Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τηλεφώνημα από τα έγκατα της γης!



Για πρώτη φορά οι 33 μεταλλωρύχοι που βρίσκονται επί 27 ημέρες παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων στις στοές ορυχείου στη Χιλή επικοινώνησαν για πρώτη φορά με τις οικογένειές τους με ραδιοτηλέφωνο.

Οι οικογένειες των παγιδευμένων είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν για ένα λεπτό με τους αγαπημένους τους, οι οποίοι περιμένουν να απεγκλωβιστούν, επιχείρηση που ενδέχεται να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες.

«Ήταν μία σύντομη, όμορφη, συνομιλία, όπως αυτές που έχουμε ανάγκη για να καθησυχάσουμε», τόνισε η Τζέσικα Κόρτες, σύζυγος του Βίκτορ Σαμόρα.

«Το ν’ ακούω τη φωνή του ήταν μία ανακούφιση για την ψυχή μου», σημειώσε η ΤζέσικαΤσίγιε, έπειτα από την συνομιλία της με τον σύζυγό της Ντάριο, ενώ η Αντενόρ Μπάριος, μετά την επαφή με τον άνδρα της Κάρλος ανέφερε «τον βρήκα πολύ δυνατό και πλήρως αποφασισμένο. Μία δυνατή και καθαρή φωνή, συγκινήθηκα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι συγγενείς των μεταλλωρύχων είχαν άμεση επαφή μαζί τους, έπειτα από την καθίζηση που τους παγίδευσε στις στοές στις 5 Αυγούστου.

Μετά από τον εντοπισμό τους, έπειτα από έρευνες 17 ημερών μετά το συμβάν, οι μεταλλωρύχοι είχαν καταφέρει έως χθες να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο με γραπτά μηνύματα και με εικόνες καταγεγραμμένες από βιντεοκάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: