Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό


Η ανάγκη για επιτάχυνση της ανάπτυξης, η απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα που προβλέπεται από το Μνημόνιο, όπως προκύπτει από τη διατήρηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και η επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας είναι τα τρία σημεία στα οποία επιμένουν τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης που κάνουν αναφορά στον ανασχηματισμό.

Στην «επιβίωση» του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από τον σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναφέρεται το BBC, που επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές έγιναν για να δωθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.



«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προχώρησε σε ανασχηματισμό, διατηρώντας τη δημοσιονομική πορεία» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του Reuters. Και εδώ γίνεται λόγος για αλλαγές που δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πολιτική της περικοπής δαπανών αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέμεινε στη θέση του αλλά και για προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης μετά τη λήψη σκληρών μέτρων.





Την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάκαμψης επισημαίνει το AFP. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει ειδική αναφορά στην τοποθέτηση του Χάρη Παμπούκη ως υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τις Επενδύσεις, την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομίας και την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας. Γίνεται, τέλος, μνεία στην επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία αποδίδει σε πιέσεις που άσκησε το «ισχυρό εφοπλιστικό λόμπι» στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: