Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα Κάρολου Παπούλια για τη βία στα γήπεδα



Σαφέστατο μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι κρατούν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Προεδρικό Mέγαρο, ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε όλους τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού αθλητισμού και τους ζήτησε να εργαστούν αποφαστικά στην κατεύθυνση της εξάλειψης των φιανομένων βίας. "Δε σας μιλάω μόνο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και σαν παλιός αθλητής. Πρέπει να εξαληφθεί το φαινόμενο της βίας. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να μην ξαναδούμε επεισόδια στα γήπεδα", είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αηδόνης: "Δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία"

Θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας του προέδρου της Δημοκρατίας για την εξάλειψη της βίας δήλωσε και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης "είμαστε όλοι σήμερα εδώ, η Πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες που συγκροτούν τον αθλητισμό για να υπερασπίσουμε το αυτονόητο. Η βία δεν μπορεί να “κατοικεί” στους αθλητικούς χώρους" τόνισε μιλώντας στον SentraFM και συμπλήρωσε "Υπάρχει μια γενικότερη ατιμωρησία και εφόσον αυτή συνεχίζεται επιτρέπεται η επανάληψη της. Αυτοί που συμμετέχουν σε επεισόδια δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι. Χρειάζονται αποφάσεις για να γίνουν συλλήψεις. Εγώ δεν μπορώ να δώσω εντολή στην Αστυνομία να συλλάβει έναν άνθρωπο. Ένα μεγάλο θέμα αντιμετώπισης της βίας είναι να υπάρχει ένα καθεστώς που να μην επιτρέπει να εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα. Για να μην γίνουν αυτά θα πρέπει να τιμωρείται κάποιος, είναι θέση μας και θα το εφαρμόσουμε. Κάνεις δεν μπορεί να κάνει πλιάτσικο πουθενά, κανείς δεν μπορεί να χτυπά τον άλλο".

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης,ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος των ΠΑΕ και πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μαρινάκης ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Φερνάντο Σάντος. Επίσης ο προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι ποδοσφαιριστές Τοροσίδης, Κατσιαμπής, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος και πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: