Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Φορτηγατζήδες έκλεισαν την Πειραιώς: Κυκλοφοριακό χάος

Φορτηγατζήδες έκλεισαν την Πειραιώς: Κυκλοφοριακό χάος

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί αυτή την ώρα στην «καρδιά» της Αθήνας, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών και Ι.Χ., πραγματοποιούν ανοικτή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται για άλλη μία φορά τα νεύρα των οδηγών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα κάνουν ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία... θα κάτσουν όσο διαρκέσει η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το κέντρο έχει γεμίσει από φορτηγατζήδες από όλη τη χώρα που συνεχώς καταφθάνουν.

Για την εποπτεία της πορείας έχουν επιφορτιστεί τέσσερις εισαγγελείς πρωτοδικών, που έχουν εντολή για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρο σε περίπτωση αδικημάτων.

Εντωμεταξύ, οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ εξακολουθούν να έχουν παραταγμένα περίπου 3.915 οχήματα σε κομβικά σημεία ενώ η αγορά αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Στην Αθήνα, φορτηγά έχουν παραταχθεί στα διόδια της Ελευσίνας, στη γέφυρα της Μαγούλας, στη λεωφόρο Σχιστού, στη Εθνική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στα διόδια Καλαμακίου, στον παράδρομο του ΣΕΦ και στη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Αλίμου.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό στη Μεταμόρφωση, προκαλώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα ακόμη και μετά την απόσυρσή τους στην άκρη της εθνικής οδού.

Στη Θεσσαλονίκη, μπλόκα υπάρχουν στο 7ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βεροίας και στον Άγιο Αθανάσιο, στα φανάρια της Λαχαναγοράς, στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης στο ύψος του Ρομπόπουλου και στην πύλη 16 του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

«Με τη ψήφισή του, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών θα τεθεί ευθύς αμέσως σε εφαρμογή», δήλωσε την Δευτέρα στον «Σκάι» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού -όπως είπε- κάτι τέτοιο οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Tην ίδια ώρα, τα πρώτα προβλήματα στην αγορά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ πάνω από 5.000 κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: