Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ομπάμα: Ο ροκάς που τρελαίνεται για την Μαρία Κάλλας



Τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν, του Στίβι Γουόντερ και των Ρόλινγκ Στόουνς κυριαρχούν στο iΡod του προέδρου των ΗΠΑ ΜπαράκΟμπάμα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου μουσικού περιοδικού «Rolling Stone». Η αδυναμία του όμως είναι η ελληνίδα υψίφωνος Μαρία Κάλλας στις αξεπέραστες ερμηνείες της σε κλασικά έργα όπερας.

Ο 49χρονος πρόεδρος είπε ότι έχει περασμένα πάνω από 2.000 μουσικά κομμάτια, κυρίως ροκ και ποπ από τη δεκαετία του ΄60, αλλά και όπερα. «Υπάρχουν ημέρες που η Μαρία Κάλλας είναι αυτό ακριβώς που χρειάζομαι» λέει ο κ. Ομπάμα, ο οποίος χαρακτηρίζει το iΡod του «συνεχή πηγή χαλάρωσης και απόλαυσης», έπειτα από εξαντλητικές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και οικονομικούς συμβούλους.

Περιγράφει επίσης τα αγαπημένα του τραγούδια όλων των εποχών ως «άκρως συνυφασμένα με την παιδική του ηλικία», έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια, όπως το «War of the Worlds» του Τζεφ Γουέιν και το «Ιf God will send his Αngels» των U2, καθώς και... σχεδόν κάθε τραγούδι του Στίβι Γουόντερ, του αγαπημένου του καλλιτέχνη. Αλλωστε ο τυφλός μουσικός τραγούδησε προς τιμήν του κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του τον Ιανουάριο του 2009.

«Ανήκω στη “σχολή”εκείνη που ακούει περισσότερο παλαιότερα τραγούδια» τονίζει στην εκτενή συνέντευξή του ο πλανητάρχης, επισημαίνοντας ωστόσο: «Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να εμπλουτίζω τις μουσικές μου γνώσεις με τραγούδια από τη ραπ και τη χιπ-χοπ σκηνή».

Η... επιμόρφωση του αμερικανού προέδρου δεν γίνεται, όπως θα περίμεναν πολλοί, από το Ιnternet (πού χρόνος για τέτοια πράγματα), αλλά από το στενό του οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Ετσι, διάσημοι καλλιτέχνες του μουσικού αυτού είδους, όπως ο Τζέι Ζι και ο Λιλ Ουέιν, φαίνεται ότι έχουν... εισχωρήσει στο iΡod του κ. Ομπάμα κυρίως μέσω των δύο θυγατέρων του, της 12χρονης Μάλια και της 9χρονης Σάσα.

Βασικό ρόλο στη «μουσική εκπαίδευση» του κ. Ομπάμα φαίνεται ότι παίζει επίσης και ο προσωπικός του βοηθός Ρέτζι Λαβ. Ο κ. Λαβ ήταν εκείνος που μίλησε στον κ. Ομπάμα για εκπροσώπους της ραπ κουλτούρας, όπως ο Κάνιε Γουέστ και ο Νας, «φορτώνοντας» με μουσική το iΡod που αγόρασε ως δώρο γενεθλίων στο αφεντικό του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τρελαίνεται...

Kira Roza είπε...

Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.