών, πρόκειται να ληφθούν κάποια μέτρα, χάρη στα οποία οι καταδικασμένοι, όταν θα βγαίνουν με άδεια από τη φυλακή, θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά με τη βοήθεια ειδικών βραχιολιών έως να εκτίσουν όλη την ποινή τους», δήλωσε Κριστόφ Κβαρτκόβσκι, όπως μεταδίδει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ.

Πριν λίγο καιρό, η Πολωνία υιοθέτησε ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ατόμων που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση μέχρι ενός έτους και μπορούν να εκτίουν την ποινή τους εκτός της φυλακής.

Ένας άλλος νόμος που τέθηκε σε ισχύ από τον Ιούνιο, επιτρέπει παράλληλα και τον χημικό ευνουχισμό ατόμων που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία ανηλίκων έως 15 χρόνων και ατόμων που έχουν καταδικαστεί για αιμομιξία.

Δηλαδή, τα άτομα αυτά θα υποβάλλονται σε φαρμακευτική θεραπεία παράλληλα με ψυχιατρική, για να μειωθούν οι σεξουαλικές τους ορμές. Πριν την επιβολή της θεραπείας αυτής, αρμόδιο δικαστήριο θα λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις ψυχιάτρων, σεξολόγων και ψυχολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: