Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Προπηλακισμοί οδηγών φορτηγών



Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε η αστυνομία, οδηγοί φορτηγών έχουν προπηλακιστεί από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους σε σημεία συγκέντρωσης.

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την περιοχή των διοδίων της Ελευσίνας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν ότι έχουν στόχο να μειώσουν την ένταση και να προστατεύουν τους εργαζομένους και τα αυτοκίνητά τους.

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών οχημάτων δημοσίας χρήσεως συνεχίζονται ενώ οι οδηγοί ενισχύουν τα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών.

Περισσότερα από 750 φορτηγά και βυτιοφόρα είναι παραταγμένα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ενώ στη Θεσσαλονίκη, 330 οχήματα είναι ακινητοποιημένα.

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά αν χρειαστεί και δεν είναι διατεθειμένη να ''κάνει πίσω.''

Επιπλέον, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί το ''πράσινο φως'' για να μεταφέρονται τα αγαθά με φορτηγά ιδιωτικής χρήσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής, προέκυψε από έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο, διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των πλευρών και αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ήδη από την επιτροπή της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ(Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών), Κ. Μίχαλος, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ''δύο χιλιάδες κοντείνερ έχουν ξεφορτωθεί στον Πειραιά και είναι εγκλωβισμένα. Τέσσερα πλοία στη Θεσσαλονίκη έχουν καθηλωθεί και περιμένουν να ξεφορτώσουν. Έχουμε μείωση όγκου αφίξεων αλλά και μείωση εξαγωγών''.

Ακόμα τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την επίταξη, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα στην τροφοδοσία σε περιφέρεια και νησιά θα γίνουν αισθητα από τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: