Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ικανοποίηση του από την απελευθέρωση της κρατούμενης στο Ιράν αμερικανίδας Σάρας Σουρντ.



Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα την απελευθέρωση από το Ιράν της αμερικανίδας περιηγήτριας Σάρας Σούρντ και δήλωσε ότι παραμένουν οι ελπίδες του ότι η Τεχεράνη θα επιδείξει την πρέπουσα ευαισθησία και θα απελευθερώσει και τους άλλους δύο αμερικανούς περιηγητές που κρατά εδώ και ένα χρόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου τους στο ιρανικό έδαφος.

"Είμαι πανευτυχής που η Σάρα Σουρντ αφέθηκε ελεύθερη από την ιρανική κυβέρνηση και ότι σύντομα θα βρίσκεται μαζί με την οικογένειά της", δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

"Αλλά δυστυχώς οι συνάδελφοί της Σέιν Μπάουερ και Τζος Φατάι παραμένουν φυλακισμένοι στο Ιράν παρόλο ότι δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα.

Ελπίζουμε πάντα ότι το Ιράν θα δείξει συμπόνια και θα απελευθερώσει την Σέιν, τον Τζος και όλους τους άλλους Αμερικανούς που είναι αγνοούμενοι ή φυλακισμένοι στο Ιράν", αναφέρει ο κ. Ομπάμα σε σχετική ανακοίνωσή του.

-Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι η Σάρα Σούρντ εγκατέλειψε σήμερα το απόγευμα την Τεχεράνη και βρίσκεται σε αεροπορική πτήση που την μεταφέρει στο Ομάν, όπου θα την περιμένει η μητέρα της ανακοινώθηκε από την πρεσβευτή της Ελβετίας Λίβια Λε Αγκόστι με δεδομένο ότι η πρεσβεία της χώρας αυτής εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: